Connect with us

EDITORIAL

Ο Σεβαστής αγαπάει την καρέκλα του περισσότερο από τον (συν)άνθρωπο

Published

on

Άλλη μία προσωπική επίθεση κατά του Λευτέρη Αυγενάκη εξαπέλυσε ο Βασίλης Σεβαστής μέσω επιστολής του προς τα σωματεία και τους εμπλεκόμενους στον ΣΕΓΑΣ.

του Σταύρου Γεωργακόπουλου
[email protected]

Ο γραμματέας της ομοσπονδίας κλασικού αθλητισμού ανέπτυξε μία επιχειρηματολογία που άφησε με το στόμα ανοικτό ακόμα και τους υποστηρικτές του. Κυρίως διότι επιβεβαίωσε όλους εκείνους που υποστηρίζουν ότι ο Σεβαστής νομίζει ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από καθρεφτάκια. 

«ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ δεν γνωρίζουμε το ύψος της κρατικής χρηματοδότησης για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε το υπόλοιπο της χρονιάς», ανέφερε ο Σεβαστής. Τι θέλει να πει ο ποιητής;
Είναι μία εύλογη απορία για όποιον αποφεύγει να εντάσσει το σανό στην καθημερινή διατροφή του. 
Ας δούμε τα πραγματικά γεγονότα. Η κρατική επιχορήγηση βγαίνει με βάση τους προϋπολογισμούς που καταθέτουν οι ομοσπονδίες. Έτσι, έβγαλε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού την προκαταβολή που φτάνει στο 40% του συνολικού ποσού, το οποίο σε γενικές γραμμές θα κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. 

Τα δεδομένα, βέβαια, άλλαξαν εξ αιτίας της πανδημίας. Όπως ανατράπηκαν και ο σχεδιασμός του ΣΕΓΑΣ. Τα έξοδα της ομοσπονδίας για συμμετοχή σε διοργανώσεις, αλλά και για τη μισθοδοσία περιορίστηκαν. 

Αλλού υπήρξαν ολικές περικοπές, σε ορισμένες περιπτώσεις σβήστηκε το 800άρι, το οποίο καλύφθηκε από την πολιτεία. Οι αθλητικές διοργανώσεις βρίσκονται στον αέρα. Όχι μόνο στην Ελλάδα, μα και παγκοσμίως. Για ποιον σχεδιασμό, λοιπόν, μιλάει ο Σεβαστής; Ξέρει ο γραμματέας του ΣΕΓΑΣ ποιο μίτινγκ θα γίνει και πότε; Ποια διοργάνωση έχει προγραμματιστεί με ακρίβεια και πόσοι αθλητές θα πάνε; 

Συνέταξε ο ΣΕΓΑΣ τον νέο προϋπολογισμό με βάση την πανδημία και τις επιπτώσεις της; Όχι. Αλλά στους ανθρώπους του στίβου επιχειρεί να κάνει πλύση εγκεφάλου ότι για όλα φταίει ο Αυγενάκης. Αντί να σκέφτεται το καλό της ομοσπονδίας, ο Σεβαστής προτάσσει το δικό του συμφέρον! Τη δική του επιθυμία για παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας.

«Το κλειστό της Παιανίας παραμένει ένα κουφάρι, το σχέδιο κατασκευής Σταδίου για τον Στίβο στο Σχιστό Κορυδαλλού και η αξιοποίηση της έκτασης στο Ολυμπιακό Χωριό, που εγκρίθηκαν απ’ την προηγούμενη Κυβέρνηση με ενέργειες του ΣΕΓΑΣ ακυρώνονται, το Καυτανζόγλειο περιμένει να πέσει η υγρασία κάτω από το 60% και το ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ αλλάζει ονομασία και είναι αμφίβολο εάν περιλαμβάνει αθλητικές υποδομές», έγραψε επίσης ο Σεβαστής. Άραγε, δεν γνώριζε την τηλεδιάσκεψη για την Παιανία; Από πότε παραμένει ανενεργή η εγκατάσταση; Ποιος ευθύνεται για το έργο που έφτιαξε ο άλλοτε… κολλητός του, Νίκος Έξαρχος; Υπήρχε σχέδιο για το Σχιστό και την αξιοποίηση έκτασης στο Ολυμπιακό Χωριό; Και τι έγινε αφού εγκρίθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση; Γιατί δεν υλοποιήθηκε; Άρχισαν τα έργα και σταμάτησαν ή έβγαλαν μία κοινή ανακοίνωση με τον Ιούλιο Συναδινό για επικοινωνιακούς λόγους; Φαντάζομαι ότι ξέρει ο Σεβαστής πώς όταν εγκρίνεται ένα σχέδιο από μία κυβέρνηση, το έργο προχωρά. Ή κάνουμε λάθος;

Αναφέρθηκε επίσης ο γραμματέας του ΣΕΓΑΣ σε «φτηνά κόλπα» επειδή του ζήτησαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα email των σωματείων για να τους καλέσει ο Αυγενάκης στις εθελοντικές αιμοδοσίες. «Είναι τυχαίο ότι από μια πρόχειρη έρευνα που έκανα προσωπικά μεταξύ οκτώ άλλων Ομοσπονδιών διαπίστωσα ότι δεν έχει ζητηθεί από καμία άλλη, κάτι τέτοιο μέχρι το περασμένο Σάββατο τουλάχιστον», ανέφερε ο Σεβαστής.

Εκεί έφτασε η ευαισθησία του ανδρός. Το ενδιαφέρον του για τον συνάνθρωπο εξαντλήθηκε στην έρευνα μεταξύ των ομοσπονδιών για να δει εάν ο Αυγενάκης είχε άλλο κίνητρο. Και γιατί δεν ανέφερε ντόμπρα και αντρίκια ο Σεβαστής τις άλλες ομοσπονδίες; Να ενημερώσει τους ανθρώπους του στίβου με ποιους παράγοντες μίλησε και τι του είπαν.

Πάμε τώρα στην ουσία. Ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει κινητοποιήσει τους πάντες για τις αιμοδοσίες. Συμμετέχουν στη δράση Ολυμπιονίκες, πρωταθλητές, παράγοντες, δημοσιογράφοι, επαγγελματίες κάθε τομέα. Αλλά μπροστά στην καχυποψία του ο Σεβαστής αρνήθηκε να δώσει τα email. Και, όμως, στην εποχή του κορονοϊού, ακόμα και μία φιάλη αίματος μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια. Ο Σεβαστής, όμως, την αρνήθηκε σε κάποιον που μπορεί να την είχε ανάγκη επειδή προτίμησε να διαφυλάξει την καρέκλα του από οποιοδήποτε σχέδιο «άλωσης» του ΣΕΓΑΣ που διαμορφώθηκε μέσα στο μυαλό του. Αυτή είναι η προσφορά του στον αθλητισμό και το κοινωνικό σύνολο!

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες