Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Η επιστολή του Κόου στον Μπαχ υπέρ της αναβολής

Published

on

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας έστειλε γράμμα στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στον οποίο καταθέτει τους λόγους για τους οποίους πρέπει άμεσα να ληφθεί απόφαση αναβολής των Ολυμπιακών.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Θυμίζουμε ότι η παγκόσμια ομοσπονδία στίβου χαιρέτισε την απόφαση της ΔΟΕ για εξέταση εναλλακτικών σεναρίων και πιέζει προς την απόφαση της αναβολής. Όλα αυτά ενώ είναι από τις παγκόσμιες ομοσπονδίες που πλήττονται από τη μεταφορά των Ολυμπιακών το 2021 δεδομένου ότι πέφτει μαζί με το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου του Γιουτζίν. ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή που έστειλε ο Σεμπάστιαν Κόου στον Τόμας Μπαχ:

Αγαπητέ πρόεδρε Μπαχ, αγαπητέ Τόμας,

Εύχομαι να είσαι καλα εσύ και η οικογένειά σου σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς. Σε ευχαριστούμε για την οργάνωση της τηλεδιάσκεψης με όλες τις άλλες διεθνείς ομοσπονδίες αθλημάτων, βοηθάει να ακούγονται οι διαφορετικές απόψεις. Ανέφερα και εκεί ότι ζήτησα από τους προέδρους των ηπειρωτικών ομοσπονδιών να μιλήσουν με όλες τις εθνικές ομοσπονδίες, και μέσα από αυτές με τους αθλητές, ώστε να έχουμε μία συνολική εικόνα σχετικά με το πόσο έχει επηρεαστεί ο στίβος από την πανδημία και πως το αντιμετωπίζουν οι αθλητές.

Το έκαναν αυτό και μάλιστα μόλις ολοκλήρωσα την ομιλία μου με έναν πρόεδρο ηπειρωτικής ομοσπονδίας για να αξιολογήσουμε την κατάσταση. Ενώ γνωρίζουμε ότι διαφορετικά μέρη του κόσμου είναι σε διαφορετικά στάδια της πανδημίας, η ομόφωνη γνώμη είναι ότι η πραγματοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων φέτος τον Ιούλιο δεν είναι ούτε εφικτή ούτε επιθυμητή για τους παρακάτω τρεις λόγους, για τους οποίους ζητώ και τη μεταφορά τους.

  1. Πρώτον, υπάρχει το ζήτημα της δικαιοσύνης και του ευ αγωνίζεσθαι. Όλοι οι προέδροι των ηπειρωτικών ομοσπονδιών πιστεύουν ότι δεν μπορούμε πλέον να περιμένουμε να υπάρξει δίκαιος συναγωνισμός δεδομένου του ριθμού των αθλητών που δυσκολεύονται να κάνουν προπόνηση σε διάφορες χώρες εξαιτίας των μέτρων που έχουν παρθεί για να μειώσουν την επέκταση της πανδημίας. αν χάσουμε αυτό, χάνουμε ταυτόχρονα και την ακεραιότητα των Αγώνων. Κανείς δεν το θέλει αυτό, και λιγότερο από όλους οι φίλαθλοι.
  2. Δεύτερον, αν οι αθλητές δεν μπορούν να προπονηθούν σωστά, όπως γνωρίζουμε και οι δύο καλά έχοντας υπάρξει στη θέση τους, θα πιέσουν ακόμα περισσότερο τους εαυτούς του όσο πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί, κάτι το οποίο θα αυξήσει τους τραυματισμούς. Αυτοί με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές επιπτώσεις στους αθλητές για την επόμενη χρονιά αλλά και για αργότερα.
  3. Τρίτον, σε κάθε ήπειρο γινόμαστε μάρτυρες των καθημερινών δυσκολιών που έχουν οι αθλητές που πρέπει να κάνουν μία επιλογή -αν όντως έχουν- για το πως και το που θα προπονηθούν , με το ρίσκο να βάλουν σε κίνδυνο τη δική τους υγεία και την υγεία των δικών τους ανθρώπων και όλα αυτά με επιπτώσεις στην ψυχική τους υγεία. Η αβεβαιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων για τον Ιούλιο σε συνδυασμό με την έμφυτη επιθυμία των αθλητών μας να διαπρέψουν δημιουργεί πραγματική αγωνία, την οποία μπορούμε, συλλογικά, να σταματήσουμε.

Κανείς δε θα ήθελε να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί, όμως όπως είπα δημόσια δεν μπορούμε να διατηρήσουμε τις διοργανώσεις με κάθε κόστος, και σίγουρα όχι με το κόστος της ασφάλειας των αθλητών και η τελική απόφαση για τους Αγώνες μάλλον θα γίνει ξεκάθαρη πολύ σύντομα. Νομίζω ότι έχει έρθει η στιγμή, χρωστάμε στους αθλητές μας μία παράταση, εκεί που μπορούμε να τη δώσουμε. Και το πιστεύω ότι μπορούμε να τη δώσουμε. Όλοι διαχειριζόμαστε την κατάσταση μέρα με τη μέρα ή ακόμα και ώρα με την ώρα και γνωρίζω ότι όπως εγώ, ξοδεύεις όλο σου το χρόνο μέσα στη μέρα αλλά και αρκετό από το χρόνο του ύπνου σου σκεπτόμενος περί αυτού, ψάχνοντας λύσεις.

Ο στίβος θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να διατηρήσει τα μονοήμερα event στη σεζόν του ανοιχτού, η οποία θα ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί πιο αργά από ότι συνήθως προκειμένου να έχουν οι αθλητές από όλα τα μέρη του κόσμου πρόσβαση σε αγώνες και προκειμένου να κάνουν τη στοχοθέτησή τους προγραμματίσουν την προπόνησή τους.

Εγώ, και όλη η παγκόσμια ομπσονδία στίβου είμαστε στη διάθεσή σου για να διασφαλίσουμε μία νέα ημερομηνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Σε ευχαριστώ για την κατανόησή σου σε αυτή την περίπλοκη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Σεμπάστιαν Κόου

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες