Connect with us

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Υπάρχει ελπίδα στην πισίνα

Published

on

Το open water και η νέα γενιά έβγαλαν ασπροπρόσωπη την ελληνική κολύμβηση στις διεθνείς διοργανώσεις. Το sportsfeed.gr κάνει τον απολογισμό της σεζόν.

του Άκη Ιωακείμογλου
[email protected]

Μετάλλια και παγκόσμια ρεκόρ κατηγοριών πανηγύρισε το άθλημα σε τέσσερις διοργανώσεις ανά τον κόσμο. Εντυπωσιακή αρχή έγινε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων στην Ολλανδία. Εκεί έλαμψε κατά κύριο λόγο το άστρο του Απόστολου Χρήστου. Ο νεαρός κολυμβητής κατέκτησε δύο μετάλλια, το χρυσό στα 100μ. ύπτιο και το ασημένιο στα 50μ. Η πρωτιά στο 100άρι συνοδεύτηκε και από δύο παγκόσμια ρεκόρ εφήβων, το πρώτο στην ημιτελικό και το δεύτερο μία μέρα μετά στον τελικό. Με μετάλλιο από την Ολλανδία επέστρεψε και ο Φώτης Μυλωνάς, που ήταν τρίτος στα 50μ. ελεύθερο.

Ακολούθησε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα open water στο Ζάγκρεμπ, όπου φάνηκε ότι μετά τον Γιαννιώτη δεν είναι το χάος. Ο Δημήτρης Νέγρης κατέκτησε στην Κροατία το χάλκινο μετάλλιο στα 5χλμ. παίδων. Τη «σκυτάλη» πήραν οι μεγάλοι του open water στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Βερολίνου. Σε ατομικό επίπεδο δεν δικαιώθηκαν οι προσδοκίες που υπήρχαν, ωστόσο η χώρα μας δεν γύρισε με άδεια χέρια. Στα 5χλμ. ομαδικό ο Σπύρος Γιαννιώτης, η Κέλλυ Αραούζου και ο Αντώνης Φωκαΐδης κρέμασαν στο στήθος τους το ασημένιο μετάλλιο.

Στην ίδια διοργάνωση, στα αγωνίσματα της κολύμβησης ξεχώρισε ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ο οποίος στα 50μ. ελεύθερο κατετάγη όγδοος στον τελικό του αγωνίσματος, στον οποίο προκρίθηκε με πανελλήνιο ρεκόρ 21.96 και έγινε ο πρώτος Ελληνας κολυμβητής, που έσπασε το φράγμα των 22 δευτερολέπτων στο αγώνισμα.
Παράλληλα σχεδόν με το ευρωπαϊκό του Βερολίνου, σε μία άλλη ήπειρο, Ελληνες κολυμβητές χρίζονταν Ολυμπιονίκες. Ο Απόστολος Χρήστου επιβεβαίωσε όσους πιστεύουν ότι μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτόν, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 50μ. ύπτιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νανζίνγκ της Κίνας. Με τον τίτλο της Ολυμπιονίκη γύρισε και η Ελεάννα Κουτσουβέλη, που κατετάγη 7η στον τελικό των 50μ. ύπτιο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/