Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Νίκη-έκπληξη στο 2ο ετάπ του γύρου Ιταλίας

Published

on

Θριάμβευσε ο σχετικά άσημος Γερμανός Πασκάλ Άκερμαν σε χρόνο 4:44:43, μετά από έναν επεισοδιακό τερματισμό με πολύ μικρές διαφορές ανάμεσα στους πρώτους.

του Παναγιώτη Βότση
[email protected]

Μετά τη χθεσινή ατομική χρονομέτρηση οι αναβάτες κλήθηκαν να ολοκληρώσουν πρώτο ετάπ ανοιχτού δρόμου 205 χιλιομέτρων με αφετηρία την Μπολόνια και τερματισμό το Φουσέκιο.

Στην αρχή τα ηνία της κούρσας είχε αναλάβει ο Αυστραλός Κάλεμπ Έβαν στη συνέχεια όμως ο Ιταλός Έλια Βιβιάνι ήταν αυτός που πέρασε μπροστά και μπήκε πρώτος στην τελική ευθεία. Στο σπριντ πριν τον τερματισμό όμως ο 25χρονος Άκερμαν της ομάδας Μπόρα-Χανσγκρόχε με τρομερή προσπάθεια κατάφερε να πάρει τη νίκη στο νήμα, αφήνοντας τον Ιταλό αλλά και άλλους πολύ αξιόλογους αθλητές πίσω του και καταγράφοντας τη μεγαλύτερη επιτυχία της μέχρι τώρα καριέρας του.
Ο Άκερμαν επιλέχθηκε να συμμετάσχει στην ομάδα έναντι του Ιρλανδού Σαμ Μπένετ, μία επιλογή που από ότι φαίνεται απέδωσε. Βέβαια, τα εύσημα πέρα από τον ίδιο πρέπει να πάνε και στην υπόλοιπη ομάδα του, η οποία τον πλαισίωσε εξαιρετικά στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής ανοίγοντάς του το δρόμο για τη νίκη.
Στη γενική κατάταξη βέβαια μετά το 2ο ετάπ ο Γερμανός ανέβηκε μόλις στην 78η θέση, αφού στη χθεσινή ατομική χρονομέτρηση ήταν αρκετά χαμηλά, στην 134η θέση. Η τριάδα της γενικής κατάταξης της πρώτης ημέρας έμεινε απαράλλαχτη, αφού ο προπορευόμενος με τη ροζ φανέλα, Σλοβένος Πρίμοζ Ρόγκλιτς, ο Βρετανός Σάιμος Γιέιτς και ο Ιταλός Βινσέντζι Νιμπάλι κατάφεραν να βρεθούν μέσα στο πρώτο γκρουπ αναβατών, στις θέσεις 27, 33 και 32 αντίστοιχα. Από τα φαβορί ανεβασμένος ήταν και ο Ολλανδός Τομ Ντουμουλίν στην 20η θέση.

Αύριο Δευτέρα η μάχη θα συνεχιστεί στη διαδρομή 219χλμ. μεταξύ του Βίντσι και του Ορμπετέλο.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/