Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ Ναϊρόμπι 2021: Έγραψε ιστορία, 1o χρυσό για την Κένυα στο βάδην εξαιτίας του… Youtube!

Published

on

Το είδαμε και αυτό στο Ναϊρόμπι. Η Κένυα κέρδισε χρυσό μετάλλιο στο βάδην και όλα ξεκίνησαν από προπονήσεις στο αγώνισμα που έβλεπε στο Youtube ένας δάσκαλος δημοτικού σχολείου…

Ποτέ στην ιστορία του στίβου, η Κένυα δεν είχε κάποιον αθλητή ή αθλήτρια να ξεχωρίζει στο βάδην σε οποιαδήποτε ηλικιακή κατηγορία. Σήμερα στο στάδιο Κασαράνι ο Χέριστον Γουανιόνγι έγραψε ιστορία τερματίζοντας σε 42:10.84. Επίδοση που δεν είναι καν εθνικό ρεκόρ Κ20 για την Κένυα, αλλά ήταν αρκετή για να της χαρίσει ένα ιστορικό χρυσό μετάλλιο.
Oι Κενυάτες χαρακτήρισαν «αδιανόητη» την επιτυχία καθώς ο 18χρονος συμπατριώτης τους είχε τη χειρότερη επίδοση από όλους τους συμμετέχοντες με 45:46.5, ενώ το μεγάλο φαβορί, ο Ινδός Άμιτ Κατρί είχε 40:40.97.
Ο Γουανιόνγι μέχρι πρόσφατα ήταν δρομέας των 10.000μ και ήταν ο δάσκαλος του από το δημοτικό, Έντουαρντ Μότι που τον έπεισε μεγαλώνοντας να αφήσει το τρέξιμο και να στραφεί στο βάδην. «Είχε παρακολουθήσει προπονήσεις στο Youtube και μου είπε ότι αυτό το αγώνισμα μου ταιριάζει» δήλωσε ο Γουανιόνγι που μόλις έχει τελειώσει το γυμνάσιο και τόνισε ότι το όνειρο του είναι να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς του Παρισιού το 2024. Όλα αυτά από τον απίθανο Κενυάτη που έκανε τον πρώτο του επίσημο αγώνα στο βάδην στις 2 Ιουλίου 2021, στα τράιαλς της Κένυα τερματίζοντας πρώτος σε 45:47.5 και 1,5 μήνα αργότερα ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής!

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/