Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Διονάς: «Η αλήθεια για τα οικονομικά της ΕΟΠΕ»

Published

on

Με επιστολή του ο Γιώργος Διονάς, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και υποψήφιος στις αυριανές εκλογές με την παράταξη του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη, αναφέρεται στα οικονομικά στοιχεία της Ομοσπονδίας.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο κ. Διονάς:
«Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, τις τελευταίες μέρες σε δημόσιες τοποθετήσεις του, επιμένει εμμονικά στην προσφιλή του, εδώ και 5 χρόνια, συζήτηση για τα οικονομικά της ΕΟΠΕ.
Λέει αλήθειες όμως ;

ΝΑ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ :
Ο Μπελιγράτης το 2008 άφησε χρέος 10.000.000 €.
Ο Προσαλίκας, εισπράττοντας σε λιγότερο από 2 χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης του 2008, ολόκληρη την επιχορήγηση του 2009 και το μεγαλύτερο μέρος της επιχορήγησης του 2010, άφησε την Ομοσπονδία τον 7/2010 με χρέος 10.500.000 €. Με ύψος ετήσιας επιχορήγησης τότε 4.500.000 €.

Η Διοίκηση Μαυρομάτη, με ετήσια επιχορήγηση από την ΓΓΑ, που το 2013, το 2014 και το 2015 δεν ξεπέρασε τα 1.200.000 € μείωσε το χρέος στις 31.12.2015 στα 6.546.290 € . Και όλο αυτό «παίζοντας βόλεϊ». Εφαρμόζοντας έναν ολοκληρωμένο αναπτυξιακό σχεδιασμό και μία στρατηγική μετάβασης του αθλήματος στην επόμενη μέρα της οικονομικής κρίσης. Διοργανώνοντας αγώνες σε γεμάτα γήπεδα σε όλη τη χώρα και με τηλεοπτική μετάδοση.

Εφαρμόζοντας στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του αθλήματος με έμφαση στην περιφέρεια. Βάζοντας ξανά την εθνική ανδρών στο WorldLeague. Συμμετέχοντας σε όλες τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις, με 8 προκρίσεις των εθνικών μας ομάδων εφήβων – νεανίδων – παίδων – κορασίδων σε τελικές φάσεις παγκοσμίων και πανευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, με κυριότερη την 4η θέση της εθνικής νεανίδων στο πανευρωπαϊκό του 2014 και 2 φορές είσοδο στην οκτάδα του κόσμου. Φροντίζοντας την επιμόρφωση των στελεχών του αθλήματος. Και εφαρμόζοντας απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικά κριτήρια στην κατανομή των ελάχιστων εσόδων με έμφαση στην κατανομή των ποσών που δίνονταν στις ενώσεις με αντικειμενικά κριτήρια.

Η απερχόμενη διοίκηση μείωσε τις οφειλές σε 3.500.000 € ( ; ), διαχειριζόμενη απλά το χρέος, απομονώνοντας όμως παράλληλα το ελληνικό βόλεϊ από τις περισσότερες διεθνείς διοργανώσεις και εξαφανίζοντας το από τα διεθνή κέντρα αποφάσεων, κάνοντας απλή διαχείριση χωρίς στόχους και χωρίς όραμα των εθνικών διοργανώσεων, μη εφαρμόζοντας κανέναν αναπτυξιακό σχεδιασμό, επαναφέροντας την αδιαφανή και χωρίς αντικειμενικά κριτήρια κατανομή των ποσών που διαθέτει στις ενώσεις.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ομοσπονδίας προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη μηδαμινή προσφορά του στο άθλημα υπερτονίζει την προσπάθεια του για μείωση του χρέους, το οποίο όμως ούτε ο ίδιος κατόρθωσε μέχρι σήμερα να μηδενίσει. Δεν δικαιούται όμως να μιλάει για κακοδιαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, αποσιωπώντας ότι το χρέος προήλθε από τη διαχείριση του ανθρώπου που τον στήριξε από την πρώτη στιγμή, του Θανάση Μπελιγράτη, όταν μάλιστα:

Α) Αποσιωπά την μείωση του χρέους από την προηγούμενη διοίκηση κατά 4.000.000 € σε 6 χρόνια, εν μέσω σφοδρής οικονομικής κρίσης όταν ο ετήσιος τζίρος της ΕΟΠΕ δεν ξεπερνούσε τα 2.000.000 €.

Β) Ενώ ασκεί διοίκηση επί 5 χρόνια δεν προκάλεσε διαχειριστικό έλεγχο από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές και δεν έστειλε στον Εισαγγελέα τους δήθεν «κακοδιαχειριστές».

Τελικά, μάλλον, του άρεσε η διαχείριση της προηγούμενης διοίκησης, αφού επέλεξε να συνεργαστεί, εκτός άλλων, και με τον Ταμία της προηγούμενης διοίκησης, τον οποίο επαναπρότεινε και βοήθησε στην εκλογή του σε επιτροπή της CEV.

Η «δημιουργική λογιστική» και η λάσπη για να βγάλουμε από πάνω μας τις ευθύνες των δικών μας λαθών και αδυναμιών έχει όρια. Καλή η διαχείριση του χρέους της Ομοσπονδίας, αλλά πρέπει να παίξουμε και βόλεϊ. Αν μόνο διαχειριζόμαστε το χρέος μας δεν είμαστε αθλητική ομοσπονδία. Και το πόσο πραγματικά ενδιαφέρθηκε η απερχόμενη διοίκηση για να παίξουμε βόλεϊ φάνηκε από τον όλο χειρισμό του θέματος της πανδημίας.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/