Connect with us

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ

Το αναθεωρημένο σύστημα Ολυμπιακής πρόκρισης

Published

on

Μαζί με την επίσημη απάντηση της ΔΟΕ ανακοινώθηκε το πλάνο της IWF για την Ολυμπιακή πρόκριση που επηρεάζει και τους Ιακωβίδη και Μπεντέλη που διεκδικούν πρόκριση για τα ελληνικά χρώματα.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Η ΔΟΕ ενέκρινε το πλάνο της IWF να επεκτείνει την περίοδο Ολυμπιακής πρόκρισης προσθέτοντας το διάστημα μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου 2020 και της 30ης Απριλίου 2021. Όλοι οι αθλητές, ανεξάρτητα αν έχουν συμπληρώσει τους απαραίτητους βαθμούς ή αν εξασφαλίζουν πρόκριση μέσω κατάταξης θα πρέπει να αγωνιστούν μέσα σε αυτό το διάστημα τουλάχιστον μία φορά και να περάσουν και έλεγχο ντόπινγκ. Η απόφαση να επεκταθεί η περίοδος πρόκρισης προκύπτει από το γεγονός ότι και τα 5 ηπειρωτικά πρωταθλήματα του 2020 αναβλήθηκαν λόγω της πανδημίας. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με το προηγούμενο σύστημα πρόκρισης οι αθλητές έπρεπε να αγωνιστούν σε τουλάχιστον 6 αγώνες κατανεμειμένους σε 3 εξάμηνες φάσεις πρόκρισης. Τέσσερις αγώνες μετρούν για την τελική βαθμολογία, ένας από κάθε εξάμηνο συν τον καλύτερο από τους υπόλοιπους.

Στο καινούργιο σύστημα πρόκρισης τα αποτελέσματα από τις δύο πρώτες εξάμηνες φάσεις παραμένουν ως έχουν. Η τρίτη φάση χωρίζεται σε μέρος Α και Β, το Α είναι από 1/11/19 μέχρι 30/4/2020 και το Β, το νέο, από 1/10/2020 έως 30/4/2021. Μέσα στο μέρος Β θα διεξαχθούν όλα τα αναβληθέντα πρωταθλήματα που δεν έγιναν λόγω κορονοϊού και δε θα προστεθεί καμία νέα διοργάνωση.

Η IWF επίσης πρότεινε υποχρεωτικό καμπ προετοιμασία για όλους τους 196 αθλητές και αθλήτριες με εισιτήριο για το Τόκιο, στο οποίο θα περάσουν όλοι από τεστ ντόπινγκ προκειμένου να εξασφαλίσει η ομοσπονδία ότι πάνε όλοι στο Τόκιο «καθαροί». Η συγκεκριμένη πρόταση δεν εγκρίθηκε από τη ΔΟΕ με την εξήγηση ότι δεν έχει σχέση με την πανδημία και ότι θα υποβάλλει τις εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές σε επιπρόσθετα έξοδα. Η ΔΟΕ όμως στηρίζει την ιδέα με προαιρετική συμμετοχή των αθλητών. Την πρόταση το καμπ 3 εβδομάδων έκανε ο Ρώσος Μαξίμ Αγκαπίτοφ εντός της IWF. Μπορείτε να δείτε το επίσημο έγγραφο του συστήματος πρόκρισης και όλες τις αλλαγές στα παρακάτω έγγραφα:

Τα δεδομένα για την Ελλάδα

Τόσο ο Θοδωρής Ιακωβίδης όσο και η Ντίνα Μπεντέλη ήθελαν έναν ακόμα αγώνα, το αναβληθέν ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Απριλίου, για να συμπληρώσουν τους 6 αγώνες που απαιτούνται. Το συγκεκριμένο πρωτάθλημα που είναι και κατηγορίας gold μεταφέρθηκε για τις 31/10-8/11 στη Μόσχα της Ρωσίας αποτελεί το μεγάλο στόχο των δύο Ελλήνων. Αν καταφέρουν εκεί μία εμφάνιση αντίστοιχη με την τελευταία τους (σε Ρώμη και Μάλτα αντίστοιχα) αυτή θα μετρήσει σίγουρα ως μία από τις 4 που θα διαμορφώσουν την τελική τους κατάταξη και θα ανανεώσει τις Ολυμπιακές τους ελπίδες, οι οποίες είναι απτές όπως έχουμε αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ.

πηγή: Inside the Games

Advertisement

Advertisement

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2018 Sportsfeed.gr

Sportsfeed.gr - To No1 ελληνικό site για τους Ολυμπιακούς Αγώνες