Connect with us

EDITORIAL

Η ΕΚΟΦΝΣ απάντησε χωρίς να… απαντήσει

Published

on

Δύο μέρες μετά την αποκάλυψη του Sportsfeed για τη γνωμοδότηση των οικονομικών υπηρεσιών της ΓΓΑ και την παραπομπή του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΟΦΝΣ στις ελεγκτικές αρχές, η ομοσπονδία της κωπηλασίας εξέδωσε ανακοίνωση που απαντά χωρίς να λέει τίποτα.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Η απερχόμενη διοίκηση της ΕΚΟΦΝΣ χρειάστηκε δύο μέρες για να συντάξει μια ανακοίνωση – απάντηση στο Sportsfeed, μεγέθους 143 λέξεων την οποία μετά από τρεις αναγνώσεις, το μοναδικό που μπορεί να εντοπίσει κάποιος μέσα στις αοριστολογίες είναι ένα ψέμα.

Καταρχάς, υπάρχει γνωμοδότηση της οικονομικής υπηρεσίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού περί εξηγήσεων της διοίκησης της ΕΚΟΦΝΣ στην καταγγελία του Κωπηλατικού Ομίλου Ελλάδας, είναι ξεκάθαρη και κοινοποιημένη. «Ανεπαρκείς» αναφέρει η υπηρεσία της ΓΓΑ.

Αυτή η γνωμοδότηση δεν αποτελεί στοιχείο εγκυρότητας; Υπάρχουν επίσημα έγγραφα που βρίσκονται στα γραφεία της ΕΚΟΦΝΣ.
Δεύτερον, το ότι η υπόθεση έχει παραπεμφθεί στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του κράτους είναι επίσης αδιαμφισβήτητο γεγονός. Το ότι δεν έχουν κληθεί οι υπεύθυνοι της ΕΚΟΦΝΣ ακόμα να λογοδοτήσουν, αυτό δε σημαίνει ότι η υπόθεση έχει… θαφτεί. Υπάρχει μία διαδικασία προκειμένου να προχωρήσει η υπόθεση.
Εν κατακλείδι, το μόνο που αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ, που δε φέρει καμία υπογραφή οπότε υποθέτουμε ότι συμφωνεί σύσσωμα το ΔΣ, είναι πως δεν έχει κληθεί ακόμα από τις αρμόδιες αρχές. Δεν αναφέρει πουθενά ότι η οικονομική υπηρεσία της ΓΓΑ ΔΕΝ δέχθηκε τις εξηγήσεις για την οικονομική διαχείρηση της ΕΚΟΦΝΣ.
Όπως επίσης δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά για την παράτυπη παρουσία διαιτητή στο συμβούλιο της ΕΚΟΦΝΣ.
Η διοίκηση της κωπηλατικής ομοσπονδίας, ακολουθεί την πεπατημένη του υπόλοιπου μετώπου που δε θέλει να εφαρμόσει τους νόμους του ελληνικού κράτους και επειδή μπορεί καθώς διαθέτει το μέσο (επίσημο site της ομοσπονδίας) εκδίδει ανακοινώσεις που όμως την εκθέτουν καθώς τα γραπτά μένουν.

Η ανακοίνωση της ΕΚΟΦΝΣ:

«Σχετικά με άρθρο που πρόσφατα αναρτήθηκε και αναπαράγεται στο διαδίκτυο και αναφέρεται σε εντολές ελέγχου της οικονομικής διαχείρισης της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, χωρίς να φέρει κανένα στοιχείο εγκυρότητας, το ΔΣ της ΕΚΟΦΝΣ δηλώνει ότι δεν έχει κοινοποιηθεί καμία τέτοιου είδους  επίσημη ενημέρωση, με αποδέκτη την ομοσπονδία μας και δεν έχουμε κληθεί από κανένα ελεγκτικό όργανο. 
Σε απάντηση όσων μέχρι στιγμής ανυπόστατων, λέγονται και γράφονται, το ΔΣ επαναλαμβάνει, ότι κατά πάγια τακτική του, τα μέλη του και το προσωπικό της Ομοσπονδίας μας, είναι πάντα στην διάθεση των αρμοδίων αρχών, οποιαδήποτε στιγμή τους ζητηθεί  να παραχωρήσουν όλα τα στοιχεία που θα τους ζητηθούν.    
Τέλος εκφράζουμε την λύπη μας για την ανάρτηση ανάλογων άρθρων χωρίς την αναφορά της εγκυρότητας τους και χωρίς την αντίστοιχη άποψη της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας, όπως επιβάλλουν οι στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας . Είναι απαράδεκτο ως γεγονός και φυσικά μια πρακτική που ουδόλως βοηθά και προσφέρει στην ανάπτυξη και πρόοδο του αθλήματος μας, αλλά και του Ελληνικού αθλητισμού γενικότερα».

Tα συμπεράσματα δικά σας…

ΥΓ1. Η ΕΚΟΦΝΣ όπως και η κάθε αθλητική ομοσπονδία στην Ελλάδα, έχει δικό της site, γραφείο Τύπου και πρόσβαση σε όλα τα ΜΜΕ. Μπορεί να εκφράζει ελεύθερα τις θέσεις της, διαστρευλώνοντας ότι θέλει δίχως να είναι υποχρεωμένη να παραχωρεί το βήμα σε άλλες, διαφορετικές φωνές που υπάρχουν στο άθλημα. Την επόμενη φορά που θα κουνήσουν το δάχτυλο, καλό λοιπόν είναι να ξεκινήσουν από τον καθρέφτη…

ΥΓ2. Οι αγαπητοί κύριοι της ΕΚΟΦΝΣ, μπορούν να ρωτήσουν το συνάδελφο στο γραφείο Τύπου της ομοσπονδίας, αν διασταυρώνουμε ή όχι την πληροφορία όταν προκύπτει. Προφανώς για να διασταυρωθεί μια απόφαση της οικονομικής υπηρεσίας της ΓΓΑ θα μιλούσαμε με τη ΓΓΑ και όχι με την ΕΚΟΦΝΣ.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες