Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ο ΠΑΟΚ απέκτησε την Σλοβένα διαγώνια Έρζεν

Published

on

Μετά την Κατσορόβσκα, ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα και τη δεύτερη ξένη του που θα είναι η 22χρονη Σλοβένα Ντάρια Έρζεν.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Η Έρζεν ήταν η βασική διαγώνια της Σλοβενίας στο φετινό Silver European League, όπου αντιμετώπισε δύο φορές την Εθνική μας (11 πόντους στη νίκη με 3-0 στο Βραχάτι με 10/28 επ., 1 μπλοκ και 21 πόντους στη ρεβάνς με 17/42 επ., 1 άσο, 3 μπλοκ).

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ και το τμήμα βόλεϊ γυναικών, ανακοινώνουν την έναρξη συνεργασίας με την διαγώνιο, Darja Erzen, για την αγωνιστική περίοδο 2019-20.

Γεννημένη στην Σλοβενία στις 20 Ιουνίου του 1997, η Darja έχει ύψος 189cm, ένα χάρισμα το οποίο έδειξε στην παίκτρια την θέση την οποία θα επιλέξει στην επαγγελματική της καριέρα.

Προερχόμενη από μία χώρα με έντονη βολεϊμπολική παιδεία, η Darja παρά το νεαρό της ηλικίας της, πρόλαβε να τραβήξει αρκετά βλέμματα επάνω της, μαζί και του ΠΑΟΚ.

Ξεκίνησε τα πρώτα της βήματα στο βόλεϊ το 2008, από τις ακαδημίες της Radovljica ACH, ομάδα από την γενέτειρα χώρα της. Εκεί οπού έμεινε για έναν χρόνο, συνεχίζοντας την περίοδο 2009-10 και 2010-11 στην Bled ACH.

Την αγωνιστική περίοδο 2011-12, ξεκίνησε στην Σλοβένικη ομάδα, Zgornja Gorenjska, παραμένοντας για τρεις σεζόν. Στην Zgornja Gorenjska, κατέκτησε τις πρώτες της συλλογικές διακρίσεις. Την σεζόν 2013-14, κατέκτησε το πρωτάθλημα παίδων και εφήβων, αφού αγωνιζόταν και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες.

Μετά από τρεις σεζόν καλής παρουσίας, ο επόμενος σταθμός της ήταν η εξίσου Σλοβένικη ομάδα, Nova KBM Branik, εκεί που έκανε τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα.

Μάλιστα τις σεζόν 2014-15 και 2015-16 κατέκτησε το Κύπελλο Σλοβενίας με την Nova KBM Branik, ενώ τερμάτισε και δεύτερη στο Σλοβένικο Πρωτάθλημα.

Μετά από δύο χρόνια πρωταθλητισμού με την Nova KBM Branik, η Darja βρήκε τον επόμενο σταθμό της καριέρας της στην Formula Formis. Έμεινε εκεί για δύο χρόνια, με ορόσημο την τρίτη θέση στον Σλοβένικο Πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2017-18.

Η περασμένη σεζόν, την βρήκε για πρώτη φορά στην καριέρα της εκτός Σλοβενίας, αγωνιζόμενη στην Vasas Obuda Roplabda, ομάδα από την Ουγγαρία. Στον συγκεκριμένο σύλλογο κατέκτησε το πρωτάθλημα Ουγγαρίας, ενώ πήρε την τρίτη θέση στο Κύπελλο.

Όσον αφορά την Εθνική Σλοβενίας, η Darja ήταν μέλος όλων των αναπτυξιακών τμημάτων της χώρας της, αγωνιζόμενη στην Εθνική Κορασίδων, Νεανίδων και Κ23. Αυτήν την στιγμή, αγωνίζεται στην Εθνική γυναικών, κατακτώντας μάλιστα και την δεύτερη θέση στο Silver European League 2019».

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/