Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Διονάς: «Κίνδυνος για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας στην ΕΟΠΕ»

Published

on

Ο Γιώργος Διονάς, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ και υποψήφιος με την παράταξη του Μιχάλη Τριανταφυλλίδη στις επικείμενες εκλογές, με δημόσια επιστολή του αναφέρεται στους κινδύνους για το αδιάβλητο στην εκλογική διαδικασία της ΕΟΠΕ.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Διονά αναφέρει τα εξής:
Μετά την απόφαση για την διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών της ΕΟΠΕ με την χρήση της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ, και προκειμένου να διασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας (εξασφάλιση διαφάνειας, μυστικότητας και ανωνυμίας της ψήφου, κλπ), την Πέμπτη 18/3/2021 απέστειλα Επιστολή μου στην ΕΟΠΕ, η οποία ζήτησα να κοινοποιηθεί αφενός στην ορισθείσα Εφορευτική Επιτροπή και αφετέρου στην εταιρεία που διαχειρίζεται την Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ (με την οποία η ΕΟΠΕ υπέγραψε σύμβαση για την διεξαγωγή των εκλογών).

Με την επιστολή μου αυτή, αφού επεσήμανα το γεγονός ότι, κομβικό σημείο του αδιάβλητου της διαδικασίας και της εξασφάλισης της μυστικότητας της ψήφου, αποτελεί το εξασφαλισμένο στην διαδικασία των φυσικών εκλογών γεγονός, ότι ο κάθε ψηφοφόρος κατά την στιγμή που ψηφίζει, θα είναι μόνος του και θα ασκεί το εκλογικό του δικαίωμα ατομικά και χωρίς την φυσική παρουσία άλλων, ζητούσα να εξασφαλιστεί ότι το ηλεκτρονικό σύστημα που λειτουργεί την Ψηφιακή Κάλπη ΖΕΥΣ, έχει φροντίσει να εξασφαλίζει ότι κάθε ψηφοφόρος θα πρέπει να συνδέεται στο σύστημα και να εισάγει τους μοναδικούς κωδικούς που θα του δοθούν, από διαφορετική διεύθυνση IPο καθένας και όχι παραπάνω από ένας από την ίδια.

Επειδή η ΕΟΠΕ μου απάντησε ότι «δεν μπορεί η ίδια να προωθήσει το ερώτημά μου αυτό στην εταιρεία (!!!) αλλά θα πρέπει να το υποβάλλω μόνος μου, την Παρασκευή 19/3/2021 υπέβαλλα στην ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – Διαχειριστή της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ, το παρακάτω επί λέξει ερώτημα : «Θα ήθελα να με πληροφορήσετε αν μπορεί από τον υπολογιστή μου, με τον οποίο θα συνδεθώ στο σύστημα μέσω του συνδέσμου που μου έχετε αποστείλει, μπορεί να συνδεθεί και άλλος ψηφοφόρος με τον δικό του σύνδεσμο ψηφοφορίας που του έχετε αποστείλει. Αν δηλαδή από την ίδια IP μπορούν να συνδεθούν παραπάνω από ένας ψηφοφόροι».

Χθες Κυριακή 21/3/2021 η εταιρεία μου απέστειλε την παρακάτω επί λέξει απάντηση : «Σε απάντηση στο ερώτημά σας, σας ενημερώνουμε πως δύναται παραπάνω από ένας ψηφοφόρος να ψηφίσει από τον ίδιο υπολογιστή» !!!!!!!!!!
Κατόπιν τούτου είναι αποδεδειγμένο ότι δεν έχει εξασφαλιστεί η μυστικότητα της ψήφου και ότι ολόκληρη η διαδικασία κινδυνεύει να είναι διαβλητή.

Είναι πρώτης προτεραιότητας υποχρέωση της ΕΟΠΕ να εξασφαλίσει το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.
Έπρεπε να προβλέψει, στην σύμβαση που υπέγραψε με την ΕΔΥΤΕ Α.Ε. – Διαχειριστή της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ, και να αποκλείσει τεχνικά την παραπάνω πιθανότητα.

Τέλος ο έλεγχος του γεγονότος αυτού ανάγεται και στο πλαίσιο των καθηκόντων της Εφορευτικής Επιτροπής, η οποία εκ του νόμου είναι επιφορτισμένη να εξασφαλίζει την μυστικότητα της διαδικασίας της ψηφοφορίας και κατ’ επέκταση το αδιάβλητο αυτής, και θα πρέπει έστω και την τελευταία στιγμή να φροντίσει ώστε να γίνει αυτό.

Εν αναμονή των απαντήσεών σας
Με εκτίμηση
Γιώργος Διονάς»

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/