Connect with us

ΒΟΛΕΪ

ΕΣΑΠ: Αποφάσισε πρωτάθλημα 8 ομάδων με αστείες αιτιάσεις

Published

on

Για μία ακόμη φορά η ΕΣΑΠ αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων και επίσης για μία ακόμη φορά χρησιμοποιεί αστεία επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Στην σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου τα πιο σημαντικά ζητήματα ήταν ο αριθμός των ομάδων του επόμενου πρωταθλήματος και το σύστημα διεξαγωγής του… Για το δεύτερο κουβέντα δεν έγινε (ή δεν πάρθηκε απόεφαση), για το πρώτο όμως παρόλο που η ΕΣΑΠ είχε ήδη λάβει δύο επίσημες αιτήσεις για wild card (κι αναμένονταν κι άλλες) αποφάσισαν να μη μπουν καν στη διαδικασία συζήτησης και ομόφωνα ψήφισαν να διεξαχθεί και την επόμενη σεζόν το πρωτάθλημα με 8 ομάδες.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση της η ΕΣΑΠ αναφέρει τα εξής για το συγκεκριμένο θέμα:
«Το Δ.Σ. ασχολήθηκε με το μείζον ζήτημα του αριθμού των ομάδων που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα 2021-22, λαμβάνοντας υπόψη τον μη αγωνιστικό προβιβασμό ομάδων από την PRE LEAGUE  2020-21, λόγω της μη διεξαγωγής του πρωταθλήματος από τη διοργανώτρια Ε.Ο.ΠΕ.

Κατόπιν εκτενούς διαλογικής συζήτησης και αφού ελήφθησαν υπόψη όλα τα δεδομένα, το ΔΣ της ΕΣΑΠ αποφάσισε ομόφωνα τη μη συμπλήρωση της κατηγορίας μέσω της διαδικασίας χορήγησης κάρτας ελεύθερης συμμετοχής (WILD CARD) για λόγους που αφορούν σε μία σειρά από διαδικαστικά, νομικά, αγωνιστικά και λειτουργικά ζητήματα.

Το Δ.Σ. της Ε.Σ.Α.Π. ευχαριστεί όσα σωματεία εθνικών και τοπικών κατηγοριών  επέδειξαν σχετικό ενδιαφέρον, αλλά την παρούσα χρονική συγκυρία και σε μία απόλυτα μεταβατική περίοδο για το επαγγελματικό βόλεϊ, προέχει η καλύτερη οργάνωση και ο εκσυγχρονισμός  των ΤΑΑ που συγκροτούν ήδη την ΕΣΑΠ, διαθέτοντας και σχετική εμπειρία μέσα από τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, ώστε από την αγωνιστική περίοδο 2022-23 η Volley League να διοργανωθεί με τη συμμετοχή 10 ομάδων».

Δυστυχώς όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια διαβάζουμε κορώνες περί εκσυγχρονισμού, μεταβατική περίοδο και εμπειρία που διαθέτουν οι ομάδες που είναι στην κατηγορία, προκειμένου να μην μπει ποτέ στην ουσία της συζήτησης ενός αιτήματος για wild card, αλλά φέτος υπάρχει και κάτι ακόμη, Τα λεφτά του στοιχήματος τα οποία προφανώς είναι άλλο να μοιράζονται δια 8 κι άλλο να μοιράζονται δια 10…

Πάντως το θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια και δε θα κλείσει τόσο εύκολα όσο προσπάθησε να το κάνει σήμερα η ΕΣΑΠ.

Αναλυτικά οι υπόλοιπες αποφάσεις της ΕΣΑΠ:
Επικύρωσε τη βαθμολογία του πρωταθλήματος Volley League 2020-21.

Eκανε τον αγωνιστικό απολογισμό της αγωνιστικής σεζόν 2020-21.

Αποφασίστηκε οι τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας της Volley League 2020-21 να αγωνιστούν στα Κύπελλα Ευρώπης περιόδου 2021-22.

Συζητήθηκαν θέματα της Επιτροπής Αδειοδότησης και της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την αγωνιστική σεζόν 2021-22.

Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις της ΕΣΑΠ με τον ΠΑΣΑΠ.

Συζητήθηκε θέμα τροποποίησης του συστήματος διεξαγωγής του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς. Η Α΄φάση θα γίνει με κλήρωση. Ανοικτό παραμένει το ζήτημα διεξαγωγής της ημιτελικής φάσης και των τελικών με διπλούς αγώνες ή επιστροφή στο καθεστώς του φάιναλ-4.

Έγινε πρώτη συζήτηση για το καλεντάρι του νέου πρωταθλήματος 2021-22.

Αποφασίστηκε να γίνει εισήγηση στην Ε.Ο.ΠΕ. για διεξαγωγή Σούπερ Καπ μεταξύ του πρωταθλητή Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. και του κατόχου του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ. Υπενθυμίζεται πως λόγω των αναβολών δεν διεξήχθη το Κύπελλο Ελλάδας.

Συζητήθηκαν θέματα αναβάθμισης του πρωταθλήματος.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες