Connect with us

EDITORIAL

Η νίκη του Γιαννόπουλου έδωσε ελπίδα στον ελληνικό αθλητισμό

Published

on

Η νίκη του Κυριάκου Γιαννόπουλου στις εκλογές της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας πριν από 48 ώρες, είναι το σημάδι πως ο ελληνικός αθλητισμός έχει μέλλον και μπορεί να αφήσει πίσω του, το σύστημα Βόρειας Κορέας που εγκατέστησε το παλιό ΠΑΣΟΚ και έδωσε παράταση ζωής ο ΣΥΡΙΖΑ.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Στο ερώτημα πως και γιατί ο Κυριάκος Γιαννόπουλος κέρδισε την ΚΟΕ του 94% Διαθεσόπουλος, υπάρχουν απαντήσεις. Έχουμε και λέμε. Ο Γιαννόπουλος:

  • παρουσίασε πρώτος από όλους και πολύ νωρίς το πρόγραμμα του για τον ελληνικό υγρό στίβο δείχνοντας έτοιμος από καιρό για να διοικήσει, σε αντίθεση με την αντίπαλη πλευρά που μέχρι και την παραμονή των εκλογών δεν είχε κάνει καμία αναφορά, μένοντας στο παρελθόν με τα υπερωκεάνια και τους ουρανοξύστες. Είχε σίγουρη τη νίκη ο Διαθεσόπουλος που δε χρειάστηκε να παρουσιάσει (μέσω του Γιαννιώτη) κάποιο πρόγραμμα αφού θα συνέχιζε την ίδια πολιτική.
  • έφτιαξε μια ομάδα με στελέχη που αποτελούν πολυτέλεια για τον ελληνικό αθλητισμό. Η παρουσία του Γιάννη Γιαννουρή σε εκτελεστική θέση, δίχως να τον φθείρει η διαδικασία της εκλογής, ήταν κίνηση ματ. Το ίδιο ισχύει και για το κολύμπι που πήρε κοντά του νέους ανθρώπους, με φρέσκιες ιδέες και καθημερινή παρουσία στα κολυμβητήρια. Ανθρώπους που μυρίζουν από πάνω μέχρι κάτω χλώριο και όχι κάποια κολόνια που αγόρασαν από τα Duty Free σε κάποιο ταξίδι που πλήρωσε η ομοσπονδία.
  • έβγαλε μπροστά την κολύμβηση. Μπορεί ο Διαθεσόπουλος να φρόντιζε πάντα για το αγαπημένο του πόλο, όμως το 70% του υγρού στίβου στην Ελλάδα είναι η κολύμβηση. Ο πολίστας Γιαννόπουλος πήρε κοντά του ανθρώπους από το κολύμπι σε αντίθεση με τον κολυμβητή Γιαννιώτη που δέχθηκε από τον Διαθεσόπουλο να γεμίσει την ομάδα του με πολίστες και πολίστριες.
  • παρά τα συνεχή φάουλ της αντίπαλης πλευράς διατήρησε πολιτικό πολιτισμό. Μέχρι και τις παραμονές των εκλογών, το επίσημο site της ομοσπονδίας ήταν το μεγαλύτερο προπαγανδιστικό προεκλογικό όργανο για την πλευρά Διαθεσόπουλου, ενώ εξαφάνισε ότι είχε σχέση με την κίνηση Γιαννόπουλου. Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Διαθεσόπουλου για την ΕΟΕ με τη συνοδεία «αγιογραφίας» και η εξαφάνιση (ούτε ως απλή αναφορά δεν υπήρχε) της υποψηφιότητας του Νίκου Ξυλούρη, ήταν ένα από τα πολλά φάουλ. Η ομοσπονδία δεν είναι το επίσημο όργανο κανενός, παρά μόνο των αθλητών και των σωματείων.
  • δούλεψε με μεθοδικότητα καθ’ όλη την προεκλογική διάρκεια δίχως να επιδιώκει την προσωπική προβολή. Ο Γιαννόπουλος υπήρξε στέλεχος του Αθήνα 2004 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, έφτιαξε τον υγρό στίβο στην έρημο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και αποτελεί μέλος της διοίκησης του συλλόγου – μοντέλο ΑΝΟ Γλυφάδας. Δε χρειάστηκε τρολ στα social media και οι φωτογραφίες του που βρίσκει κάποιος στο διαδίκτυο είναι μόνο από την παρουσίαση της κίνησης «Κολυμπάμε Μαζί». Ακόμα και στην παρουσίαση των έργων στα κολυμβητήρια του ΟΑΚΑ, έμεινε μακριά από τις κάμερες.
  • Μπορεί η προπαγάνδα μέσω του επίσημου site της ομοσπονδίας αλλά και των οικείων ΜΜΕ στα οποία γράφουν τα μέλη του γραφείου Τύπου της ομοσπονδίας να προσπαθούσαν να διαμορφώσουν εικόνα περί επιτυχημένης και αγαπητής διοίκησης, ακλόνητης από τη θέση της, η πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι ήταν διαφορετική. Ο κόσμος ήταν… σκασμένος κυρίως από την έπαρση της πολυετούς εξουσίας. Έτσι εξηγείται και η κατακόρυφη βουτιά του 94% των εκλογών του 2016 στο 45% των εκλογών του 2021. Μία φορά στην 5ετία δόθηκε βήμα (ψήφος) στους σκασμένους και… ξέσκασαν.

Το δυστύχημα για τον Δημήτρη Διαθεσόπουλο δεν είναι ότι έχασε τις εκλογές. Το δυστύχημα είναι πως μόλις αναλάβει η νέα διοίκηση θα υπάρχει μετά από 34 χρόνια (και βάλε) μέτρο σύγκρισης. Κανείς δεν μπορεί να αφαιρέσει από τον Διαθεσόπουλο το γεγονός πως τουλάχιστον σε επίπεδο Εθνικών ομάδων, είχε το ελληνικό πόλο ψηλά. Κανείς όμως δε θα βρεθεί να πει ότι βοήθησε αντίστοιχα και το κολύμπι. Το Νο2 άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, για την ΚΟΕ ήταν Νο3.

Όσον αφορά στον Σπύρο Γιαννιώτη, η εκλογική του ήττα δε σημαίνει τίποτα γιατί ουσιαστικά δεν ήταν δική του. Το μόνο λάθος του ήταν που δέχθηκε το σχήμα με τον Διαθεσόπουλο. Ο Γιαννιώτης είναι τεράστιο κεφάλαιο για τον ελληνικό αθλητισμό και είναι σίγουρο πως θα αξιοποιηθεί από τη νέα διοίκηση.

Το πως κέρδισε τις εκλογές το 2016 ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, το είχαμε γράψει (google it). Δεν είμαστε μετά Χριστόν προφήτες. Από το 2014 φωνάζαμε για την κακοδιοίκηση του υγρού στίβου και τις τεράστιες αδικίες σε βάρος κολυμβητών και κολυμβητριών. Ελπίζουμε η αλλαγή στη διοίκηση, να φέρει και την αλλαγή στη συμπεριφορά της ομοσπονδίας απέναντι στο κολύμπι.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες