Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Ντόχα 2019: Τσέκαρε θέση και ο Μπανιώτης

Published

on

Στο πέμπτο παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του θα αγωνιστεί ο Κώστας Μπανιώτης καθώς τσέκαρε θέση στο παγκόσμιο μέσω της κατάταξης.

Της Πηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ο αθλητής του Γιώργου Τσούγκου επιστρέφει στην κορυφαία διοργάνωση του στίβου μετά από το κενό του 2017 όταν δεν είχε αγωνιστεί στο Λονδίνο. Ο Μπανιώτης που ξεκίνησε τις εμφανίσεις του στην παγκόσμια σκηνή το 2009 στο Βερολίνο, προκρίνεται ως 32ος στη διοργάνωση της Ντόχα.
Για το παγκόσμιο πρωτάθλημα η IAAF έχει καταστήσει βασικό κριτήριο στην κατάταξη για όσους δεν έχουν πιάσει το όριο, την κορυφαία επίδοση της χρονιάς και αυτό ισχύει για όλα τα αγωνίσματα. Είναι η τελευταία φορά που ισχύει αυτό καθώς στο εξής όλα θα γίνοντας μέσω ranking και βαθμολόγησης μετά από πέντε αξιολογημένους αγωνες.
Μια συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, αν συνδυαστεί και με καλή επίδοση, είναι πολύ σημαντική για το ranking ενόψει Ολυμπιακών καθώς ως διοργάνωση έχει την υψηλότερη αξιολόγηση. Οπότε είναι πολύ σημαντική μια συμμετοχή, ακόμα και αν δεν προσφέρει κάποια υψηλή διάκριση.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/