Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Λιγκ Καπ: Ναι μεν αλλά για το ΟΑΚΑ

Published

on

Συνεδρίασε σήμερα το ΔΣ της ΕΣΑΠ, το οποίο ανακοίνωσε ότι το ΟΑΚΑ θα φιλοξενήσει το 2ο τελικό του Λιγκ ΚΑΠ (ΠΑΟ-ΟΣΦΠ), ενώ απορίες προκάλεσε και η συζήτηση για το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ξεκινώντας από τα του Λιγκ, ο πρώτος τελικός θα γίνει στο κλειστό του Ρέντη (12 Φεβρουαρίου) κι ο επαναληπτικός μια εβδομάδα αργότερα (19 Φεβρουαρίου) όπως ενημέρωσε η Λίγκα, ωστόσο η αλήθεια είναι λίγο διαφορετική.

Ο ΠΑΟ από την περασμένη εβδομάδα είχε ζητήσει από την ΕΣΑΠ να χρησιμοποιήσει ως έδρα το ΟΑΚΑ, ωστόσο η αρχική απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Σήμερα όμως η ίδια η διοργανώτρια επανήλθε στο θέμα με τον Παναθηναϊκό να επιφυλάσσεται καθώς και πολύτιμος χρόνος έχει χαθεί και οι διαδικασίες με το ΟΑΚΑ (τοποθέτηση τάραφλεξ, πρόγραμμα αγώνων Euroleague) δεν είναι και οι πιο εύκολες, οπότε το όλο ζήτημα ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Το δεύτερο σημαντικό ζήτημα της συνεδριάσης προκύπτει από την ακόλουθη αναφορά «Συζητήθηκαν νομικά θέματα που αφορούν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος Volley League 2019-20. Εγινε πρώτη συζήτηση σχετικά με τα κριτήρια συμμετοχής στο πρωτάθλημα Volley League 2020-21 και τη φιλοσοφία που πρέπει να διέπει την ΕΣΑΠ και τα μέλη της σε σχέση με το νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα και γενικότερα για το μέλλον της αμοιβόμενης πετοσφαίρισης.»

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ΕΣΑΠ ξάφνιασε ευχάριστα καθώς πολύ νωρίς άνοιξε την κουβέντα για την προκήρυξη, ωστόσο δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Κι αυτό γιατί μέχρι το Πάσχα θα έχει κατατεθεί καλώς εχόντων των πραγμάτων το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, οπότε κανείς δεν ξέρει με σιγουριά να πει ποιο καθεστώς θα διέπει πλέον το ανδρικό βόλεϊ στην Ελλάδα.

«Θα στηρίξουμε, αλλά πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο κρατικοδιαίτος αθλητισμός τελείωσε», είχε πει στην κλήρωση ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κι αν δεν μας έχει διαφύγει κάτι, την τελευταία διετία τα μοναδικά έσοδα της ΕΣΑΠ είναι τα λεφτά της κρατικής ΕΡΤ.

Οπότε θα ήταν πολύ πιο φρόνιμο και λογικό η ΕΣΑΠ να έχει πάρει ήδη από τα σωματεία μέλη της τις προτάσεις τους για την επόμενη μέρα όπου το ερώτημα είναι ξεκάθαρο: Ερασιτεχνισμός ή επαγγελματισμός;

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/