Connect with us

OLYMPICS

Η ευκαιρία του ράγκμπι

Published

on

Κάποιοι τον γνωρίζουν ως χρυσό Ολυμπιονίκη των 1500μ. στον στίβο. Κάποιοι άλλοι ως τον υπεύθυνο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Η αλήθεια είναι πως ο Σεμπάστιαν Κόου είναι αυτή τη στιγμή μία από τις ισχυρότερες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού και όταν εκφράζει μία εκτίμηση, αυτή έχει ιδιαίτερη αξία. Ακόμα και όταν αναφέρεται στο ράγκμπι.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Το άθλημα του ράγκμπι επιστρέφει στο Ολυμπιακό καλεντάρι. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο, θα είναι μεταξύ των αθλημάτων μετά από απουσία 92 ετών. Ο πανέξυπνος Κόε γνωρίζει καλά πως το συγκεκριμένο άθλημα είναι από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα καθώς εκτός από τη Βρετανία και τις υπόλοιπες χώρες της κοινοπολιτείας, τόσο η Ιταλία όσο και η Γαλλία ασχολούνται πολύ και διαθέτουν μεγάλο κοινό και καλές ομάδες. Για το λόγο αυτό συμμετέχει στη διάδοση του, ενόψει των Ολυμπιακών του 2016.

Η επιστροφή του ράγκμπι στους Ολυμπιακούς με ομάδες των 12 παικτών θα του δώσει την ευκαιρία για παγκοσμιοποίηση. “Οι Ολυμπιακοί κύκλοι είναι το πιο αναγνωρίσιμο brand στον κόσμο. Θα δώσει μεγάλη ώθηση στο άθλημα και την ευκαιρία να βρεθεί στο ίδιο επίπεδο με τα υπόλοιπα ομαδικά αθλήματα” δήλωσε ο πρόεδρος της βρετανικής Ολυμπιακής επιτροπής (και επόμενος πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου), Σεμπάστιαν Κόου συμπληρώνοντας πως το ράγκμπι έχει όλες τις προδιαγραφές να παραμείνει Ολυμπιακό άθλημα, καθως πολλοί είναι οι νέοι που αρχίζουν να ασχολούνται πιο ενεργά.

Αυτή η μεγάλη αύξηση της ενασχόλησης νεαρών αθλητών με το ράγκμπι ήταν και ο σημαντικοτερος λόγος που το συγκεκριμένο άθλημα κέρδισε μία θέση (μαζί με το γκολφ) για τους Ολυμπιακούς του 2016 και του 2020. Την πρώτη φορά που νέα αθλήματα εισήχθησαν στους Ολυμπιακούς, ήταν το 2000. Τότε ήταν το τάε κβον ντο και το τρίαθλο. Περίπου 14 χρόνια αργότερα τα δύο συγκεκριμένα αθλήματα έχουν εκτοξευτεί και συνεχώς “μεγαλώνουν” παγκοσμίως. Αυτός είναι ο στόχος και για το ράγκμπι. Και μόνο με την αποδοχή του ως Ολυμπιακό άθλημα, από το 2009 μέχρι σήμερα, υπάρχει μία αύξηση 19% στον αριθμό των ενεργών αθλητών και αθλητριών.

Ο Κόου έδωσε και μία άλλη διάσταση στην επιτυχία του εγχειρήματος “ράγκμπι” για τη ΔΟΕ. “Δεν αποκλείεται να έχουμε την ευκαιρία να δούμε στο πόντιουμ των νικητών χώρες μικρές όπως τα νησιά Φίτζι. Αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει στα παραδοσιακά ομαδικά αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων”.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/