Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Τεντόγλου: «Πάνω από 8.20μ. στην Σαγκάη»

Published

on

Μετά το πρώτο επίσημο άλμα του στα Βεργώτεια, ο Μίλτος Τεντόγλου ταξιδεύει για Κίνα και δύο σημαντικούς αλλά και δύσκολους αγώνες.

τηςΠηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ο νεαρός αθλητής, με μισή φόρα και χωρίς να έχει κάνει πολλά άλματα στις προπονήσεις, έκανε άλμα στα 8.10μ., επίδοση που αποτελεί ένα καλό ξεκίνημα για την αρχή μιας μεγάλης σεζόν. Από την άλλη, αν κανείς σκεφτεί πως σε λίγο καιρό αυτή την επίδοση μπορεί να την ξεπερνά κατά πολύ, σύμφωνα με τις επιδόσεις του, τότε μάλλον η σεζόν δεν ξεκίνησε ακόμη για τον Τεντόγλου. Ο ίδιος, μιλώντας στο Sportsfeed, δήλωσε πως υπάρχει στρατηγική πίσω από τα άλματά του αφού ο μεγάλος στόχος είναι φυσικά η Ντόχα: «Για ξεκίνημα της σεζόν το 8.10μ. είναι καλό αφού, μάλιστα, μπήκα και με μισή από την κανονική μου φόρα. Την επόμενη εβδομάδα, στη Σαγκάη και μετά στο Νταντζίνγκ, θα μπω για πρώτη φορά με όλη μου την φόρα και πιστεύω πως τα άλματά μου θα κινηθούν πάνω από τα 8.20μ. Στην προπόνηση δεν κάνουμε άλματα και έτσι αποφασίσαμε πως θα κατέβω σε όσους περισσότερους αγώνες μπορώ για να κάνω τα άλματα που λείπουν από την προπόνηση στους αγώνες». Στον ίδιο αγώνα θα είναι και ο Νοτιοαφρικανός Λούβο Μανιόνγκα που ξεκίνησε την σεζόν με πολύ καλή επίδοση και κορυφαία στον κόσμο ως τώρα, με άλμα στα 8.35μ. με τον Τεντόγλου αναγνωρίζει την δυσκολία του αγώνα: «Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας αλλά θα προσπαθήσω πολύ να είμαι ανταγωνίσιμος!»
Ξεκινώντας τους μεγάλους αγώνες από το ντάιαμοντ λιγκ της Σαγκάης, ο Τεντόγλου θα αγωνιστεί τρεις ημέρες αργότερα (21/5) στο μίτινγκ του world challenge της IAAF στο Ναντζίνγκ στην Κίνα ενώ μετά το πρόγραμμά του έχει Βενιζέλεια αλλά και όλα τα μίτινγκ του ντάιαμοντ λιγκ που περιλαμβάνουν το άλμα εις μήκος ανδρών. Στο αγωνιστικό του πρόγραμμα, αργότερα στην σεζόν (11-14/7), περιλαμβάνεται και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στο Γκέβλε της Σουηδίας όπου και χρονικά ο 21χρονος άλτης το θεωρεί μια καλή στιγμή για μεγάλη επίδοση: «Ως τότε θα έχω σταθεροποιηθεί πιστεύω στα μεγάλα άλματα και θα είναι μια καλή περίοδος χρονικά για να κάνω μεγάλα άλματα, που θα μου δώσουν και το χρυσό».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/