Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας και παραίτηση ομοσπονδιακού

Published

on

Άλλη μία ανακοίνωσε εξέδωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τη Διάσωση της Άρσης Βαρών που ακολούθησε την παραίτηση του ομοσπονδιακού προπονητή Στιβ Μαγουλά.

Στην ανακοίνωση της η Πρωτοβουλία αναφέρει: «Η ομάδα πρωτοβουλίας διάσωσης Άρσης Βαρών παρακολουθεί με θλίψη τα γεγονότα που συμβαίνουν τελευταία στο αγαπημένο μας άθλημα. Η πολυπόθητη ανάπτυξη που ανακοίνωνε η παρούσα Διοίκηση, αντικαταστάθηκε πολύ γρήγορα με παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. και ομοσπονδιακών  προπονητών, εξαιτίας εκφοβισμών και πιέσεων προς όλες τις κατευθύνσεις. Αναρωτιόμαστε τι άλλο θα μπορούσαμε να δούμε τις επόμενες ημέρες. Δυστυχώς ο κατήφορος αυτής της διοίκησης δεν έχει τέλος όπως και το ντόμινο των παραιτήσεων.
Πιο πρόσφατο συμβάν, η παραίτηση του ομοσπονδιακού προπονητή Στιβ Μαγουλά, ενός προπονητή που για πολλά χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του σε συλλογικό αλλά και σε Εθνικό επίπεδο. Τους τελευταίους δε 8 μήνες ήταν υπεύθυνος αθλητών που διεκδικούν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Και όλα αυτά αφιλοκερδώς.  Όλα αυτά όμως για την σημερινή διοίκηση μικρή σημασία έχουν. Το μόνο σημαντικό, φαίνεται ότι είναι η εκπροσώπηση των σωματείων με όποιο κόστος ακόμη και την αλλοίωση προσωπικοτήτων και πιστεύω με μοναδικό σκοπό να μην χαθούν τα αξιώματα. Ευχόμαστε πραγματικά να κάνουμε λάθος, αλλά δυστυχώς το άθλημα μας, για το οποίο τόσα χρόνια προσπαθούμε όλοι μας να  φέρουμε στη θέση που του ανήκει, κάποιοι το οδηγούν σε έναν κατήφορο χωρίς επιστροφή. Και το μέγεθος της καταστροφής είναι ακόμη άγνωστο για όλους».

Η ανακοίνωση της παραίτησης του Μαγουλά:
«Παρακαλώ όπως κάνετε δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή, την οποία κατέχω αρκετά χρόνια όπως γνωρίζετε. Μοναδικός στόχος κατά την ανάληψη της θέσης αυτής ήταν να προσφέρω τις υπηρεσίες και τις γνώσεις μου στο άθλημα που αγάπησα και συνεχίζω να αγαπώ.
Δυστυχώς όμως αποδεικνύεται αδύνατον να υπηρετήσω το άθλημα της   άρσης βαρών, καθώς διάφορες ενέργειες στενών συνεργατών σας έχουν σκοπό αλλά και αποτέλεσμα την αλλοίωση της συνείδησης και της προσωπικότητας μου. Κατά  τη χθεσινή τηλεφωνική μου επικοινωνία με το γενικό γραμματέα της ομοσπονδίας, εξέφρασα την ένστασή μου στον τρόπο κατάρτισης του  πίνακα αποσπασμένων καθηγητών/ προπονητών.
Όπως γνωρίζετε, είμαι πτυχιούχος Τ.Ε.Φ.Α.Α. και κάτοχος διπλώματος προπονητού Α’ κατηγορίας. Τους τελευταίους δε 8 μήνες,  προπονώ αδιάλειπτα  τον Θοδωρή Ιακωβίδη, έναν αθλητή που διεκδικεί την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Στην προτεινόμενη από την ΕΟΑΒ κατάσταση αξιολόγησης  καθηγητών φυσικής αγωγής, που στάλθηκε στο υπουργείο παιδείας προκειμένου να αποσπαστούν στην ομοσπονδία, βρέθηκα στην τελευταία θέση, ακόμη και μετά  από προπονητές με πτυχίο Γ’ κατηγορίας. Στη παραπάνω τηλεφωνική μας συνομιλία δεν έλαβα κάποια πειστική απάντηση  για την κατάταξη μου στην τελευταία θέση,  αλλά από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνω, ότι η αιτία είναι πως  δεν υπέκυψα στις πιέσεις να επηρεάσω την διοίκηση του συλλόγου μου να δοθεί η  εκπροσώπηση του στις επικείμενες εκλογικές αρχαιρεσίες,  εκεί που μου υπεδείχθη.
Κύριε Πρόεδρε,
Μετά από όλα αυτά αισθάνομαι ότι από μέρους της ΕΟΑΒ δεν υπάρχει αναγνώριση του έργου μου ως προπονητή, καθώς κατά την άποψη μου η αξιολόγηση δεν γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια. Για τους παραπάνω λόγους δεν δύναμαι να προσφέρω άλλο τις υπηρεσίες μου.
Με εκτίμηση
Στιβ Μαγουλάς».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες