Connect with us

ΠΥΓΜΑΧΙΑ

World Boxing εκλογές: Έλληνες προσπαθούν να μπλοκάρουν τον Μαριόλη

Published

on

Μεγάλη παρασκηνιακή μάχη μαίνεται ενόψει των προεδρικών εκλογών στην World Boxing. Τελευταίο επεισόδιο; Η κυκλοφορία εγγράφου που φέρεται να έχει υπογράψει ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, σύμφωνα με το οποίο ορίζει προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας.

του – Θανάση Νικολάου
[email protected]

Το έγγραφο εντοπίστηκε να κυκλοφορεί στο διαδίκτυο με άγνωστη πηγή προέλευσης και η υπόθεση έχει πάει στη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο στόχος ήταν η ελληνική υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου στη World Boxing. O Χάρης Μαριόλης είναι ο αντίπαλος του εκλεκτού της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Γκενάντι Γκολόβκιν. Η ΔΟΕ θέλει να ελέγξει την παγκόσμια πυγμαχία, όμως η υποψηφιότητα του Καζακστανού, όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών (23 Νοεμβρίου στη Ρώμη) εμφανίζεται όλο και λιγότερο σίγουρη για… περίπατο (όπως προέβλεπαν στη ΔΟΕ πριν από ένα μήνα).
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι «κατόπιν εισήγησης του ΓΓΑ, στις 17 Νοεμβρίου 2025, ορίστηκε προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας με την εξής σύνθεση:
Παναγιώτης Ντουμάζιος του Χρήστου – Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Γκόγκος του Ιωάννη – Μέλος
Ξενοφών Καρασάββας του Ιωάννη – Μέλος
Η θητεία της ανωτέρω επιτροπής λήγει με την εκλογή και ανάληψη καθηκόντων νέου τακτικού Διοικητικού Συμβουλίου και όχι πέραν της 31ης Μαρτίου 2026. Η προσωρινή διοικούσα επιτροπή καλείται να ασκεί όλες τις αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου και να προκηρύξει αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων τακτικών οργάνων διοίκηση εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας».
Είναι προφανές πως κάποιοι δρουν εις βάρος της ελληνικής υποψηφιότητας και υπέρ του εκλεκτού της ΔΟΕ. Προφανώς δεν είναι ανεξάρτητη κίνηση και οι έρευνες επικεντρώνονται σε διασύνδεση με την πλευρά Γκολόβκιν αλλά και την ίδια τη ΔΟΕ.
Από την άλλη, ο Χάρης Μαριόλης δηλώνει πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι εκτός από το μπλοκ της ΙΒΑ, έχει και τη στήριξη από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Όσο περνάνε οι μέρες, τόσο δείχνει να αποκτά μεγαλύτερη δυναμική και για το λόγο αυτό, εντείνονται και οι προσπάθειες να τον πετάξουν εκτός για να μην έχει αντίπαλο ο Γκολόβκιν, ή για να μην γίνουν εκλογές με 52 χώρες μόνο…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr