Connect with us

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ-ΓΓΑ

Βρούτσης: 11.000.000€ άμεσα στο ΟΑΚΑ για εξοπλισμό και αναβάθμιση!

Published

on

Μια ειλημμένη απόφαση προ ημερών, ανακοίνωσε σήμερα στην επίσκεψη του στο ΟΑΚΑ ο υπουργός αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ο οποίο υπέγραψε την άμεση εκταμίευση 11.000.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του ΟΑΚΑ, ξεκινώντας από το στίβο.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Τηρώντας την κεντρική κυβερνητική πολιτική για την αμεσότητα των κινήσεων, ο υπουργός αθλητισμού έδωσε άμεσα (για άλλη μια φορά) λύση σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός, καθώς υπέγραψε την έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΑΚΑ με 11.000.000 ευρώ, διαθέσιμα εντός Νοεμβρίου. Παράλληλα, ανακοίνωσε και την και την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του κατά 68,36%, ήτοι κατά 3.500.000 ευρώ (8.620.000€ από 5.120.000€).
Ο Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε με τη διοίκηση, τη διεύθυνση και τους εργαζομένους του ΟΑΚΑ, τους ευχαρίστησε για τις καθημερινές τους προσπάθειες ώστε να χτυπά δυνατά και εύρυθμα η καρδιά του αθλητισμού μας και αναφέρθηκε αναλυτικά στην αύξηση των πόρων που τίθενται άμεσα στη διάθεσή τους:

Η έκτακτη χρηματοδότηση των 11.000.000 ευρώ αφορά, μεταξύ άλλων:
– στην κατασκευή εντός του 2024 του νέου κλειστού πολυδύναμου γυμναστηρίου (7,5 εκατ. ευρώ),
– στον εκσυγχρονισμό του επιστημονικού εξοπλισμού του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) με την προμήθεια έξι σύγχρονων μηχανημάτων (420.000€),
– στις μελέτες και τα συμπληρωματικά έργα της δημιουργίας τριών Ολυμπιακών τοίχων αναρρίχησης (400.000€),
– στη συντήρηση και βελτίωση των ανοικτών εγκαταστάσεων στίβου (Κ1, Κ2) με περίφραξη, αποδυτήρια και τουαλέτες, αλλά και του κλειστού προπονητηρίου, αποκλειστικής χρήσης του ΣΕΓΑΣ, με αναβάθμιση του φωτισμού και του κλιματισμού, μόνωση οροφής και λοιπές επισκευές εντός του προσεχούς διμήνου (200.000€).

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση της στιβικής εγκατάστασης, καθώς και ο σχετικός διαγωνισμός για την αλλαγή όλων των ελαστικών τάπητων στίβου στο ΟΑΚΑ, ύψους 5,85 εκατ. ευρώ, που διενεργείται από την περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η συμβασιοποίηση του έργου.

Ο υπουργός αθλητισμού τόνισε το τρίπτυχο «νοικοκύρεμα – διαφάνεια – αποτελεσματικότητα» για την επιτυχημένη συνεργασία όλων στην ανάπτυξη του Αθλητισμού μας και επισήμανε την προτεραιότητα της κυβέρνησης στο ζήτημα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι αναμένεται η επόμενη έκθεση εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ για τα στέγαστρα Καλατράβα στο κεντρικό στάδιο και στο ποδηλατοδρόμιο.

Ο Γιάννης Βρούτσης επισκέφθηκε και τις τρεις νέες πισίνες, από τις συνολικά 11 που λειτουργούν στο Ολυμπιακό κέντρο υγρού στίβου, τις οποίες χρηματοδότησε με περίπου 7.000.000 ευρώ η Lamda Development, ανταποδοτικά για την παραχώρηση του Αγίου Κοσμά.

Ο Γιάννης Βρούτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις αθλήτριες και τις προπονήτριες της Εθνικής πμάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, που προπονούνταν, καθώς προετοιμάζονται για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, αλλά και με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκο Γιαννόπουλο. «Αυτό που κάνουμε, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που ο Αθλητισμός μας δεν το έχει ξαναδεί σε επίπεδο πόρων. Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα του Αθλητισμού κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις, κατά 22 εκατ. ευρώ συνολικά, που χορηγεί το Υπουργείο μας στα εποπτευόμενά Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλης της χώρας», σημείωσε ο Γιάννης Βρούτσης.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!