Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ ανδρών: Αύξηση των ομάδων σε 12 και των ξένων σε 5

Published

on

Στην απόφαση να αυξήσει κατά δύο τις ομάδες της βόλεϊ λιγκ, από 10 σε 12 προχώρησε η Ένωση Σωματείων Αμειβόμενων Πετοσφαιριστών, ενώ πρόσθεσε και έναν ξένο παίκτη στο σύνολο της κάθε ομάδας (από 4 σε 5). Η απόφαση θα εφαρμοστεί από την επόμενη σεζόν.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΑΠ αναφέρει: «Κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, συζητήθηκε διεξοδικά το ζήτημα της αύξησης των ομάδων της βόλεϊ λιγκ από δέκα (10) σε δώδεκα (12), αρχής γενομένης από τη σεζόν 2026-2027, σε συνδυασμό πάντα με την αύξηση του αριθμού των ξένων αθλητών που δικαιούνται συμμετοχής ανά ομάδα από τέσσερις (4) σε πέντε (5). 
Το διοικητικό συμβούλιο, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας του πρωταθλήματος αλλά και της παρουσίας των ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα καθώς και στήριξη του ανδρικού βόλεϊ, το οποίο αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις σε Έλληνες αθλητές, αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ, Παντελή Ταρνατόρο, να πραγματοποιήσει άμεσα συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραπέτσο, και τον υπουργό αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, με μοναδικό στόχο την υλοποίηση των δύο αιτημάτων, δηλαδή τόσο της αύξησης των ομάδων σε 12, όσο και της αύξησης των ξένων παικτών σε 5. Όλοι οι εκπρόσωποι στην τοποθέτηση τους τόνισαν πως η αύξηση των ομάδων και των ξένων αθλητών είναι επιβεβλημένη μετά την κατάσταση που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια.
Η ΕΣΑΠ είναι αποφασισμένη να προασπίσει όχι μόνο το πρωτάθλημα της βόλεϊ λιγκ, αλλά και συνολικά το ανδρικό βόλεϊ, το οποίο βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και χρειάζεται ουσιαστικές παρεμβάσεις για την επιβίωσή του και την αναβάθμισή του».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr