Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Η FIVB επιδίκασε στον ΠΑΟΚ 1.700 ευρώ για τον Σεπέδα

Published

on

Στις 22 Φεβρουαρίου ο ΠΑΟΚ με μια μακροσκελέστατη ανακοίνωση του εξαπέλυσε επίθεση κατά του Ιταλού μάνατζερ Στέφανο Μπαρτότσι και της FIVB για την υπόθεση Σεπέδα, αλλά οι πληροφορίες που έρχονται από το εξωτερικό δε φαίνεται να δικαιώνουν τον Δικέφαλο (σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον).

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Οι εκπλήξεις ήταν πολλές καθώς πέρα από το χρόνο της ανακοίνωσης, ο ΠΑΟΚ δεν είχε επικοινωνήσει ποτέ όλα όσα ανέφερε σ’ αυτήν (νομική και ηθική στήριξη στον Σεπέδα, υπογραφή πενεταετούς συμβολαίου μέχρι το 2022, κλπ), ενώ οι εντύπωση είχαν προκαλέσει και οι αιχμές για την καθυστέρηση από την πλευρά της FIVB στην έκδοση της απόφασης σχετικά με το αν το συμβόλαιο που είχε με τον ΠΑΟΚ ήταν έγκυρο ή αν όντως ο αθλητής είχε κάθε δικαίωμα να υπογράψει με τον Ιταλό ατζέντη.
Δύο μήνες αργότερα οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι η FIVB έβγαλε την απόφαση η οποία, αν όντως είναι αυτή που μεταφέρουμε σήμερα, απέχει πολύ από αυτά που ζητούσε ο ΠΑΟΚ.
Να σημειώσουμε εδώ ότι ο Στέφανο Μπαρτότσι, στην επικοινωνία που είχαμε μαζί όταν το θέμα αναδείχθηκε, ουδέποτε αμφισβήτησε το συμβόλαιο του αθλητή με τον ΠΑΟΚ, αλλά αμφισβήτησε ανοικτά τους όρους του.
«Ουσιαστικά ήταν μια σύμβαση εργασίας που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι θα τον δοκιμάσουν κι αν είναι σε καλή κατάσταση θα τον πάρουν», μας είχε πει χαρακτηριστικά ενώ ο Ιταλός ατζέντης είχε ξεκαθαρίσει παράλληλα ότι «μέχρι το 2020 ο παίκτης δεν μπορεί να παίξει στην Ελλάδα. Ο Σεπέδα δε αθωώθηκε από την υπόθεση στη Φινλανδία, αλλά μειώθηκε η ποινή του καθώς αυτός δεν ήταν στο δωμάτιο όπου έγινε ότι έγινε, όμως η απαγόρευση εισόδου στη ζώνη Σέγκεν παραμένει σε ισχύ».
Παράλληλα ο κ. Μπαρτότσι μας είχε αποκαλύψει ότι είχε επαφές με τον ΠΑΟΚ προκειμένου να επέλθει μια συμφωνία χωρίς να οδηγηθεί η υπόθεση στις δικαστικές επιτροπές της FIVB, τονίζοντας αρκετές φορές ότι ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία του συλλόγου, τον οποίο σέβεται απεριόριστα, ενώ όπως είχε πει χαρακτηριστικά: «Ήταν και δική μας επιθυμία ο Ρολάντο να έρθει να αγωνιστεί στην Ελλάδα, αλλά αυτό ήταν αδύνατον λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει. Τι καλύτερο για τον αθλητή να αγωνιστεί σε μια ομάδα που την ξέρει, που τον αγαπάνε και η οποία πρωταγωνιστεί; Πιστεύετε ότι ο Σεπέδα θέλει να παίζει σε μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στο πρωτάθλημα Τουρκίας;».
Ολοκληρώνοντας την αναφορά των στοιχείων που προέκυψαν από την πλευρά του Ιταλού ατζέντη, να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τον κ. Μπαρτότσι ζητήθηκε από τον ΠΑΟΚ να αποσταλούν οι αποδείξεις για τα νομικά έξοδα που έκανε ο Δικέφαλος όλο αυτό το διάστημα (δείγμα προφανώς ότι κι ο αθλητής το αναγνωρίζει) και οι ασπρόμαυροι ζήτησαν το ποσό των 200.000 ευρώ συνολικά (τα μισά από τον παίκτη και τα μισά από τον ατζέντη του), ενώ τονίστηκε επίσης ότι ο ΠΑΟΚ δεν είχε πληρώσει ούτε ευρώ στον αθλητή από τη στιγμή που υπέγραψε το μεταξύ τους συμβόλαιο.
Γιατί αναφέραμε όλα τα παραπάνω;
Γιατί σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει η FIVB πέντε μήνες μετά την κατάθεση των υπομνημάτων έχει πάρει την απόφαση της και ως προς το οικονομικό κομμάτι φαίνεται να δικαιώνει πλήρως τον Ιταλό ατζέντη καθώς η πλευρά του Σεπέδα θα πρέπει να πληρώσει στον Δικέφαλο το ποσό των 1700 ευρώ (περίπου) το οποίο αντιστοιχεί στα έξοδα ενός αεροπορικού εισιτηρίου και προφανώς σε κάποια δικαστικά έξοδα που έγιναν από τον Δικέφαλο.
Αυτό που απομένει να ξεκαθαριστεί (και λογικά θα προκύψει και η επίσημη ανακοίνωση μέχρι τα τέλη της εβδομάδας) είναι τι ισχύει με το συμβόλαιο που είχε ο ΠΑΟΚ με τον αθλητή, ενώ όποια κι αν είναι η απόφαση θεωρείται δεδομένο ότι η πλευρά που θα χάσει θα ασκήσει έφεση.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες