Connect with us

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Κυρίαρχη η Βουγιούκα

Published

on

Με τη Βάσω Βουγιούκα να επικρατεί για μία ακόμη φορά στη σπάθη, πραγματοποιήθηκαν στο ΟΑΚΑ οι αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδος.

Η πρωταθλήτρια του Ολυμπιακού έφτασε στην πρώτη θέση νικώντας στον ημιτελικό την Παΐζη με 15-8 και στον τελικό την Γκουντούρα της ΑΕΚ με 15-11, ενώ την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Παΐζη (Αθηναϊκή Λέσχη) και Βάχλα (Πανελλήνιος). Στο αγώνισμα πήραν μέρος 24 αθλήτριες

Με 55 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε το ξίφος ασκήσεως ανδρών και ο ΑΟΞ Αιγάλεω είχε τρεις αθλητές στο βάθρο των νικητών. Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος αντιμετώπισε στον τελικό τον συναθλητή του του Αλέξανδρο Καυτανάκη και έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του Κυπέλλου με 11-4. Στο ημιτελικό ο Κοντοχριστόπουλος κέρδισε 11-7 τον Τεληπορανίδη (Μέγας Αλέξανδρος Κορδελιού), ενώ ο Καυτανάκης κέρδισε στις λεπτομέρειες με 15-14 τον συναθλητή του του Μπεσίρη.

Στη σπάθη ανδρών, ο Γιώργος Τσουρούτας (Ολυμπιακός) στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος, καθώς κέρδισε με 15-8 τον Μάριο-Ευάγγελο Γιακουμάτο. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Ιάσονας – Θεμιστοκλής Κοντοχρήστος (Απόλλων Μελισσίων) και Τζέισον Ντουράκος (Αθηναϊκή Λέσχη). Στο ημιτελικό ο Τσουρούτας κέρδισε 15-10 τον Κοντοχρήστο, ενώ ο Γιακουμάτος επιβλήθηκε με 15-13 του Ντουράκου. Συνολικά αγωνίστηκαν 33 αθλητές.

Στο ξίφος ασκήσεως Γυναικών, την πρώτη θέση πήρε η Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) που κέρδισε την συναθλήτριά της Μαρία Χαλδαίου με 15-4. Τρίτες αναδείχτηκαν οι Ελισάβετ Στάντσιου (ΟΞΙΦ) και Μαρία Πλιώτα (ΑΟΞ Αιγάλεω). Στον ημιτελικό η Χαλδαίου επικράτησε με 15-8 της Πλιώτα και η Κοντοχριστοπούλου με 15-9 της Στάντσιου. Συνολικά αγωνίστηκαν 23 αθλήτριες.

Το Κύπελλο Ελλάδος θα ολοκληρωθεί το επόμενο Σάββατο με το ξίφος μονομαχίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/