Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Προ-Ολυμπιακά ανδρών: Ιράν, Κίνα στον τελικό της Ασίας

Published

on

Στο πρώτο χρονικά ματς έγινε της ανατροπής καθώς η Κορέα προηγήθηκε, το Ιράν έκανε το 2-1 και τελικά πήρε το ματς στο τάι μπρέικ!

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Τη διαφορά έκανε οι δύο κεντρικοί του Ιράν που ήταν και οι πρώτοι σκόρερ της ομάδας (!) με τον Μιλάντ να Σεγιέντ να έχει 16 πόντους (11/15 επιθέσεις, 5 μπλοκ) και τον Σαφιέι 17 (8/14 επ., 3 άσους, 6 μπλοκ).

Στο τάι μπρέικ το Ιράν προηγήθηκε με 7-4, 13-9, αλλά οι Κορεάτες με όπλο την άμυνα μείωσαν σε 14-13 για να τελειώσει όμως την επόμενη φάση ο Μιλάντ στελνοντας την ομάδα του στον τελικό.

Στο άλλο ματς το αήττητο Κατάρ είδε το Ολυμπιακό του όνειρο να σβήνει από την οικοδέσποινα του τουρνουά Κίνα σ’ ένα ματς με τρομερή ένταση (όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες).

Η οποία χτύπησε κόκκινο μόλις έγινε το 19-17 για την Κίνα (από 17-17) με μπλοκ μετά από ένα τρομερό ράλι. Στο τελείωμα της φάσης το λίμπερο του Κατάρ (που έκανε συνεχώς προσποιήσεις ότι πάει για επίθεση!!!) έπεσε το τάραφλεξ δείχνοντας ότι έχει πρόβλημα στο γόνατο.

Μόνο που ο τηλεοπτικός φακός τον εκθέτει καθώς όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο (στο 2:02:10) κάνει νόημα στους συμπαίκτες του για να κάνουν… τσαμπουκά στους Κινέζους μήπως και τους αποπροσανατολίσουν! Για ένα λεπτό ο χώρος στο φιλέ μύριζε μπαρούτι, αλλά το όλο σκηνικό αποδείχθηκε ότι ωφέλησε τους Κινέζους οι οποίοι στο 21-20 έκαναν το μπλοκ στην κόντρα μπάλα και τελικά πήραν το σετ και τη νίκη με 25-20.

Τη διαφορά για τους Κινέζους έκανε ο Γιανγκ Τσουά που είχε 23 πόντους με 23/38 επιθέσεις, ενώ η Κίνα είχε 12 μπλοκ έναντι 5 του Κατάρ.

Στο τουρνουά της Νοτίου Αμερικής η Κολομβία με 35 πόντους του πρώην ερυθρόλευκου Ρόναλντ Χιμένεθ (30/50 επ., 1 άσο, 4 μπλοκ) νίκησε στον τελικό με 3-2 την Βενεζουέλα κι αν δεν αυτοκτονήσει στο τελευταίο ματς με τη Χιλή τότε παίρνει το εισιτήριο για το Τόκιο.

Στο τουρνουά της Βορείου Αμερικής Καναδάς και Κούβα ξεκίνησαν με νίκες (κόντρα σε Μεξικό και Πουέρτο Ρίκο) και στο μεταξύ τους σημερινό ματς θα κριθούν τα πάντα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/