Connect with us

EDITORIAL

Το δικό μας αντίο στον Γκίγιε

Published

on

Μετά από 3.5 χρόνια ο Γκγιέρμο Ναράνχο αποτελεί παρελθόν από την Εθνική ομάδα κι αυτή η εξέλιξη δεν μποrούμε να πούμε ότι αποτελεί έκπληξη…

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ο Ισπανός τεχνικός οδήγησε την Εθνική ομάδα (μετά από πολλά χρόνια) σε δύο τελικές φάσεις Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (ναι με εύκολους αντιπάλους στα προκριματικά λόγω της αύξησης των ομάδων), αλλά ουσιαστικά πλήρωσε τις πέντες ήττες που γνωρίσαμε στη Φιλιππούπολη.

Ο ίδιος στον απολογισμό του δεν είχε δεχθεί ότι ήταν μια αποτυχία, αλλά είτε ως πισωγύρισμα το δει κανείς, είτε ως στασιμότητα η ουσία δεν αλλάζει.

Ο Γκίγιε λοιπόν φεύγει και τώρα απομένει να δούμε ποιος θα είναι ο διάδοχος του για να αντιληφθούμε και ποιες είναι ακριβώβς οι φιλοδοξίες και οι προσδοκίες που υπάρχουν για την Εθνική ομάδα. Μια ομάδα που έχει τεράστιες δυνατότητες (κι ας μην έβγαλε σχεδόν τίποτα απ’ αυτές στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό) κι έχει και μια νέα φουρνιά που έρχεται να της δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση.

Όταν ανακοινωθεί το όνομα του διαδόχου θα ασχοληθούμε περισσότερο με την επόμενη μέρα, αλλά προς το παρόν θα μείνουμε στο αντίο στον Ισπανό (τον οποίο η ΕΟΠΕ χαρακτήρισε ως έναν «… από τους πιο επιτυχημένους προπονητές που πέρασαν από τις Εθνικές ομάδες πετοσφαίρισης». ανεβάζοντας αυτομάτως τον πήχη για τον επόμενο).

Όταν τον Δεκέμβριο του 2019, τρεις μήνες μετά το τέλος των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων η Ομοσπονδία δεν είχε ενημερώσει κανέναν για το μέλλον των Ναράνχο, Ανδρεόπουλου είχαμε γράψει «Το τι πιστεύω εγώ (κι ο κάθε συνάδελφος ή φίλος του βόλεϊ) ελάχιστη σημασία έχει μπροστά στο τι πιστεύει, αλλά κυρίως στο τι μπορεί να κάνει (οικονομικά και οργανωτικά) η Ομοσπονδία. Αν πιστεύουν λοιπόν ότι αυτοί οι δύο προπονητές είναι οι άνθρωποι που μπορούν να μας οδηγήσουνε και στο επόμενο σκαλοπάτι ας τους ανανεώσουν το συμβόλαιο».

Ο Ισπανός δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος στον κόσμο. Το αντίθετο μάλιστα…Και το λέω αυτό έχοντας ζήσει όλη την πορεία της Εθνικής στα δύο Ευρωπαϊκά. Χαμογελαστός, ευγενικός, πλακατζής μα ταυτόχρονα όξύθυμος, τραχύς στη συμπεριφορά. Μήπως όλοι μας δεν έχουμε τα πάνω και τα κάτω μας;

Ο Ισπανός δεν είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο. Αυτό πάντως που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι ο Γκίγιε είναι ένας παθιασμένος άνθρωπός με τη δουλειά του κι ένας εξαιρετικά οργανωτικός προπονητής. Κόουτς μπορεί να μην είναι ο καλύτερος, για να προλάβω όσους διαφωνούν κι έχουν τις ενστάσεις τους για τη διαχείριση του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν τουρίστας.

Ο Ναράνχο κέρδισε πράγματα από την παρουσία του στην Εθνική Ελλάδας, αλλά έδωσε κιόλας αρκετά. Κι αυτό που ελπίζουμε είναι ο διάδοχος του να μας πάει όντως στο next level. Γιατί τα κορίτσια το αξίζουν και το μπορούν.

ΥΓ: Το Σάββατο 30/10 ο Φοίνικας Σ΄ύρου υποδέχεται τον Ολυμπιακό σ’ ένα ντέρμπι τίτλου για τη βόλεϊ λιγκ… Το Σάββατο 30/10 η ΕΡΤ (μέσω της ΕΡΤ 3) θα μεταδώσει τους αγώνες Απόλλων Πατρών-Προμηθέας Πατρών και Ιωνικός Νικαίας-ΑΕΚ. Το ντέρμπι του βόλεϊ θα μεταδοθεί από το ERT flix και την Παρασκευή που έχει καθιερωθεί πλέον η ως μέρα του βόλεϊ θα δούμε το ΠΑΟΚ-Μίλων με τον ΠΑΟΚ να έχει τρεις στις τρεις τηλεοπτικές μεταδόσεις!

ΥΓ2: Ο αγώνας Φοίνικας-Ολυμπιακός δεν μπορεί να διεξαχθεί την Παρασκευή αφού την Τετάρτη ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Κομάρνο για τον 2ο προκριματικό του Champions League. Αλήθεια όμως όταν ξεκινήσουν και τα άλλα Ευρωπαϊκά Κύπελλα (από Νοέμβριο και μετά) ποιοι ακριβώς αγώνες θα μεταδίδονται; Και το ίδιο ερώτημα ισχύει και για την Α1 γυναικών αφού φαίνεται να υπάρχει διάθεση για να επιστρέψει και το πρωτάθλημα γυναικών…

ΥΓ3: «Μα οι αγώνες του μπάσκετ ακόμη και τα μη ντέρμπι πουλάνε…», ακούω τις τελευταίες ώρες. «Φυσικά πουλάνε γιατί εδώ και χρόνια γινόταν μέχρι και λεπτό προς λεπτό συνδέσεις με όλα τα γήπεδα, υπήρχε εκπομπή, υπήρχαν καλεσμένοι υψηλού επιπέδου και σιγά, σιγά χτίστηκε ένα προϊόν. Στην ΕΣΑΠ όμως αυτό που την ένοιαζε πάντα ήταν το πόσα λεφτά θα πάρει και ποτέ όλα τα υπόλοιπα…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/