Connect with us

EDITORIAL

Οι υπερβάσεις του Σεβαστή

Published

on

Φορούσε θυμάμαι το κοστούμι που τον χαρακτήριζε πάντα. Σκούρο μπλε, ένα τικ για να φτάσει το μαύρο, γραβάτα κόκκινη προς το μπορντό, άσπρο πουκάμισο, ανοιχτόχρωμο παντελόνι.

του Θοδωρή Σαλαντή

Πήρε βαθιά ανάσα, σαν να ακούστηκε αναστεναγμός, οι κυρίες της συντροφιάς είχαν το μαντήλι στο χέρι για να σκουπίζουν, αν έρθουν, τα δάκρυα.  «Βασική παράμετρος της ζωής είναι η ανανέωση, χωρίς αυτήν τα πράγματα οδηγούνται σε φθορά και τέλμα…». Η φωνή του παρόλα αυτά στεντόρεια, δεν ήταν  σπασμένη, όπως οι περιστάσεις θα επέβαλλαν. Υπήρχε ένα μικρό  τρεμούλιασμα που πρόδιδε την εσωτερική συναισθηματική μάχη, αλλά μέχρι εκεί. Είχε έρθει ως ηγέτης, έφευγε ως ηγέτης!

Είμαστε στα 2012 και ο Βασίλης Σεβαστής παρέδιδε την εξουσία στον Κώστα Παναγόπουλο. Νέος πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ, μετά από 15 χρονιά εφόσον  ο Σεβαστής έδειχνε να κάνει την μεγάλη υπέρβαση.  «Τι να πω, είναι μια κίνηση σπάνια» ανταπαντά  ο Παναγόπουλος με τα μάτια χαμηλωμένα, ελάχιστο δείγμα σεβασμού στον άνθρωπο  που θυσίαζε το προσωπικό για το ύψιστο!  «Αυτός επέλεξε να ανοίξει το δρόμο στην πορεία ανανέωσης του ΣΕΓΑΣ» συνέχισε ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας. Από το όλο σκηνικό όπως σας το περιγράφω, έλλειψαν τελικά μόνο οι γονυκλισίες και τα δάκρυα συγκίνησης. Δεν βγήκαν, καθώς ο Βασίλης Σεβαστής άφηνε ουσιαστικά μια 15χρονη έως τότε πορεία στον ΣΕΓΑΣ σε νεότερους. Είχε την δύναμη και την μεγαλοπρέπεια  να πει «φτάνει πια» και να θέσει ο ίδιος τα προσωπικά του όρια. Η θυσία του μάλιστα είχε και μια επώδυνη συνέχεια καθώς τους έκανε και την χάρη να μείνει ως Γενικός Γραμματέας για να βοηθήσει τα …νεούδια να πάρουν μπρος στα πρώτα τους βήματα. 

Από τότε έχουν περάσει οκτώ χρόνια. Οι γενικοί γραμματείς ομοσπονδιών, συνδικάτων, σωματείων, μη κερδοσκοπικών οργανισμών έχουν ένα εικόνισμα  στους τοίχους των γραφείων τους. Που απεικονίζει τον Βασίλη Σεβαστή, τον πατέρα όλων, τον άνθρωπο που έκανε διακοσμητική τη θέση του προέδρου και ανέδειξε το δεύτερο της ιεραρχίας κάθε φορέα και διοικητικού συμβουλίου ως το απόλυτο Ένα! Ναι φωτογραφία του ανθρώπου που η  επιθυμία του ήταν διαταγή και το μικρό διάστημα, οι λίγες μέρες τέλος πάντων, που θα καθόταν να βοηθήσει τα νέα παιδιά το 2012, έγιναν χρόνια. Στο όνομα της ανανέωσης…

Ο Βασίλης Σεβαστής συμπληρώνει φέτος 23, ζωή να ‘χει, χρόνια  στην ηγεσία του ΣΕΓΑΣ. Τούτες τις ημέρες ω του θαύματος,  ξαναφορά το ίδιο κουστούμι  και ξαναβγαίνει στην αγορά να ξαναπουλήσει …ανανέωση!  Στην αργκό της αγοράς, η επιχείρηση ονομάζεται «Αναζήτηση μπροστινού», άκου τι μου ήρθε στο μυαλό, καμιά σχέση με τον ΣΕΓΑΣ ο χαρακτηρισμός!
Φαντάζομαι ότι λόγω νόμου ο Βασίλης Σεβαστής δεν μπορεί να μετέχει στο ΔΣ της ομοσπονδίας, θα τονίζει στους συνομιλητές του, την ανάγκη που οι εποχές έχουν δημιουργήσει να υπάρξει μια έμμισθη θέση γενικού διευθυντή. Την οποία φυσικά καταλαβαίνετε για ποιον την προορίζει… Γιατί ρε παιδί μου σε κάθε ανανέωση πρέπει να βοηθάμε τα παιδιά στα πρώτα τους βήματα! 

Μην απορήσετε λοιπόν αν καμιά μέρα, δείτε σε αγγελία αυτή την δύσκολη για τον ίδιο περίοδο,  «στο πλαίσιο ανανέωσης, ομοσπονδία αναζητά  πρόεδρο και γενικό γραμματέα. Φιλικό περιβάλλον, ταξίδια, γνωριμίες, προτιμώνται νέοι σε ηλικία.  Ευθύνες και ώρες εργασίας περιορισμένες , την δουλειά θα την κάνει έμμισθος γενικός διευθυντής». Και θα είναι η σειρά πλέον των γενικών ανά την υφήλιο, διευθυντών να βάλουν την φωτογραφία εικόνισμα…  Να ζήσει η ανανέωση , καλή σας ημέρα! Αύριο πάλι.

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες