Connect with us

STORY

Γοργόνες στη Βουδαπέστη

Published

on

Συμπληρώθηκε το παζλ με τις 13 αθλήτριες που θα αποτελέσουν την Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών, ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών που θα φιλοξενηθεί από 14 έως 27 Ιουλίου στην πανέμορφη Βουδαπέστη.

του Νίκου Κούδα
[email protected]
follow me @nkoudas

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Μορφέσης εμπιστεύτηκε τελικά την ομάδα που είχε ταξιδέψει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, με μοναδικές αλλαγές εκείνες της 20χρονης Χριστίνας Κώτσια που αγωνίζεται στο αμερικανικό πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς, και της επί μία διετία παίκτριας της γαλλικής Λιλ, Ηλέκτρας Ψούνη, λόγω επεμβάσεων στους αγκώνες. Τις θέσεις των δύο κοριτσιών πήραν οι δίδυμες αδερφές Στεφανία και Ιωάννα Χαραλαμπίδου, αθλήτριες της κολεγιακής ομάδας του πανεπιστημίου USC (University of South California).

Οι 13 εκλεκτές του Γιώργου Μορφέση
Τερματοφύλακες
Έλενα Κούβδου (25 ετών, ΝΟ Βουλιαγμένης)
Χρυσή Διαμαντοπούλου (19 ετών, Ολυμπιακός)
Φουνταριστοί
Αλεξάνδρα Ασημάκη (26 ετών, Ολυμπιακός)
Μαργαρίτα Πλευρίτου (20 ετών, Ολυμπιακός)
Άλκηστη Μπενέκου (20 ετών, πανεπιστήμιο Αριζόνα)
Αμυντικοί
Χριστίνα Τσουκαλά (23 ετών, ΝΟ Βουλιαγμένης)
Βασιλική Διαμαντοπούλου (21 ετών, ΝΟ Βουλιαγμένης)
Περιφερειακοί Αντιγόνη Ρουμπέση (31 ετών, ΝΟ Βουλιαγμένης)
Άλκηστη Αβραμίδου (26 ετών, Ολυμπιακός)
Ελευθερία Πλευρίτου (17 ετών, Ολυμπιακός)
Φιλιώ Μανωλιουδάκη (28 ετών, Ολυμπιακός)
Στεφανία Χαραλαμπίδου (19 ετών, πανεπιστήμιο Σάουθ Καλιφόρνια)
Ιωάννα Χαραλαμπίδου (19 ετών, πανεπιστήμιο Σάουθ Καλιφόρνια),

Τρίτη και φαρμακερή
Έχοντας κατακτήσει δύο συνεχόμενα ασημένια μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του Ζάγκρεμπ (2010) και του Αϊντχόφεν (2012), οι κοπέλες της Εθνικής ευελπιστούν ότι η τρίτη φορά θα είναι και η τυχερή, όσον αφορά την κατάληψη της ευρωπαϊκής κορυφής. Έχοντας για οδηγό το χρυσό μετάλλιο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σαγκάης το 2011, οι «γοργόνες» του Γιώργου Μορφέση φαντάζουν εκ των φαβορί της φετινής διοργάνωσης, κάτι που απομένει να αποδείξουν και εντός πισίνας.

Οι αντίπαλοι
Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει κληρωθεί στον 1ο όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με αντιπάλους τη Βρετανία του Έλληνα προπονητή Κώστα Βαμβακάρη, την οικοδέσποινα Ουγγαρία και την Ολλανδία. Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική μας είχε αντιμετωπίσει τις δύο τελευταίες ομάδες στο πλαίσιο του τουρνουά προετοιμασίας «Θέτις Cup» στη Γλυφάδα, επικρατώντας με σκορ 10-9 των Μαγυάρων, αλλά χάνοντας με 5-7 από τις Ολλανδέζες.

Η σειρά των αγώνων
Ελλάδα-Βρετανία, Τετάρτη (16/7, 14:00)
Ελλάδα-Ουγγαρία, Παρασκευή (18/7, 18:30)
Ελλάδα-Ολλανδία, Κυριακή (20/7, 15:30)

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/