Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Τελικός Κυπέλλου Γυναικών, ΑΟ Θήρας-ΠΑΟΚ: Θέλουν να γράψουν ιστορία

Published

on

Το «ξεκίνα-σταμάτα» στη φετινή αγωνιστική περίοδο διέλυσε κάθε προσμονή που υπήρχε για την πιο ανταγωνιστική Α1 γυναικών των τελευταίων ετών, αλλά όλοι ελπίζουν ότι το αυριανό φινάλε με τη διεξαγωγή του τελικού θα αφήσει μια καλή τελευταία εντύπωση.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Μετά από 9 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας του Ολυμπιακού στο θεσμό, οι ερυθρόλευκες θα παραδώσουν το τρόπαιο (αφού άφησαν πρώτα εκτός το Μαρκόπουλο και για τρία σετ έπαιξαν στα ίσια την Σαντορίνη) με τον (τυπικά γηπεδούχο) ΑΟ Θήρας και τον ΠΑΟΚ να απέχουν ένα βήμα από το να γράψουν ιστορία.

Για την ομάδα των Κυκλάδων αυτός είναι ο δεύτερος συνεχόμενος τελικός (το 2019 στις Σέρρες ηττήθηκαν με 3-1 από τον Ολυμπιακό), ενώ για τον ΠΑΟΚ ο πρώτος. Πέρσι αμφότεροι είχαν φτάσει στο φάιναλ φορ (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, Άρης-ΑΟ Θήρας οι ημιτελικοί), αλλά η πανδημία δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των αγώνων, ενώ φέτος δεν έχουν αγωνιστεί καθώς ήταν σε διαφορετικό όμιλο (και ούτως ή άλλως έγιναν ελάχιστα ματς στο πρωτάθλημα).

Το κίνητρο λοιπόν και για τους δύο είναι τεράστιο και παρόλο που θα έχουμε μια πρωτάρα νικήτρια, τόσο ο ΑΟΘ (αναφέρεται πρώτος ως τυπικά γηπεδούχους) όσο και ο ΠΑΟΚ φέτος φτιάχτηκαν για να διεκδικήσουν τίτλους και ήρθε η ώρα να αποδείξουν ότι μπορούν.

Σίγουρα έτσι όπως έχει κυλήσει η χρονιά και με το Κύπελλο να διεξάγεται με διαδικασίες εξπρεές για να προλάβουμε την 18η Απριλίου (ημερομηνία που έχει θέσει η FIVB για την ολοκλήρωση των εθνικών διοργανώσεων) καμία από τις δύο ομάδες δεν είναι 100% έτοιμη, αλλά όσο κι αν οι δύο προπονητές δεν ήθελαν να ακούν για «ψυχολογία», «άγχος», κλπ, το «θέλω» που θα βγάλουν οι δύο ομάδες μέσα στο τάραφλεξ είναι πολύ σημαντικό.

Από καθαρά αγωνιστικής άποψης ο ΠΑΟΚ υπερτερεί σαφέστατα στη θέση της διαγώνιας με την Κούμπουρα να είναι ένα μεγάλο συν, ενώ στο κέντρο ακόμη και αν δεν παίξει τελικά η Καλαντάτζε (από τον ΠΑΟΚ λένε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα) δείχνει να είναι καλύτερος στο κομμάτι του μπλοκ, με τον ΑΟΘ να υπερτερεί στο επιθετικό κομμάτι όσον αφορά τις ακραίες.

Υπάρχουν όμως πάντα σε ένα ματς όπως είναι ο τελικός του Κυπέλλου, οι απρόβλεπτοι ήρωες και οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.

Από τις αθλήτριες των δύο ομάδων η μοναδική που έχει σηκώσει (ελληνική) κούπα είναι η Κωνσταντίνα Βλαχάκη, η οποία δεν το είχε συνειδητοποιήσει ίσως γιατί πάνω απ’ όλα η ίδια και οι συναθλήτριες της στον ΑΟ Θήρας χαίρονται γιατί: «… θα παίξουμε ένα ακόμη παιχνίδι! Ήταν τόσα λίγα τη φετινή χρονιά που θέλαμε να φτάσουμε ως το τέλος για να παίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα.»

Και τώρα που έφτασαν στον τελικό ο στόχος δεν είναι άλλος «από το να φέρουμε το πρώτο τρόπαιο στο νησί. Ο ΑΟΘ έχει κάνει σπουδαία πράγματα τα τελευταία χρόνια και πραγματικά το αξίζουν οι άνθρωποι του συλλόγου αλλά και ο κόσμος που μας στηρίζει», ενώ είχε να πει καλά λόγια και για τον αντίπαλό τους: «. Ο ΠΑΟΚ είναι από τις πιο ολοκληρωμένες ομάδες με γεμάτο ρόστερ και πολλές καλές αθλήτριες, ενώ χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω να έχει και ταλαντούχα κορίτσια όπως για παράδειγμα η Κυπαρίσση. Κι είναι πολύ ωραίο που θα έχουμε έναν τέτοιο αντίπαλο αύριο στον τελικό. Είναι 50-50 ο τελικός γιατί το θέλουμε κι οι δύο πάρα πολύ…»

«Θεωρώ πως είναι η κατάλληλη στιγμή μετά από 7 χρόνια προσπαθειών να έρθει ένας τίτλος στον ΑΟ Θήρας. Κάθε χρόνο η ομάδα βρίσκεται στην ελίτ του γυναικείου βόλεϊ. Μας έχει δοθεί μία ευκαιρία φέτος με το κύπελλο, που ήταν εξαρχής ένας από τους στόχους μας», συμπλήρωσε από την πλευρά της η Μαριαλένα Αρτακιανού με το λίμπερο της Σαντορίνης να… διαφωνεί με τον προπονητή της καθώς όπως σημείωσε: «Όπως και με τον Παναθηναϊκό, ο αγώνας θα κριθεί στο ποιος το θέλει περισσότερο και η ομάδα που θα κάνει τα λιγότερα λάθη και θα είναι πιο ψύχραιμη στις δύσκολες συνθήκες».

Το βαρύ πυροβολικό του ΠΑΟΚ Μίλιτσα Κούμπουρα αφού αρχικά στάθηκε στις δυσκολίες της φετινής σεζόν, τόνισε ότι «Ο ΑΟ Θήρας είναι διαφορετική ομάδα από αυτές που έχουμε αντιμετωπίσει φέτος. Παλεύουν για κάθε πόντο και πρέπει να είμαστε συνεχώς σε εγρήγορση», αλλά συμπλήρωσε με νόημα: «Έχουμε μεγάλο κίνητρο να πάρουμε τον τίτλο και χαιρόμαστε που μας δίνεται αυτή η ευκαιρία».

Για την Ιωάννα Πολυνοπούλου η φετινή χρονιά θα μείνει αξέχαστη γιατί πέρα από τον πρώτο της τελικό, ήρθε και η κλήση στην εθνική ομάδα… «Θέλουμε να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με το κύπελλο. Έχουμε δουλέψει σκληρά γι’αυτό. Πάντα υπάρχει άγχος αλλά αυτό είναι δημιουργικό. Η Σαντορίνη είναι μία πολύ καλή ομάδα, εμείς έχουμε το ντεσαβαντάζ ότι δεν έχουμε δώσει πολλά δυνατά παιχνίδια φέτος, αλλά είμαστε αποφασισμένες για το καλύτερο»

Τελικός με Video Check
Για τις ανάγκες του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών μεταξύ του Α.Ο. Θήρας και του Π.Α.Ο.Κ. την Παρασκευή 16 Απριλίου (20.00, ΕΡΤ3) στο Δημοτικό γυμναστήριο Α’ Ηλιούπολης, η Ε.Σ.Α.Π. παραχώρησε στην Ε.Ο.ΠΕ. τον πλήρη εξοπλισμό του video check ή V.A.R..

Παράλληλα, ορίστηκαν και οι διαιτητές του τελικού.

Δ.Γ. Α’ Ηλιούπολης, 20.00 (ΕΡΤ3): Α.Ο. Θήρας – Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Κυριοπούλου. Παρατηρητές: Ράπτης, Μαυρικίδης. Επόπτες: Τόλιος, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Σπίγγου. Γραμματεία: Εμμανοηλίδη, Θεοδωρίδου.

Αναπληρωματική επόπτρια: Χριστίνα Κατερλή,

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/