Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ο Γιόσκο Μιλένκοσκι νέος προπονητής του Φοίνικα Σύρου

Published

on

Ο 61χρονος Σκοπιανός τεχνικός είναι ο νεος προπονητής του Φοίνικα Σύρου και ήδη βρίσκεται στο νησί, διαδεχόμενος τον Φούλβιο Μπερτίνι.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Ο Ιταλός στους τρεις μήνες που έμεινε στον πάγκο του Φοίνικα δεν δικαίψσε αυτούς που τον έφεραν στην Ελλάδα (κι ας μην είχε κάποια ιδιαίτερη επιτυχία στη Γαλλία με τη Ναντ) με τους Συριανούς μετά την εύκολη ήττα στο Βέλγιο από τη Λέουβεν να παίρνουν τις αποφάσεις τους.

Έτσι παρά τη νίκη με 3-1 στη Βέροια (η οποία ήρθε δύσκολα και με ανατροπή) η απόφαση τους για αλλαγή δεν άλλαξε και με την κίνηση τους να φέρουν τον Μιλένκοσκι στην ομάδα δείχνουν ότι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να ανατρέψουν τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Για όσους τυχόν δεν γνωρίζουν ο Μιλένκοσκι έχει κάνει σπουδαία καριέρα την προηγούμενη δεκαετία στην Τουρκία, φτάνοντας μάλιστα να αναλάβει και την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας την οποία οδήγησε στην 11η θέση στο Ευρωβόλεϊ του 2017, ενώ φημίζεται ως λάτρης της πειθαρχίας και της σκληρής προπόνησης.

Ο Γιόσκο Μιλένκοσκι (αριστερά) μαζί με τον Τζιοβάνι Γκουϊντέτι (δεξιά) κατά την παρουσίαση τους, ως νέοι προπονητές των εθνικών ομάδων το 2017, από τον πρόεδρο της τουρκικής Ομοσπονδίας Μεχμέτ Ουσουντάγκ.

Ο έμπειρος τεχνικός έφτιαξε το όνομα του στην Μάλι Μίλι Πιγιάνγκο της Άγκυρας (όπου τη σεζόν 2014-2015 είχε παίκτη τον Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις) την οποία οδήγησε σε συνεχόμενες συμμετοχές σε Ευρωπαϊκά κύπελλα (και μία κατάκτηση Βαλκανικού κυπέλλου).

Το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε τη Ζιράτ (αντί του Φερνάντο Μουνιόθ που ήρθε στον Ολυμπιακό) φτάνοντας μέχρι τον τελικό του CEV Cup, ενώ η τελευταία του δουλειά ήταν την σεζόν 2019-2020 ήταν Σφαξιέν της Τυνησίας…

Ο Μιλένκοσκι μιλάει άπταιστα Ελληνικά (πολύ καλός φίλος με τον Γιάννη Μέλκα) και πέρσι τον Φεβρουάριο είχε βρεθεί μια ανάσα από τον ΠΑΟΚ αλλά την τελευταία στιγμή ο Δικέφαλος επέλεξε τον Νίκολα Ματιάσεβιτς.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/