Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Βόρεια Κορέα ο ΣΕΓΑΣ της Σακοράφα

Published

on

15 Οκτωβρίου 2021 εν Αθήναι, πλησιάζουμε πρός το τέλος της συνεδρίασης του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και έρχεται η ώρα της συζήτησης για την μη εκπροσώπηση της ομοσπονδίας στην ΕΟΕ.

Η Σοφία Σακοράφα γνωρίζοντας πως εδώ και πέντε μήνες εντελώς παράτυπα δεν συγκαλεί έκτακτη γενική συνέλευση για την εκλογή εκπροσώπου του στίβου στην Ολυμπιακή Επιτροπή, αποφασίζει πως κάτι πρέπει να κάνει για να αποφύγει το διασυρμό.

Αρχίζουν να την ζώνουν τα φίδια και αδυνατώντας να αντιμετωπίσει τον χειμαρρώδη γραμματέα της Αναγέννησης Βασίλη Οικονόμου, που μεταφέροντας τα εύλογα ερωτήματα των ανθρώπων του στίβου για ποιό λόγο συνεχίζει απροκάλυπτα να αγνοεί νόμους και να εκθέτει την ομοσπονδία ανεπανόρθωτα, αποφάσισε αλά Κιμ Γιονγκ Oυν να κλείσει την συνεδρίαση γιατί απλά είναι η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μπορεί να κλείνει στόματα όταν δεν μπορεί να απαντήσει αφήνοντας άφωνα τα μέλη του ΔΣ, που αν και εν Ελλάδι, χάρη σε αυτήν την συμπεριφορά της προέδρου του ΣΕΓΑΣ κατάλαβαν από πρώτο χέρι τι εστί μοντέλο Βόρειας Κορέας.

«Μιλάμε με την ΕΟΕ και θα βρεθεί λύση, θα δείτε…» είπε στα γρήγορα η πρόεδρος πριν κλείσει τα «παράθυρα» του Zoom χωρίς δεύτερη κουβέντα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει για ποιά λύση μιλάει, ενώ όταν προκλήθηκε από τον Βασίλη Οικονόμου να καλέσει τους νομικούς του ΣΕΓΑΣ κ.Κάρμη και κ.Πολυχρόνη για να διαφωτίσουν το ΔΣ καθώς το 2017 είχαν να αντιμετωπίσουν ακριβώς ίδια περίπτωση με την απώλεια Σταματόπουλου, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την πρόεδρο και ακολούθησε το «μαύρο» στην οθόνη.

Φυσικά και γνωρίζει πολύ καλά η πρόεδρος τι αναφέρει η νομική γνωμάτευση των Κάρμη-Πολυχρόνη σύμφωνα με την οποία πρέπει όπως ορίζει και το καταστατικό της ΕΟΕ, ο ΣΕΓΑΣ εντός 30 ημερών από την απώλεια του τακτικού εκπροσώπου να προχωρήσει σε εκλογή νέου εκπροσώπου μέσα από γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες. Αυτό όμως δεν έχει γίνει εδώ και πέντε μήνες!

Βέβαια την ίδια ώρα που η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ λέει αυτά, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος δηλώνει αδυναμία να τροποποιήσει το καταστατικό της ΕΟΕ για να βγάλει την Σοφία Σακοράφα από την δύσκολη θέση, ένα καταστατικό που μόλις πριν μερικούς μήνες αναθεωρήθηκε και άλλαξε κατόπιν απαίτησης και της ΔΟΕ και με την σύμφωνη γνώμη της Ελληνικής πολιτείας.

Να ήταν όμως μόνο αυτά; Σύμφωνα με όσα διαδραματίστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση, η συμπεριφορά Κιμ Γιονγκ Ουν εμφανίστηκε και σε άλλα θέματα που συζητήθηκαν, όπως αυτό του πανελληνίου πρωταθλήματος ανωμάλου δρόμου, με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ να αποκρύπτει από τα μέλη του ΔΣ την διαμαρτυρία-καταγγελία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κατά της προέδρου, η οποία συγκρότησε δική της οργανωτική επιτροπή για τη διοργάνωση στα Τρίκαλα με επικεφαλή έναν εξωθεσμικό παράγοντα, τον Δημήτρη Χαχάμη, βαφτίζοντάς τον ως εκπρόσωπο του ΣΕΓΑΣ Τρικάλων.

Αγνοώντας απροκάλυπτα τόσο τον εκλεγμένο σύμβουλο στο ΔΣ του ΣΕΓΑΣ από την Θεσσαλία Στέλιο Δημότσιο, αλλά και όλο το ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας προεξάρχοντος του προέδρου της και συνοδοιπόρου της στην ΑΚΑΣ Ηλία Καφφέ, η σημερινή πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ έφερε νέα ήθη στον χώρο του αθλητισμού, τα οποία δεν συμβαδίζουν με όλα όσα οφείλει να πρεσβεύει η αντιπρόεδρος της ελληνικής βουλής.

«Πρόεδρος είμαι και μπορώ να κάνω ότι θέλω» απάντησε εμμέσως πλην σαφώς στα μέλη του ΔΣ, προκαλώντας την οργή του Στέλιου Δημότσιου που την κατήγγειλε για απόκρυψη στοιχείων και για μη χρηστή διοίκηση σε αυτούς τους έξι πρώτους μήνες στην ηγεσία του ΣΕΓΑΣ.

Το αποκορύφωμα όμως της τετράωρης συνεδρίασης ήταν οι καταγγελίες που έγιναν από δέκα μέλη του ΔΣ κατά της προέδρου για απόκρυψη εγγράφων και εξωδίκων πρός το ΣΕΓΑΣ, τα οποία αν και όπως αποκαλύφθηκε είχαν αποδέκτες όλα τα μέλη του ΔΣ, έμειναν κλειδωμένα στο γραφείο της καθώς περιέχουν στοιχεία που προφανώς η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και δεν ήθελε να είναι σε γνώση όλων των μελών του ΔΣ, αφού μέσω αυτών θα προέκυπταν αποκαλυπτικά στοιχεία που μάλλον θα φέρουν τόσο την πρόεδρο όσο και το περιβάλλον της σε πολύ δύσκολη θέση.

Προσεχώς νέες αποκαλύψεις. Ίσως και απαντήσεις από την ΕΟΕ για τη μη τήρηση του καταστατικού της…

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr