Connect with us

TOKYO 2020

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΚΙΟ: Ο Κιπτσόγκε και οι άλλοι

Published

on

Ο μαραθώνιος των ανδρών είναι το τελευταίο αγώνισμα στο πρόγραμμα του στίβου, διεξάγεται στις 07:00 το πρωί τοπική (μία τα ξημερώματα για την Ελλάδα) και ο Έλιουντ Κιπτσόγκε είναι το απόλυτο φαβορί.

Έχοντας παρουσιάσει σημάδια… θνητού με την απρόσμενη ήττα τον Οκτώβριο του 2020 στο Λονδίνο, ο 37χρονος Κιπτσόγκε επανήλθε τον Απρίλιο του 2021 κερδίζοντας το μαραθώνιο του Ενσέντε στην Ολλανδία με το μέτριο για Κιπτσόγκε 2:04:30. Στο Σαπόρο όπου θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος, τα πράγματα θα είναι δύσκολα, όμως ο Κιπτσόγκε σε ίδιες συνθήκες έχει διαπρέψει στο Ρίο, οπότε είναι απόλυτα φυσιολογικό το προβάδισμα που διαθέτει.
Στα χαρτιά, ο μεγάλος αντίπαλος του Κιπτσόγκε είναι οι συμπατριώτες του, Λόρενς Τσερόνο με 2:03:04 και Άμος Κιπρούτο με 2:03:30, ο Αιθίοπας Σισάι Λεμά με 2:03:36 αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής της Ντόχα, Λελίσα Ντεσίσα (Αιθιοπία) που έχει 2:04:45.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/