Connect with us

EDITORIAL

Βελτίωση σε 3 τομείς

Published

on

Άλλος στάθηκε στης αμύνης τα παιδιά. Κάποιοι αναφέρθηκαν στην «άλλη Εθνική με τον Νικ Καλάθη». Υπήρξαν και πιο αποθεωτικά σχόλια από εκείνους που οσμίστηκαν άρωμα NBA! Όπως και να ‘χει, στο πρώτο και μοναδικό εν Ελλάδι τεστ, η «επίσημη αγαπημένη» έδειξε στο κλειστό του ΟΑΚΑ ορισμένα από τα προτερήματα της φιλοσοφίας που επιχειρεί να περάσει ο Φώτης Κατσικάρης και κάποιες από τις αδυναμίες που εύκολα μπορούν να χαρακτηριστούν παιδικές ασθένειες.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Σίγουρα η ελληνική ομάδα έπαιξε καλή άμυνα όπως μαρτυρούν και οι 56 πόντοι των Τούρκων. Επίσης έδειξαν οι διεθνείς προσήλωση στα ριμπάουντ και γι’ αυτό μάζεψαν τρία περισσότερα από τους αντιπάλους τους. Αλλά και επιθετικά οι παίκτες του Κατσικάρη προσπάθησαν να τρέξουν, να παίξουν στο ανοικτό γήπεδο για να πιάσουν απροετοίμαστη την τουρκική άμυνα.

Γενικά το τεστ κρίνεται επιτυχημένο. Αλλά μην παραβλέψουμε ότι απέναντι στην Εθνική Ελλάδας βρέθηκε μία ομάδα που έδειξε χτυπητές αδυναμίες σε όλα τα προηγούμενα φιλικά της. Γι’ αυτό χρειάζεται μία προσεκτική ανάλυση του αγώνα. Μία σωστή διαχείριση των θετικών και κυρίως μία αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάστηκαν κόντρα στους Τούρκους.

Ένα αρνητικό στοιχείο ήταν το φτωχό ποσοστό στα τρίποντα. Με 4 στα 14 δύσκολα θα ανοίξουν οι αντίπαλες άμυνες σε υψηλό επίπεδο. Και μιλάμε για εντός έδρας αγώνα, σε γήπεδο που γνωρίζουν καλά οι περισσότεροι διεθνείς και φυσικά με τη στήριξη του κόσμου. Το δεύτερο αρνητικό στοιχείο είναι η έλλειψη αυτοπεποίθησης του Κώστα Σλούκα. Ο γκαρντ του Ολυμπιακού είναι απαραίτητος διότι μπορεί να κάνει στο παιχνίδι κάποια πράγματα που δύσκολα θα τα βρει ο Κατσικάρης από τους άλλους περιφερειακούς. Χρειάζεται, λοιπόν, να τονωθεί η αυτοπεποίθησή του. Ίσως και με μία συζήτηση ανάμεσα στον προπονητή και στον παίκτη.

Τρίτο αρνητικό στοιχείο είναι η έλλειψη συγκέντρωσης σε κάποια σημεία του αγώνα. Είχε επισημάνει το πρόβλημα ο Κατσικάρης στο Κάουνας. Ίσως μέσα στα επίσημα ματς να παρουσιαστούν βελτιωμένοι οι διεθνείς, αλλά επειδή στοίχισαν ακριβά στο παρελθόν τα κενά διαστήματα, καλό θα είναι να περιοριστούν. Ίσως κάποιοι να υποθέσουν ότι τα βλέπουμε όλα μαύρα… Όχι, βέβαια… Απλά έχουμε εμπιστοσύνη στο προπονητικό επιτελείο της Εθνικής και στους διεθνείς! Φυσιολογικά, λοιπόν, ανεβάζουμε και τον πήχη των απαιτήσεών μας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/