Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Ο εφιάλτης πάνω από το φιλέ

Published

on

Παρά τις προσπάθειες της ΕΣΑΠ όπως όλα δείχνουν αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα έχουμε αγώνες, ενώ δεδομένα δε θα έχουμε αγώνες για την Α1 γυναικών.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Παρόλο που την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη η Κοινή Υπουργική Απόφαση, στην οποία θεωρητικά θα αποφασηνίζονται όλα τα μέτρα που ανακοινώθηκαν το περασμένο Σάββατο (και θέλουν μόνο την πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου και μπάσκετ να συνεχίζονται) η πληροφόρηση που υπάρχει ειναι ότι δίπλα από τα ονόματα Super League, Basket League, δεν θα υπάρχει αυτό της Volley League (αφού κανείς δεν προνόησε να συμπεριλάβει ως υποχρεωτικά τα τεστ στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, όπως έκαναν οι άλλες λίγκες).

Η ΕΣΑΠ στις επαφές της με Υφυπουργείο Αθλητισμού και το Υπουρείο Προστασίας του Πολίτη (όπου υπάγεται ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας) ενημερώθηκε ότι από τη στιγμή που δεν γίνονται εβδομαδιαία τεστ δεν μπορεί να δοθεί το πράσινο φως για να συνεχιστούν οι αγώνες.

Αμέσως υπήρξη ενημέρωση των ομάδων που αποφάσισαν ομόφωνα διαμορφώσουν το πρωτόκολλο τους περιλαμβάνοντας τα εβδομαδιαία τεστ, ωστόσο η ΕΣΑΠ θέλει αυτά να είναι τα λεγόμενα rapid test, και όχι τα μοριακά καθώς τα πρώτα κοστίζουν από 15 ώες 30 ευρώ ενώ τα δεύτερα από 60 έως 80 ευρώ.

«Αρμόδιο για να απαντήσει στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι μόνο το Υπουργείο Υγείας», μας ξεκαθάρισαν από το Υφυπουργείο Αθλητισμού,.

Αυτό όμως που φαίνεται ότι έχει δοθεί ως κατεύθυνση από το Υφυπουργείο είναι το «ακολουθήστε το πρωτόκολλο του ποδοσφαίρου καια θα έχετε τύχη», οπότε μέχρι να αναμορφωθεί το πρωτόκολλο της ΕΣΑΠ αγώνες δεν θα έχουμε.

Όσον αφορά την Α1 γυναικών η ΕΟΠΕ συνεδριάζει (μέσω τηλεδιάσκεψης) στις 19:00 αλλά ήδη έχει μιλήσει με τις ομάδες οι οποίες στην πλειοψηφία τους είναι θετικές ως προς την συνέχιση του πρωταθλήματος με την ανάληψη του κόστους των τεστς (εννοείται ότι μιλάμε για τα rapid και όχι τα μοριακά).

Ωστόσο το αίτημα της ΕΟΠΕ αν σταλεί θα σταλεί αύριο οπότε η εβδομάδα που διανύουμε θεωρείται ήδη χαμένη…

Φυσικά τόσο η ΕΣΑΠ όσο και η ΕΟΠΕ έχουν εκτεθεί καθώς αποδεικνύεται περίτρανα ότι δεν έχει γίνει καμία απολύτως προετοιμασία για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος που όλοι ξέραμε ότι θα έρθει…

Κι αν όντως δεν γίνει κάποιο θαύμα είναι πολύ πιθανό να ξανδούμε βόλεϊ κάπου στα τέλη Ιανουαρίου.

Με το αρχικό λοκνάουν να διαρκεί έως τις 3 Δεκεμβρίου, ακόμη κι αν δεν προκύψει επέκταση του, θα απαιτηθεί μίνιμουμ ένα 15νθήμερο για να επανέλθουν οι αθλητές σε κανονικό ρυθμό, αλλά στις αρχές Ιανουαρίου υπάρχουν τα προκριματικά του Euro 2021…

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/