Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Τα πρώτα «θύματα» της αναβολής των Αγώνων

Published

on

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της ΔΟΕ για τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο για το καλοκαίρι του 2021, είχαμε και τις πρώτες… παράπλευρες απώλειες.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Σίγουρα θα ακολουθήσουν και κάποιες ακόμη, ειδικά σε επίπεδο αθλητών και αθλητριών, ωστόσο τα πρώτα θύματα της αναβολής είναι δύο προπονητές.
Ο λόγος για τον Γάλλο Λοράν Τιλί που ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας της χώρας του από το 2012 και για τον Μαυροβούνιο Ιγκόρ Κολάκοβιτς ο οποίος την τελευταία τριετία ήταν προπονητής του Ιράν.
Ο Τιλί, ο οποίος οδήγησε τη Γαλλία στις κορυφαίες στιγμές της ιστορίας της (πρωταθλήτρια Ευρώπης και νικήτρια στο World League) συμφώνησε με τους Panasonic Panthers της Ιαπωνίας υπογράφοντας τετραετές συμβόλαιο με τη συμφωνία να ανακοινώνεται στις 15 Μαρτίου και 9 ημέρες αργότερα ήρθε η αναβολή των Αγώνων. Ο Τιλί ήθελε να αποχαιρετίσει τους τρικολόρ μετά τους Ολυμπιακούς (όπου η ομάδα του προκρίθηκε τον Γενάρη με τρομερή προσπάθεια στο προ-Ολυμπιακού του Βερολίνου), αλλά όσο κι αν η ομοσπονδία αφήνει ένα μικρό παραθυράκι, ο ίδιος με δηλώσεις του τόνισε ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει και στα δύο, οπότε η καριέρα του μάλλον ολοκληρώνεται άδοξα.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ιγκόρ Κολάκοβιτς, ο οποίος είχε διαδεχθεί το 2017 τον Ραουλ Λοζάνο και τον περασμένο Ιανουάριο οδήγησε την ομάδα του στην 1η θέση στο προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Ασίας, αλλά η αναβολή των Αγώνων, τον έστειλε πρόωρα στην πατρίδα του καθώς η Ομοσπονδία αποφάσισε να μην ανανεώσει το συμβόλαιο του και να βγει στη διεθνή αγορά αναζητώντας τον αντικαταστάτη του.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/