Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Απάντηση της Πρωτοβουλίας στην ΕΟΑΒ

Published

on

Νέα ανακοίνωσε εξέδωσε σήμερα η Πρωτοβουλία Διάσωσης της Άρσης Βαρών, απαντώντας στην… απάντηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών.

Η ανακοίνωσης της Πρωτοβουλίας:

«Κυριοι της ΕΟΑΒ, για ακόμη μία φορά κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, όπως και στην προηγούμενη, δήθεν, απάντησή σας. Πάλι μιλάτε χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με ανυπόστατες κατηγορίες και με απειλές χωρίς ουσία. Για άλλη μία φορά δεν απαντήσατε στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα: το email του προέδρου της τεχνικής επιτροπής σχετικά με τις δεκάδες των συλλόγων (δικαίωμα ψήφου), τα αεροπορικά εισιτήρια του προέδρου της ομοσπονδίας, το οικονομικό δώρο σε φιλικό σωματείο.
Λέτε για μέλη της ομάδας ότι έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Είναι ντροπή για την σημερινή διοίκηση να σπιλώνει όλους τους Ολυμπιονίκες για εντυπωσιασμό και μόνο. Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για όσα λέτε. Σας προκαλούμε δημόσια να ονοματίσετε να μιλήσετε συγκεκριμένα και με αποδείξεις. Αν δεν το πράξετε, θ’ αποδείξετε ξανά ότι ο πανικός σας, σας κάνει να μιλάτε χωρίς να σκέπτεστε και ότι δεν είστε τίποτ’ άλλο από συκοφάντες, εκβιαστές και ανίκανοι να διοικήσετε.
Μιλάτε για εκκρεμότητές μας με τη δικαιοσύνη, όταν  εσείς έχετε πρόσφατα θέματα με αυτήν, για τα οποία δεν έχετε κάνει το παραμικρό για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και προσπαθείτε να συγκαλύψετε τους ανίκανους δικούς σας ανθρώπους, που, υπό τις οδηγίες σας,  έχουν φέρει το άθλημα σε αυτήν την κατάσταση. Αντί αυτού, συνεχίζετε την επ’ αμοιβή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», λοιπόν.
Για το άλλο θέμα που αναφέρατε, την έγκριση του προϋπολογισμού και τα εγκωμιαστικά σχόλια της ΓΓΑ λέμε το εξής:
Ή είστε τελείως άσχετοι ή πάλι μιλάτε με την κουτοπονηριά που σας διακατέχει.Ο,τι και αν αν συμβαίνει, σας καθιστά επικίνδυνους για το άθλημα. Να σας ενημερώσουμε, λοιπόν, αν δεν το γνωρίζετε, ότι η ΓΓΑ ελέγχει μόνο έσοδα – έξοδα και κωδικούς από τους απολογισμούς. Η διαδικασία ελέγχου, για το εάν όλα έγιναν σωστά και σύμφωνα με τους νόμους, τα τελευταία χρόνια διενεργείται μόνο από το ΣΔΟΕ και την εφορία, στην οποία ανήκει η ομοσπονδία.
Κάτι ακόμη περί των οικονομικών:
Στην επικοινωνία σας με τους συλλόγους, θα αναφερθείτε στο γεγονός ότι ο αδερφός του προέδρου, Πύρρου Δήμα, ο Οδυσσέας, είναι ο μόνος  πού από τα μέσα του  2018 αμείβεται από την ομοσπονδία και έχει λάβει το ποσό των 9.500 ευρώ για… χιλιομετρική αποζημίωση, ενώ δεν πληρώνονται οι αθλητές των εθνικών ομάδων ούτε οι ομοσπονδιακοί προπονητές; Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βρει τα στοιχεία στη Διαύγεια (https://diavgeia.gov.gr/f/eoab). Ακόμη και στο διάστημα που απομακρύνθηκε, τον Οκτώβριο του 2019, και κρίνατε αναγκαίο να αναλάβει την ομάδα ο Χρήστος Σπύρου, ο Οδυσσέας Δήμας συνέχισε να αμείβεται, ενώ ο Σπύρου ανέλαβε την ομάδα αμισθί.
Αλήθεια, θα αναφερθείτε και στους λόγους που αντέδρασαν οι αθλητές της εθνικής ομάδας και απομακρύνθηκε ο Οδυσσέας Δήμας; Όπως και στο ότι έδιωξε, χωρίς αιτία, από τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά τον ομοσπονδιακό προπονητή, Χρήστο Καμαριανάκη, επειδή  βρισκόταν μαζί με τους αθλητές του την ώρα της προπόνησης στον χώρο χωρίς κάποιον συγκεκριμένο λόγο ή θα το προσπεράσετε, και αυτό, με κραυγές, αλλαγή θέματος και αερολογίες;
Πάλι λόγια εντυπώσεων λέτε, κύριοι, και τίποτα παραπάνω. Ξεχάσατε κιόλας ότι προκήρυξατε αγώνες, περίπου για αρχές και μέσα Ιουλίου, χωρίς να έχετε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, μόνο και μόνο για να προλάβετε την συμφωνία για τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο Αγρίνιο, για τα οποία ανακοινώσατε ότι θα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συλλόγους (οι πληροφορίες μας άλλα λένε, όμως θα αναφερθούμε σε αυτό σύντομα) και μετά λίγες ημέρες υποχρεωθήκατε να τους ακυρώσετε, ενώ εμείς εξ αρχής λέγαμε, ότι δεν θα γίνουν, τουλάχιστον στην ημερομηνία, που ορίσατε. Δείξατε αδιαφορία για τα σωματεία και τους αθλητές.
Αλλά διακρίνεστε και για έλλειψη μνήμης. Γράφετε στην χθεσινή σας ανακοίνωση: “όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι διακονούν κάτι το νέο, από το 2008 και μετά είχαν είτε έμμισθη σχέση είτε συνεργασία με την ομοσπονδία”. Όμως, πριν από δέκα ημέρες, σεις οι ίδιοι γράφατε για εμάς: “δέκα και πλέον χρόνια είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι από την οικογένεια της άρσης βαρών, ειδικά μετά τα θλιβερά γεγονότα του 2008”. Πότε λέγατε ψέματα; Τότε ή τώρα; Πάντως, και τα δύο είναι αδύνατον να ισχύουν.
Καλό θα είναι στην επόμενη απάντησή σας, εάν μπορείτε, να μιλήσετε με στοιχεία, αν έχετε, και όχι πάλι με λόγια του αέρα.Κύριοι, εσείς έχετε χαρτοπόλεμο και κομφετί. Εμείς έχουμε και μιλάμε με στοιχεία και αποδείξεις».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

Don`t copy text!