Connect with us

EDITORIAL

Ο Σεβαστής πάνω από τους αθλητές για τη Σακοράφα

Published

on

Η βουλευτής του ΜεΡΑ25 Σοφία Σακοράφα, τέσσερις μήνες μετά την αρθρογραφία του Sportsfeed περί καταψήφισης από την ίδια του δικαιώματος των αθλητών να έχουν θέση στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών, με την ιδιότητα της υποψήφιας για τον ΣΕΓΑΣ, μας κατηγορεί για αβάσιμη και παραπλανητική δημοσιογραφία.

του Θανάση Νικολάου
[email protected] follow me@ThanNikolaou

Το Σεπτέμβριο του 2020, η Σοφία Σακοράφα ήταν απλά βουλευτής του ΜεΡΑ25 και ως τέτοια αντιμετώπιζε τον αθλητικό νόμο που κατατέθηκε στη βουλή προς ψήφιση. Τότε, πολλάκις είχε τοποθετηθεί το Sportsfeed για την επιλογή της να γυρίσει την πλάτη της στους αθλητές/τριες και στο δικαίωμα που τους έδινε ο νόμος να αποκτήσουν φωνή και ψήφο στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών.
Τέσσερις μήνες μετά, η βουλευτής του κόμματος Βαρουφάκη έχοντας επιβεβαιώσει πλήρως το ρεπορτάζ του Sportsfeed που είχε αποκαλύψει ότι είναι το plan B του διδύμου Σεβαστή – Παναγόπουλου για την υποψηφιότητα της προεδρίας, αποφάσισε να απαντήσει με αφορμή νέο άρθρο του Sportsfeed πάντα σχετικά με το θέμα της εκπροσώπησης των αθλητών.
Γιατί το κάνει τώρα και όχι στις:

… γιατί πολύ απλά, πλέον έχει και επίσημα την ιδιότητα της εκλεκτής του διδύμου Σεβαστή – Παναγόπουλου και οι εκλογές είναι πολύ κοντά.

Στην απάντηση που μας έστειλε η ΑΚΑΣ ως δήλωση της βουλευτού του ΜέΡΑ25, θα παραβλέψουμε το γεγονός πως προχωρά σε χαρακτηρισμούς και θα συμπληρώσουμε ότι πλέον είναι διακριτή η τότε επιλογή στην ψηφοφορία. Πολύ απλά, όπως το ομολογεί και η ίδια στη γραπτή απάντηση που μας έστειλε η ΑΚΑΣ, το έκανε γιατί είπε το «ναι» στον Σεβαστή. Εξηγεί ότι στο ίδιο άρθρο (6) που αναφέρεται στα δικαιώματα των αθλητών, υπάρχουν και τα όρια ηλικιών και θητειών των ομοσπονδιαρχών. Σημαντικότερο δηλαδή για τη Σοφία Σακοράφα είναι να μπορούν να συνεχίσουν να διοικούν οι άνω των 71 ετών συμπληρώνοντας τρεις και τέσσερις δεκαετίες στην ίδια καρέκλα, από το να μπορούν να εκφράζονται οι αθλητές και οι αθλήτριες στα διοικητικά συμβούλια…

Ακολουθεί η απάντηση που λάβαμε από την ΑΚΑΣ και φέρει την υπογραφή της Σοφίας Σακοράφα. Τα συμπεράσματα δικά σας.

«Με αφορμή δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα σας στις 13/1/21, η υποψήφια πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα προχώρησε στην παρακάτω δήλωση.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση

«Αναγκάζομαι να παρέμβω σε σχέση με δημοσίευμά σας της 13.1.2021, που αναφέρεται στο πρόσωπό μου, το οποίο έχει εντελώς αβάσιμο και παραπλανητικό περιεχόμενο. Και το κάνω για πρώτη και τελευταία φορά, κυρίως για τη δική σας προστασία.

Στην κοινοβουλευτική διαδικασία τα νομοσχέδια ψηφίζονται στην αρχή τους και κατ’ άρθρο. Δεν προβλέπεται ψήφος κατά παράγραφο. Η διάταξη για τη συμμετοχή των αθλητών/τριών στο ΔΣ των Ομοσπονδιών είναι η παρ. 6 του άρθρου 6 του νόμου 4726/20. Το περιεχόμενο των (υπολοίπων) διατάξεων του άρθρου 6 καθιστούσε υποχρεωτική την καταψήφισή του. Για την πληρέστερη επί της ουσίας ενημέρωσή σας, σας παραπέμπω στις σχετικές παρεμβάσεις μου στη Βουλή.

Δεν θα μπω στη διαδικασία να αναζητήσω κίνητρα και αιτίες, για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος. Δεν ζητώ από εσάς κάποια κίνηση συγγνώμης ή επανόρθωσης. Το αφήνω στην κρίση σας. Ευτυχώς,  η προσωπική μου πορεία, τόσο στον αθλητισμό όσο και στην ενεργό πολιτική συμμετοχή, δεν είναι δυνατόν να κηλιδωθεί από δημοσιεύματα αυτού του επιπέδου αξιοπιστίας.

Σας ευχαριστώ.
Φιλικά
Σοφία Σακοράφα».

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες