Connect with us

OLYMPICS

Ο Χάρι Πότερ Ολυμπιονίκης

Published

on

Αν υπάρχει κάποια προσωπικότητα του παγκόσμιου αθλητισμού που θα κυριαρχήσει τα επόμενα 20 και πλέον χρόνια, αυτός είναι ο Σεμπάστιαν Κόου (και όχι Κόε). Πέρα από την τρομερή διοικητική ικανότητα του Βρετανού, υπάρχει και ο μηχανισμός που λειτουργεί για τη γιγάντωση του brand (γιατί περί brand πρόκειται πλέον) Κόου. Μέχρι και κινηματογραφική ταινία θα γίνει για να δώσει επιπλέον ώθηση στη δυναμική του.

του Θανάση Νικολάου
[email protected]
follow me @ThanNikolaou

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, ο ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ (Χάρι Πότερ) θα υποδυθεί τον Κόου στην ταινία που θα έχει ως κεντρικό θέμα, την κόντρα με τον Στιβ Όβετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο βιβλίο “The Perfect Distance” του δημοσιογράφου Πατ Μπούτσερ και το έχει διασκευάσει ο βραβευμένος με Όσκαρ για το “Slumdog Millionaire”, Σάιμον Μπιφόι. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Τζέιμς Γουότκινς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Ράντκλιφ στην ταινία τρόμου, “Woman in black”.

Ο “Χάρι Πότερ” Ράντκλιφ έχει ξεκινήσει ήδη τις προπονήσεις για να μοιάζει με αθλητή δρόμου, ενώ ο ηθοποιός που θα υποδυθεί τον Στιβ Όβετ, ακόμα δεν έχει βρεθεί. Να σημειωθεί πως ο μεγάλος αντίπαλος του Κόε, δε δέχθηκε να συνεργαστεί για να βοηθήσει στο εγχείρημα και είναι λογικό καθώς η διαμάχη του με τον Κόε (εντός και εκτός των στίβων) έχει μείνει στην ιστορία. Μάλιστα ο Κόου ήταν από τους αθλητές που αποφάσισαν να “σπάσουν” το μποϊκοτάζ στο οποίο είχαν προχωρήσει οι ΗΠΑ και όπως ήταν φυσικό, ακολούθησε και η Βρετανία, η οποία όμως άφησε τους αθλητές της να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα αγωνιστούν ή όχι.

Στους Αγώνες της Μόσχας, ο Όβετ πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 800μ. με έξυπνη τακτική αφήνωντας τον Κόου στη δεύτερη θέση αν και ήταν το μεγάλο φαβορί. Έξι μέρες αργότερα, στο αγώνισμα των 1500μ. το οποίο υποτίθεται ήταν το δυνατό του Όβετ, ο Κόου έκανε με τη σειρά του την έκπληξη και κατέκτησε αυτός το χρυσό μετάλλιο. Τα όσα μεσολάβησαν πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τους δύο θρυλικούς αγώνες της Μόσχας, θα πραγματευτεί η συγκεκριμένη ταινία.

[youtube id=”T2KkURgEuM0″ width=”620″ height=”360″]

“Πρόκειται για δύο διαφορετικούς αθλητές και χαρακτήρες” δήλωσε ο Μπίφοϊ και συμπλήρωσε “αν και οι δύο ήταν Βρετανοί, συναντιόντουσαν σπάνια εκτός των στίβων. Αλλά ακόμα και στους στίβους δεν ήταν πολλές οι φορές που συναντήθηκαν”. Η αλήθεια είναι πως οι δύο αθλητές από τα νεανικά τους χρόνια ήταν αντίπαλοι αλλά λίγες ήταν οι φορές που αντιμετώπισαν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της καριέρας τους. Πριν την αναμέτρηση στη Μόσχα, θεωρούνταν οι κορυφαίοι δρομείς όλων των εποχών. Ο Κόου στα 800μ. και ο Όβετ στα 1500μ. και όμως στους Αγώνες της Μόσχας ο ένας κέρδισε τον άλλο στο αγώνισμα του.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια. Ο Κόου ενεπλάκει με την πολιτική και στη συνέχεια διεκδίκησε και κέρδισε του Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 για το Λονδίνο, είναι σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής του Τόκιο για τους Αγώνες του 2020 και σύντομα θα είναι ο πρόεδρος της ΙΑΑΦ. Ο Λαμίν Ντιάκ (νυν πρόεδρος) δε θα ξαναβάλει υποψηφιότητα στις εκλογές του 2015 και δε θέλει να υπάρχει και αντίπαλος για τον Κόου. Ο Βρετανός διεκδικεί και την προεδρία της Ένωσης Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (Eurolympic), στις 21 Νοέμβριου στη Ρώμη (και θα την κερδίσει). Φυσικά απώτερος στόχος είναι, η διαδοχή του Μπαχ στην προεδρία της ΔΟΕ, σε οκτώ (ή 12 αν πάρει παράταση) χρόνια από τώρα. Εννοείται πως ο Κόου από τώρα θεωρείται φαβορί καθώς μέχρι το 2021 και ως πρόεδρος της πανίσχυρης ΙΑΑΦ δύσκολα θα βρεθεί αντίπαλος να τον αντιμετωπίσει.

Όσο για τον Στιβ Όβετ, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1991 και από τότε ζει στην Αυστραλία μακριά από τη δημοσιότητα.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/