Στην Κύπρο θα βρεθούν τρεις από τους κορυφαίους Έλληνες ρίπτες για να συμμετάσχουν είτε με το σύλλογο τους, είτε εκτός συναγωνισμό στο παγκύπριο πρωτάθλημα που διοργανώνεται αύριο και μεθαύριο από τον Γυμναστικό Σύλλογο Πράξανδρο Κερύνεια διοργανώνει σε συνεργασία με την ΚΟΕΑΣ.
Οι τρεις Έλληνες ρίπτες που θα συμμετάσχουν στα Μάτσεια (όπως είναι η επωνυμία των αγώνων) είναι ο Πάρις Μπατζάβαλης στον ακοντισμό και οι Γιώργος Τρέμος και Ιάσωνας θανόπουλος στη δισκοβολία.
Για τον Μπατζάβαλη αυτός θα είναι ο τρίτος αγώνας φέτο στον ανοιχτό στίβο έχοντας ρίξει 85.46μ. για να κλείσει θέση στην ΕΘνική ομάδα για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου.
Ο Γιώργος Τρέμος ο οποίος αγωνίζεται στην Κύπρο, έχει κάνει δύο αγώνες φέτος και τους δύο στη Λευκωσία έχοντας ρίξει 59.30μ. και 58.06μ. Πέρσι έριξε πάνω από τα 60μ. (60.75μ.) ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι από το 2014 τα 63μ. Σε περίπτωση που το καταρρίψει θα αγωνιστεί και στο ευρωπαϊκό (63.50μ. το όριο).
O Ιάσωνας Θανόπουλος έχει ρίξει φέτος 55.18μ. στην Τρίπολη και ο αγώνας του στην Κύπρο θα είναι ο τέταρτος για φέτος.