Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Βασδέκη: «Υπάρχει θέληση να έρθει στην Αθήνα το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου»

Published

on

Μνήμες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του 1997 στην Αθήνα ξύπνησαν στην Όλγα Βασδέκη που βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για την υπερειδική του ράλι Ακρόπολις που είναι η 10η στάση τυ παγκόσμιου πρωταθλήματος WRC. Η σπουδαία πρωταθλήτρια του τριπλούν δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την επιτυχία ενός τόσο μεγάλου event και τόνισε πως ήρθε και η σειρά του στίβου…

της Αγγελικής Μαγκανά
[email protected]

Οι πρωταγωνιστές του ελληνικού στίβου (Ντρισμπιώτη, Φραντζεσκάκης, Εμμανουηλίδου, Μποτσκαρίωβ) τόνισαν πως ήρθε η ώρα η Πολιτεία να στηρίξει την ανάληψη μιας μεγάλης διοργάνωσης στην Ελλάδα και για τον στίβο που για δεκαετίες έχει μείνει εκτός… προγράμματος.
Η Όλγα Βασδέκη μετά την υπερειδική στο ΟΑΚΑ, τα είπε όλα:

Μιλώντας στο Sportsfeed, η Βασδέκη που έχει ζήσει δύο μεγάλες διοργανώσεις στο ΟΑΚΑ, το παγκόσμιο του 1997 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 τόνισε την σπουδαιότητα να βρεθεί ξανά η Αθήνα στο επίκεντρο του παγκόσμιου στίβου και ποια θα είναι τα οφέλη.

Εσείς ζήσατε τη διοργάνωση του 1997 ως αθλήτρια. Τι άλλαξε στον ελληνικό στίβο όταν μας ανατέθηκε το παγκόσμιο το 1995; Δημιουργήθηκαν νέες υποδομές; Δόθηκαν μεγαλύτερα κίνητρα;
Υπήρξαν πολλές αλλαγές, αναβαθμίστηκαν οι υποδομές στο αθλητικό κομμάτι του στίβου και όλο και περισσότερο παιδιά ήρθαν στον στίβο μετά από μια τέτοια μεγάλη διοργάνωση. O μιμητισμός παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν την ηλικία γιατί τα παιδιά ενθουσιάζονται με ότι βλέπουν και θέλουν να το κάνουν. Από εκεί και πέρα ήρθε η άνθηση του ελληνικού στίβου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1997 έπαιξε ρόλο στις μετέπειτα επιτυχίες.

Από εκείνη την περίοδο βγήκε μια γενιά Ολυμπιονικών και πολύ μεγάλων αθλητών. Συνετέλεσε το παγκόσμιο;
Φυσικά και συνετέλεσε. Ήταν μια σειρά πραγμάτων που έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Η αρχή έγινε από τη Βαρκελόνη το 1992 με τη Βούλα Πατουλίδου και μετά στην Ατλάντα το 1996 όπου και μέχρι το 2004 οι αθλητές έφεραν επιτυχίες σε μεγάλες διοργανώσεις, κάποιες από τις οποίες έγιναν και στην Αθήνα.

Ως αθλήτρια ποια ήταν η εμπειρία σας από τους αγώνες;
Το 1997 στην Αθήνα συμμετείχα στο πρώτο μου παγκόσμιο πρωτάθλημα και ήταν πολύ ιδιαίτερο για εμένα να αγωνίζομαι μέσα στη χώρα μου. Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις, η εμπειρία ήταν φοβερή αν και όσον αφορά τον αγώνα μου έγιναν κάποια λάθη αλλά σαν διοργάνωση ήταν πετυχημένη. Σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ιδιαίτερα τιμητικό να αγωνίζομαι μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο στην χώρα που γέννησε τους Αγώνες, οι οποίοι επέστρεψαν στην Ελλάδα. Ο κόσμος απόλαυσε το συναίσθημα και μόνο το γεγονός ότι βρίσκεσαι κοντά στους αθλητικούς χώρους και στους αθλητές είναι κάτι ξεχωριστό. Αποτέλεσε επίσης και μια διαφήμιση καθώς αρκετοί ξένοι επισκέφτηκαν τη χώρα.

Θα κερδίσει η Ελλάδα και ο ελληνικός στίβος αν φέρει το 2027 ή το 2029 το παγκόσμιο στην Αθήνα;
Η Αθήνα μπορεί να τα καταφέρει και να αναλάβει ξανά ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχει τις υποδομές και τη θέληση να το κάνει. Το ΟΑΚΑ ανακαινίζεται και έχει ήδη μπει σε τροχιά μεγάλων διοργανώσεων, δείχνει ότι θέλει και μπορεί να τα καταφέρει. Θα αποτελέσει μεγάλο κίνητρο για τους αθλητές ένα παγκόσμιο στη χώρα μας, θα προσελκύσει όλο και περισσότερα παιδιά στον στίβο ενώ και για τους ήδη υπάρχοντες αθλητές θα είναι κάτι που θα τους δώσει μεγαλύτερη όρεξη.

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!