Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Αποστολή Φιλιππούπολη: Αρχή με Βουλγαρία

Published

on

Το 2019 ο μεταξύ μας αγώνας ήταν το ματς που έκρινε τα πάντα και για τους δύο. Αύριο το βράδυ, το εναρκτήριο ματς του Ευρωβόλεϊ 2021 δεν είναι το ίδιο σημαντικό, αλλά μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για τη γενικότερη οικονομία του ομίλου.

Φιλιππούπολη, Δημήτρης Τυχάλας
[email protected]

Στον όμιλο της Άγκυρας η Βουλγαρία κόντρα στην Ελλάδα έπαιζε την ύπαρξη της καθώς αν έχανε κινδύνευε να αποκλειστεί, ενώ εμείς αν κερδίζαμε παίρναμε την τρίτη θέση. Τελικά οι Βουλγάρες πήραν τη νίκη, συνεχίζοντας και την παράδοση (σε 34 ματς έχουν 29 νίκες) και την πορεία τους στη διοργάνωση (φτάνοντας μέχρι την 8άδα).

Τώρα οι δύο μας θα βρεθούμε και πάλι αντίπαλοι, αυτή τη φορά στην πρεμιέρα του ομίλου που διοργανώνουν οι Βούλγαροι στη Φιλιππούπολη κι η αλήθεια είναι ότι γι’ αυτούς είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, καθώς το βόλεϊ είναι το Νο1 άθλημα στη χώρα αλλά δεν έχουν να παρουσιάσουν ιδιαίτερες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια (σε άνδρες και γυναίκες).

Λογικό είναι λοιπόν να έχουν και περισσότερο άγχος, αλλά αυτό δεν αλλάζει το γεγονός ότι είναι το φαβορί στο μεταξύ μας παιχνίδι.
«Στην πρεμιέρα πέρα από τη δυναμική του αντιπάλου πάντα υπάρχει μεγαλύτερη ένταση και νεύρα. Κι όσο πιο γρήγορα τα αποβάλλεις τόσο το καλύτερο. Για εμάς είναι καλό ότι παίζουμε στην πρεμιέρα μ’ ένα από τα φαβορί του ομίλου και πιστεύω ότι αυτό το ματς θα μας βοηθήσει γενικά στην πορεία μας στο τουρνουά», τόνισε ο Γκιγιέρμο Ναράνχο και συνέχισε αναφερόμενος στη Βουλγαρία:

«Είναι μία πολύ καλή ομάδα με αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Θα παίξει έχοντας στο πλευρό της τον κόσμο, δεν έχει την κούραση του ταξιδιού που έχουμε εμείς και σίγουρα έχει προπονηθεί περισσότερες φορές από εμάς στο γήπεδο. Αλλά εμείς θα μπούμε να κάνουμε το παιχνίδι μας και όποιος θέλει να μας κερδίσει θα πρέπει να προσπαθήσει πάρα πολύ και να παίξει καλύτερα από εμάς».

Η πίστη για κάτι μεγάλο των Βλαχάκη, Ανθούλη

Η μία ήταν στην προηγούμενη διοργάνωση η ευχάριστη έκπληξη, η άλλη ήδη αποτελεί αντικείμενο συζήτησης στο Ευρωβόλεϊ… Κωνσταντίνα Βλαχάκη και Μάρθα Ανθούλη έχουν την ίδια ανυπομονησία για την έναρξη του Ευρωπαϊκού, αλλά και την ίδια πίστη για τις δυνατότητες της εθνικής.

«Θεωρώ ότι τώρα έχουμε καλύτερη ομάδα, έχουμε κάποια νέα πρόσωπα και είμαστε πιο έτοιμες συγκριτικά με την προηγούμενη διοργάνωση. Τώρα όσον αφορά τη Βουλγαρία και πριν δύο χρόνια ήταν σημαντικό το μεταξύ μας παιχνίδι, αλλά για διαφορετικούς λόγους, αλλά και τώρα πιστεύω ότι θα είναι ντέρμπι. Θέλουμε πάρα πολύ να ξεκινήσουμε καλά και για λόγους ψυχολογίας», είπε αρχικά η Κωνσταντίνα Βλαχάκη και παραδέχθηκε ότι όλη η ομάδα έχει μεγαλύτερες φιλοδοξίες γιατί όντως πιστεύουν ότι δεν έχουν μεγάλες διαφορές από τις υπόλοιπες ομάδες.

«Όλα τα κορίτσια το πιστεύουμε ότι δεν μας χωρίζει μεγάλο χάσμα και εννοείται ότι θα μπούμε στο ματς όχι απλά για να προσπαθήσουμε, αλλά για να διεκδικήσουμε κάτι από το παιχνίδι. Εμένα προσωπικά το περασμένο καλοκαίρι μου έλειψε πάρα πολύ η Εθνική. Κι όπως λέω στα κορίτσια που δεν έχουν εμπειρία από το Ευρωπαϊκό ότι πραγματικά θα λατρέψουν όλη αυτήν την εμπειρία και ειλικρινά ανυπομονώ να ξεκινήσουμε».

Την ώρα που μιλούσε η Κωνσταντίνα η Μάρθα άκουγε με προσοχή κι όταν την ρωτήσαμε ότι αν κάποιος πέρσι το καλοκαίρι της έλεγε ότι τον Αύγουστο του 2021 θα βρίσκονταν στην Εθνική ομάδα και θα ετοιμαζόταν για την πρώτη της συμμετοχή σε ένα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παραδέχθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια.

«Το πιο πιθανό είναι ότι θα έβαζα τα γέλια και φυσικά δεν θα τον πίστευα! Πραγματικά όλα γίνονται πολύ γρήγορα και είναι απίστευτο όλο αυτό που συμβαίνει αλλά συνάμα είναι και κάτι πολύ όμορφο. Είμαστε λίγες ώρες εδώ και απολαμβάνω την κάθε στιγμή. Γενικά η εμπειρία μου στην εθνική είναι φανταστική.»

Για την 17χρονη Μάρθα όταν ξεκινούσε το βόλεϊ όλα αυτά που ζει ούτε κατά διάννοια δεν περνούσαν από το μυαλό της («… εγώ ξεκίνησα θέλοντας να κάνω αθλητισμό κι ούτε περνούσε από το μυαλό μου», είπε χαρακτηριστικά), αλλά τώρα είναι μια πραγματικότητα και μιλώντας για το ματς με τη Βουλγαρία τόνισε: «Προσωπικά δεν έχω και την καλύτερη εικόνα, αλλά απ’ αυτά που ακούω και γνωρίζοντας τη δική μας δυναμική πιστεύω ότι θα είναι μια μεγάλη μάχη και θα διεκδικήσουμε το ματς. Γενικά πιστεύουμε στην ομάδα μας και σίγουρα θέλουμε να περάσουμε στην επόμενη φάση και να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο».

Με 3.000 κόσμο οι αγώνες στη Φιλιππούπολη
Πέρα από τον αγώνα της Εθνικής αύριο την ίδια ώρα (20:30) διεξάγεται και η αναμέτρηση Ρουμανία-Τουρκία στην Κλουζ-Ναπόκα, ενώ οι άλλοι δύο όμιλοι σε Βελιγράδι, Ζάγκρεμπ ξεκινούν την Πέμπτη.

Ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές συνθήκες καθώς στο Kolodruma Sport Hall της Φιλιππούπολης (χωρητικότητας 6.000 θέσεων) θα βρεθούν περίπου 3.000 θεατές, καθώς η Βουλγαρική κυβέρνηση έδωσε την άδεια για να καλυφθεί το 50%.

Το ίδιο ισχύει σε Βελιγράδι και Κλουζ-Ναπόκα, όχι όμως και στο Ζάγκρεμπ όπου οι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς κόσμο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/