Connect with us

STORY

Ο μίστερ 100 ράμματα

Published

on

Πριν από λίγες ώρες η ΟΥΕΦΑ βράβευσε τον Φρανκ Ριμπερί ως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή για τη σεζόν 2012-13 και όχι άδικα. Ο Γάλλος κατάκτησε το τρεμπλ με τη Μπάγερν, κλέβοντας τον τίτλο του καλύτερου από τους Μέσι και Ρονάλντο. Ο Πορτογάλος δεν εμφανίστηκε καν, καθώς κρατάει μούτρα στην ΟΥΕΦΑ που δεν τον βράβευσε πέρσι.

του Σούλη Μέζου
[email protected]

Ήταν σχεδόν βέβαιο πως ο Γάλλος θα πάρει τον τίτλο. Άλλωστε οι ανταγωνιστές του, κατάφεραν σημαντικά πράγματα αλλά μόνο σε ατομικό επίπεδο. Σε συλλογικό, ο Μέσι κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας και ο Ρονάλντο το κύπελλο. Το τρεμπλ του Ριμπερί υπερίσχυσε ακόμα και της ρετσινιάς της αποπλάνησης 16χρονης που τον ακολουθεί.
Ο Μπιλάλ Γιουσούφ Μοχάμεντ, όπως είναι το μουσουλμανικό όνομα του Ριμπερί (έχει ασπαστεί το ισλάμ), έδωσε πολύ νωρίς τον πρώτο αγώνα και ήταν επιβίωσης. Σε ηλικία δύο ετών, η οικογένεια του ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με φορτηγό. Αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά ο Ριμπερί, κυρίως στο πρόσωπο. Τόσο πολύ, που χρειάστηκε περισσότερα από 100 ράμματα για να επουλωθούν οι πληγές. Αυτό του άφησε δύο τεράστιες ουλές στο πρόσωπο.

Ξεκίνησε από πολύ νωρίς να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, όμως μόλις το 2003 σταμάτησε να δουλεύει στην οικοδομή με τον πατέρα του, όταν υπέγραψε συμβόλαιο με τη Μπρεστ. Νωρίτερα, το 1999 η Λιλ τον έδιωξε από την ομάδα καθώς υπήρχε πρόβλημα συμπεριφοράς. Από τη Μπρεστ πήγε στη Μετς όμως και από εκεί έφυγε με προβλήματα για να ολοκληρώσει τη χρονιά στην Τουρκία και τη Γαλατάσαραϊ. Οι Τούρκοι του έδωσαν τα προσωνύμια “Ferraribery” λόγω της ταχύτητας του και “Σημαδεμένος” (από τη γνωστή ταινία Scarface) λόγω των δύο μεγάλων ουλών. Τελικά έφυγε και από τη Γαλατάσαραϊ για να καταλήξει στη Μαρσέιγ όπου υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο. Εκεί έμεινε δύο χρόνια και το 2007 τον αγόρασε η Μπάγερν. Τα επόμενα τρία χρόνια, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Γιουνάιτεντ και Τσέλσι τον έχουν μόνιμα στο στόχαστρο, όμως οι Βαυαροί δεν πουλάνε, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήθελε να φύγει. Τελικά και οι δυο βγήκαν κερδισένοι.

Τον Απρίλιο του 2010 μαζί με τον Καρίμ Μπενζεμά πλήρωσαν ιερόδουλες να τους κάνουν παρέα σε ένα κλαμπ του Παρισιού και στη συνέχεια αποχώρησαν μαζί τους για το ξενόδοχειο όπου και υπήρξε ερωτική συνεύρεση. Το θέμα ήταν, πως μία εξ αυτών, η Ζάχια Ντεχάρ ήταν μόλις 16 ετών. Οι δύο ποδοσφαιριστές κατηγορήθηκαν για αποπλάνηση ανηλίκου. Το Νοέμβριο του 2011, οι κατηγορίες κατέπεσαν, καθώς Μπενζεμά και Ριμπερί ισχυρίστηκαν πως δε γνώριζαν την ηλικία της Ντεχάρ.

Φέτος στη Μπάγερν με προπονητή τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ο Ριμπερί θα συνεχίσει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς ο Καταλανός πρώην τεχνικός της Μπαρτσελόνα βλέπει στο πρόσωπο του, τον Ινιέστα των Βαυαρών.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/