Connect with us

ΒΟΛΕΪ

Πέρασαν τα rapid tests, το μπαλάκι πλέον στις ομάδες

Published

on

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού έδωσε στη δημοσιότητα τους περιορισμούς που προβλέπονται στον αθλητισμό και μάλλον μπορούμε να μιλάμε για μερικώς ευχάριστα νέα.

του Δημήτρη Τυχάλα
[email protected]

Όπως αναφέραμε στο κείμενο που ανέβηκε λίγο νωρίτερα στην Κοινή Υπουργική Απόφαση υπάρχει ρητή αναφορά μόνο στα πρωταθλήματα της Super League 1 και Basket League, ωστόσο υπάρχει κι ο αστερίσκος που δίνει ελπίδα.

«Επισημαίνεται ότι εξετάζονται, επιπλέον, η δυνατότητα για:

  • κατ’ εξαίρεση λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις και αγώνες ομάδων που μετέχουν στις κορυφαίες εθνικές κατηγορίες κι άλλων ομαδικών αθλημάτων, πέραν του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League 1) και του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης (Basket League), χωρίς την παρουσία θεατών και των οποίων οι ομάδες θα ακολουθούν υγειονομικό πρωτόκολλο, που περιλαμβάνει υποχρεωτικό εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο των αθλητών για COVID-19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια.», αναφέρει στο κλείσιμο της η ανακοίνωση κι αυτό πρακτικά σημαίνει πως όποια λίγκα ή Ομοσπονδία αναμορφώσει το Υγειονομικό της πρωτόκολλο και περιλάβει τα εβδομαδιαία τεστ τότε θα μπορεί να κάνει αγώνες.

Κι από τη στιγμή που τα τεστ αντιγόνου είναι τα rapid tests (τα οικονομικά και όχι τα ακριβά μοριακά) τότε πλέον ξεκάθαρα είναι στο χέρι των ομάδων της ΕΣΑΠ και της Α1 γυναικών να μην βιώσουν τον εφιάλτη της τρίμηνης διακοπής.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/