Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ευρωβόλεϊ ανδρών: Κληρώνει αύριο για την Εθνική

Published

on

Μία εβδομάδα μετά την κλήρωση του Ευρωβόλεϊ γυναικών, η σκυτάλη περνά στην αντίστοιχη διοργάνωση των ανδρών με την εθνική ομάδα να μαθαίνει αντιπάλους στην κλήρωση που θα γίνει στο Ελσίνκι.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Σε αντίθεση με το Βελιγράδι όπου έγινε η κλήρωση των ανδρών, η κυβέρνηση της Φινλανδίας την τελευταία στιγμή απαγόρευσε τη φυσική παρουσία εκπροσώπων των χωρών που συμμετέχουν στη διοργάνωση κι έτσι η όλη εκδήλωση θα γίνει με τους απολύτως απαραίτητους.

Η τελική φάση της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 19 Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενηθεί σε τέσσερις χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία και Φινλανδία) με την κλήρωση (18.00) να μεταδίδεται σε live streaming από το επίσημο κανάλι της C.E.V. στο youtube και στο facebook.

Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας στη κλήρωση στην Φινλανδία θα είναι ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ε.Ο.ΠΕ. Περικλής Μπακοδήμος.

Το σύστημα της κλήρωσης
Οι τέσσερις διοργανώτριες χώρες θα είναι επικεφαλής των τεσσάρων ομίλων και πριν ξεκινήσει η κλήρωση θα έχει η κάθε μία το δικαίωμα να επιλέξει μία χώρα που θέλει να έχει ως αντίπαλο στον όμιλο που θα φιλοξενήσει. Η απόφαση αυτή είχε παρθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας τον Δεκέμβριο του 2019.

Έτσι, οι υπόλοιπες 16 ομάδες που προκρίθηκαν στο Ευρωβόλεϊ γυναικών 2021 είτε μέσω της κατάταξής του από το Ευρωβόλεϊ του 2019, είτε μέσω των προκριματικών θα μπουν στη κληρωτίδα και στο τέλος θα βγουν οι τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων.

Αναλυτικά οι 24 χώρες που θα συμμετάσχουν στο Ευρωπαϊκό ανδρών:

Διοργανώτριες χώρες: Πολωνία, Τσεχία, Εσθονία, Φινλανδία.

Από την οκτάδα του 2019: Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Γερμανία, Βέλγιο.

Από τα προκριματικά: Ελλάδα, Ολλανδία, Βουλγαρία, Τουρκία, Λετονία, Σλοβακία, Μαυροβούνιο, Πορτογαλία, Βόρεια Μακεδονία, Λευκορωσία, Ισπανία, Κροατία.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/