Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Βόλεϊ λιγκ: Κι όμως αρχίζει!

Published

on

Η είδηση είναι ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (ειλικρινά δεν θυμόμαστε από πότε) το πρωτάθλημα της βόλεϊ λιγκ ξεκινά κανονικά.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Μια ψυχή βέβαια παρατήρησε ότι για να συμβεί αυτό, έπρεπε να μην ξεκινήσει η χρονιά με το φοβερό και τρομερό λιγκ καπ, ωστόσο η ουσία είναι ότι οι παραδόσεις έσπασαν και το πρώτο σερβίς θα γίνει κανονικά.

Αν στο παραπάνω προσθέσουμε ότι οι περισσότερες ομάδες πρόσθεσαν νέες και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες πινελιές στα ρόστερ τους, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει ένα μεγαλύτερο σχετικό ενδιαφέρον (αν και μια βόλτα σε όλα τα ΜΜΕ σήμερα δεν δικαιώνει μια τέτοια εκτίμηση).

Ωστόσο τα… ωραία κάπου εδώ σταματούν καθώς η ΕΣΑΠ επέλεξε για μία ακόμη φορά να διαφυλάξει τα μικροσυμφέροντα της κάνοντας ένα πρωτάθλημα με μόλις 8 ομάδες και να διατηρήσει ένα αδιανόητα κακό σύστημα το οποίο δεν έχει πλέι οφς, αλλά ένα δεύτερο μίνι πρωτάθλημα με μεταφορά βαθμών (με συντελεστή διαφοράς).

Προφανώς οι άνθρωποι έμειναν ικανοποιημένοι από το περσινό, όπου ο πρωταθλητής κρίθηκε με την πρώτη αγωνιστική της Β’ φάσης κι αποφάσισαν να το συνεχίσουν.

Οι γνωστές δύο ταχύτητες
Σ’ αυτό το πρωτάθλημα των 8 ομάδων έχουμε τους γνωστούς τέσσερις των τελευταίων ετών που θα παλέψουν για τον τίτλο και τους άλλους τέσσερις για να αποφύγουν την 8η θέση που οδηγεί σε μπαράζ παραμονής με τον τρίτο της Pre League.

Στη μάχη της κορυφής ο πρωταθλητής Ολυμπιακός ξεκινά με τον τίτλο του φαβορί έχοντας ως βασικές ενισχύσεις τους Πάγενικ, Πέριτς και την επιστροφή του ψημένου πλέον Κασαμπαλή.

Ωστόσο η τριπλέτα των άλλων μνηστήρων είναι εξίσου ενισχυμένη κι αυτό δίνει άλλη χροιά στη μάχη του τίτλου. Ο Παναθηναϊκός με τις προσθήκες Βαν Ντεν Ντρις, Πρωτοψάλτη το στοίχημα του Στάλεκαρ (ο πανύψηλος Σλοβένος δεν είναι βασικός στην εθνική και έχει βγει μόνο μια φορά από τη χώρα του) και την επιστροφή του Ράπτη στη φυσική του θέση, θεωρητικά είναι πολύ ενισχυμένος.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Φοίνικα που κράτησε που από ξένους κράτησε μόνο τον Στέρν, έφερε πίσω στην Ελλάδα τον Τζούριτς ως κεντρικό και τον Φράγκο και τρεις ρουκις (αλλά έμπειρους) ξένους όπως είναι οι Μιχάλοβιτς (Σλοβάκος διαγώνιος), Ιερεθουέλο (Κουβανός πασαδόρος), Κόστα (Βραζιλιάνος κεντρικός). Στοίχημα κι ο Ιταλός τεχνικός Φούλβιο Μπερτίνι ο οποίος μετά από τέσσερα χρόνια παραμονής στη γαλλική Ναντ (χωρίς κάποια μεγάλη επιτυχία) ήρθε στη Σύρο για να κάνει πρωταθλητισμό και έχει το πιο γεμάτο ρόστερ από όλη την τετράδα των διεκδικητών.

Όσον αφορά τον ΠΑΟΚ η επιστροφή Καλμαζίδη ήταν η πρώτη κίνηση παραδοχής των πολλών λαθών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια με τον «Κάλμα» να προχωρά σε μεγάλο λίφτινγκ με 4 νέους ξένους (μόνο ο Μπράουν με εμπειρία από την Ελλάδα), ωστόσο αν και φέτος ο Κουμεντάκης δεν δείξει ότι μπορεί να έχει ηγετικό (πρωταγωνιστικό ρόλο) σε ομάδα πρωταθλητισμού τότε το πρότζεκτ θα έχει… πρόβλημα.

Στο δεύτερο γκρουπ ο Μίλωνας είναι θεωρητικά σε καλύτερη κατάσταση από όλους, αν και η Κηφισιά έχει την… τεχνογνωσία για να ξεπερνά τις προσδοκίες, ενώ ο ΟΦΗ με τον Φίλιππο θα παλέψουν για την αποφυγή του μπαράζ παραμονής. Οι Κρητικοί πάντως (παρά τις αναποδιές με τραυματισμούς) είναι σε καλύτερη μοίρα με τον Φίλιππο να μοιάζει να έχει μείνει στην περσινή καλή πορεία του και να είναι αισθητά αποδυναμωμένος.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021
Ερμούπολη, 19.15 ΕΡΤ-3: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Βουδούρης, Παρατηρητής: Μπαρμπούνης, Συρίγος, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
Ηράκλειο, 17:00 (L.Str.): Ο.Φ.Η. – Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Αγγελίδης, Καραπουλάκης, Παρατηρητής: Κοκοτσάκης, Επόπτες: Κουνδουράκη, Κανδηλιεράκης, Γραμματεία: Αβραμοπούλου.

Βέροια, 19:00 (L.Str.): Α.Π.Σ. Φίλιππος Βέροιας – Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Παπαδογούλας, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Χανός, Βένος, Γραμματεία: Ψάρρα.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021
Αγιος Θωμάς Μαρούσι, 16:30 (L.Str.): Παναθηναϊκός Α.Ο. – Α.Ο.Π. Κηφισιάς
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Πρέντζας, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Βαρατάσης, Κατερλή, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/