Connect with us

OLYMPICS

Εγκαινιάστηκε και η επίσημα η Αριάκε Αρενα

Published

on

Το εντυπωσιακό γήπεδο που χτίστηκε για ανάγκες των Ολυμπιακών τουρνουά βόλεϊ ανδρών και γυναικών άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό.

Οι εργασίες κατασκευής του είχαν ολοκληρωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, ως ένα ακόμη δείγμα ότι οι Ιάπωνες είναι μέσα στα χρονοδιαγράμματα που είχαν θέσει μαζί με τη ΔΟΕ, ωστόσο σήμερα είχαμε και τα επίσημα αποκαλυπτήρια που άφησαν τους πάντες ενθουσιασμένους.

https://twitter.com/Tokyo2020/status/1224131446891171846?s=20

Η Αριάκε Αρένα, χωρητικότητας 15.000 θέσεων είναι ένα πραγματικό στολίδι, το οποίο κατασκευάστηκε σύμφωνα με τις κατευθυντήριες που διέπουν τους Αγώνες του Τόκιο. Φιλικο στο περιβάλλον με κυρτή οροφή που μειώνει τον εσωτερικό χώρο, ελαχιστοποιώντας τις ανάγκες φωτισμού και κλιματισμού, διαθέτει ηλιακούς συλλέκτες και εξοπλισμό γεωθερμίας, ενώ είναι εύκολα προσβασιμα από ΑΜΕΑ, ηλικιωμένους, αλλά ακόμη και από σκύλους-οδηγούς.

Κι όσο κι αν το βόλεϊ δεν είναι το νούμερο ένα σπορ των Αγώνων, η αλήθεια είναι ότι τα τουρνουά στο Τόκιο θα έχουν έναν νοσταλγικό χαρακτήρα, καθώς στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας το 1964 είχαν διεξαχθεί τα παρθενικά Ολυμπιακά τουρνουά βόλεϊ.

Να σημειώσουμε επίσης ότι η Αριάκε Αρένα κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου από τον μετροπολιτικό Δήμο του Τόκιο, που σε συνεργασία με την κυβέρνηση της χώρας αμέσως μετά το τέλος των Παρα-Ολυμπιακών Αγώνων θα το μεταμορφώσει σε έναν πολυχώρο ψυχαγωγίας (τον Αύγουστο του 2021) με μια εταιρία ειδικού σκοπού (η οποία έχει ήδη συσταθεί) να αναλαμβάνει να τρέξει το πρότζεκτ.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/