Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Υποτροφία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την Εθνική ομάδα, κατέληξε σε δημόσιο υπάλληλο – μέλος της ΕΑΣ Πειραιά!

Published

on

Πολύ σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με τις υποτροφίες εκπαίδευσης που προσφέρει στην Εθνική ομάδα στίβου το ΙΕΚ ΑΚΜΗ καθώς αντί κάποιου νέου αθλητή ή αθλήτριας της Εθνικής, με αδιαφανείς διαδικασίες επιλέχθηκε εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά-ΝΔ Αττικής. Μάλιστα είναι και δημόσιος υπάλληλος! Μια ενέργεια που μόνο την εταιρική κοινωνική ευθύνη των ΙΕΚ ΑΚΜΗ δεν εκφράζει.

Πρόκειται για σοβαρότατο ατόπημα που επιβεβαιώθηκε και από παράγοντα του συλλόγου στον οποίο εργάζεται (κατά δική του δημόσια ομολογία) ως τεχνικός σύμβουλος, ο δημόσιος υπάλληλος που έλαβε την υποτροφία από τον ΣΕΓΑΣ.

Η προεδρική επιλογή

Στις 14 Οκτωβρίου η ομοσπονδία κάλεσε τους ενδιαφερόμενους αθλητές και αθλήτριες να στείλουν εντός 5(!) ημερών τις αιτήσεις τους στο προσωπικό μέιλ της προέδρου του ΣΕΓΑΣ όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ. Για ποιο λόγο η πρόεδρος μιας τόσο μεγάλης ομοσπονδίας (της μεγαλύτερης στην Ελλάδα) ασχολείται προσωπικά με την επιλογή των αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν τις υποτροφίες ενός ιδιωτικού εκπαιδευτικού ιδρύματος, είναι κάτι που μόνο η ίδια μπορεί να το απαντήσει.

Στις 17 Οκτωβρίου, μόλις τρεις μέρες μετά από την έναρξη της διαδικασίας και πριν καν φτάσουμε στην καταληκτική ημερομηνία (19/10), στο επίσημο σάιτ του ΣΕΓΑΣ ανέβηκε ανακοίνωση πως 14 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν την υποτροφία! Στην ανακοίνωση όπως αναφέρεται από τον ΣΕΓΑΣ: «η ομοσπονδία εξασφάλισε συνολικά 14 υποτροφίες που από σήμερα χρησιμοποιούνται από αθλητές και αθλήτριες της δύναμης του ΣΕΓΑΣ, δίνοντας προτεραιότητα σε όσες και όσους δεν έχουν λάβει υποτροφία στο παρελθόν και δεν έχουν άλλη εκπαίδευση». Δηλαδή, είναι ξεκάθαρο πως έγινε επιλογή. Ωστόσο από το ρεπορτάζ προκύπτει πως μία υποτροφία κατέληξε σε εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πειραιά-ΝΔ Αττικής, αστυνομικό στο επάγγελμα από το 2007 και τεχνικό σύμβουλο (χωρίς να έχει δίπλωμα προπονητή) σωματείου.

Η επιβεβαίωση από τον παράγοντα της Σαλαμίνας

Με δημόσια τοποθέτηση του, ο Θρασύβουλος Μπάγιος επιβεβαίωσε 100% το ρεπορτάζ του Sportsfeed πως μία από υποτροφίες που το ΙΕΚ ΑΚΜΗ δίνει για αθλητές και αθλήτριες κατέληξε σε δημόσιο υπάλληλο – τεχνικό σύμβουλο… «Έχω τη γνώμη ότι ορθώς επιλέχθηκε από τον ΣΕΓΑΣ» προσυπογράφει κάτω από την ανάρτηση του Sportsfeed.

Η θέση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για τις υποτροφίες

Οι υποτροφίες εκπαίδευσης του ΙΕΚ ΑΚΜΗ είναι μια χορηγία του ιδρύματος προς τα μέλη της Εθνικής ομάδας στίβου, προκειμένου να βοηθηθούν στην επαγγελματική τους αποκατάσταση. Για το θέμα έχει τοποθετηθεί δημόσια ο πρόεδρος των ΙΕΚ ΑΚΜΗ, Βαγγέλης Ροδόπουλος όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο δελτίο Τύπου του ΙΕΚ. «Παραμένουμε πιστοί στη δέσμευση μας να υποστηρίξουμε έμπρακτα τους νέους αθλητές και αθλήτριες προσφέροντας τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους… Τα μέλη της Εθνικής ομάδας διακρίνονται στις μεγαλύτερες εγχώριες και ευρωπαϊκές διοργανώσεις και το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στέκει αρωγός δίπλα τους καθώς αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του εκπαιδευτικού μας οργανισμού» αναφέρει στη δήλωση του ο πρόεδρος των ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Ακόμα και την ανακοίνωση του ΙΕΚ ΑΚΜΗ για την ανανέωση της συνεργασίας, είναι απόλυτα ξεκάθαρο για ποιους προορίζονται αυτές οι υποτροφίες. «Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που πραγματοποιεί σταθερά τα τελευταία 7 χρόνια το μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας έχοντας προσφέρει περισσότερες από 120 υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες της Εθνικής ομάδας».

Ο παράγοντας – δημόσιος υπάλληλος στέρησε υποτροφία από αθλητή/τρια

Από την ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ είναι ξεκάθαρο πως έγινε επιλογή που θα δοθούν οι υποτροφίες. Όχι μόνο μπήκε στη λίστα παράτυπα ο παράγοντας – δημόσιος υπάλληλος, αλλά στέρησε την ευκαιρία εκπαίδευσης για μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση σε έναν αθλητή ή μια αθλήτρια.
Για ποιο λόγο δεν ανακοινώνονται ποτέ από την ομοσπονδία, ποιοί είναι οι αθλητές και αθλήτριες και με ποιά διαδικασία επιλέγονται από τον ΣΕΓΑΣ για να λάβουν τις υποτροφίες του ΙΕΚ Ακμή;

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!