Connect with us

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μινσκ 2019: Στόχος 3 Ολυμπιακά εισιτήρια και πολύτιμοι βαθμοί

Published

on

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε και επίσημα την αποτολή για τους 2ους ευρωπαϊκούς αγώνες που θα διεξαχθούν 21-30 Ιουνίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας.

Η ελληνική αποστολή όπως είχε αναφέρει αποκλειστικά το ρεπορτάζ του Sportsfeed διαβάστε εδώ θα αποτελείται από 65 αθλητές και αθλήτριες μεταξύ των οποίων υπάρχουν και αυτοί που δικεδικούν Ολυμπιακή πρόκριση.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν αποφασιστεί στη σύνοδο των ευρωπαϊκών επιτροπών στο Βελιγράδι πριν από ένα χρόνο, θα δοθούν σε πέντε αθλήματα απευθείας Ολυμπιακές προκρίσεις. Αυτά τα αθλήματα είναι η τοξοβολία, το σπριντ στο κανόε, το καράτε, η επιτραπέζια αντισφαίριση και η σκοποβολή.

Λαμβάνοντας υπόψη την ελληνική αποστολή, είναι πολύ πιθανό η Άννα Κορακάκη στο αεροβόλο πιστόλι των 10μ. (σκοποβολή), η Ελένη Χατζηλιάδου στα +61 (καράτε) και ενδεχομένως ο Παναγιώτης Γκιώνης στην επιτραπέζια αντισφαίριση να γυρίσουν στην Ελλάδα έχοντας Ολυμπιακά εισιτήρια. Οι δύο πρώτες θα πρέπει να κερδίσουν το χρυσό μετάλλιο ενώ ο Γκιώνης να είναι στην εξάδα.

Πολύτιμοι βαθμοί για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς θα δοθούν στα αθλήματα του στίβου, της ποδηλασίας, του τζούντο, της πυγμαχίας και του μπάντμιντον. Για τα τρία τελευαία αθλήματα συν το κανόε σπριντ η διοργάνωση είναι και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η ελληνική αποστολή θα αναχωρήσει τμηματικά για το Μινσκ με την αρχή να γίνεται την ερχόμενη Τρίτη με τα μελη της πυγμαχίας και της τοξοβολίας και στη συνέχεια:
19 Ιουνίου: σάμπο, τζούντο, σκοποβολή, ρυθμική γυμναστική, ποδηλασία δρόμου
20 Ιουνίου: επιτραπέζια αντισφαίριση
21 Ιουνίου: τραμπολίνο
22 Ιουνίου: στίβος (πρωθυπουργικό αεροπλάνο), κανόε σπριντ
23 Ιουνίου: ποδηλασία σε πίστα, ελευθέρα πάλη, σκοποβολή
24 Ιουνίου: ελευθέρα πάλη γυναικών, ενόργανη γυμναστική
26 Ιουνίου: καράτε
27 Ιουνίου: ελληνορωμαϊκή πάλη.

Αναλυτικά πληροφορίες για την ελληνική αποστολή:

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/