Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Παγκόσμιο πίστας: Οι νικητές της 3ης μέρας

Published

on

Ο Γάλλος Μπέντζαμιν Τόμας στον αγώνα πόντων  και η Κέιτι Άρτσιμπαλντ στο όμνιουμ μετά τους τίτλους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις και στο παγκόσμιο στην τρίτη ημέρα των αγώνων στο Ρουμπέ της Γαλλίας. 

Σε έναν από τους πιο θεαματικούς τελικούς στην ποδηλασίας πίστας, στον αγώνα πόντων των ανδρών, ο Γάλλος Μπέντζαμιν Τόμας μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κυριάρχησε και στο παγκόσμιο με συνολικά 94 πόντους.
Στην δεύτερη και στην τρίτη θέση έμειναν οι Ντε Κετέλε και Χόπεζακ από το Βέλγιο και την Ολλανδία αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι οι ποδηλάτες διένυσαν 16 γύρους με 40χλμ και με 16 σπριντ, ενώ αδιαμφισβήτητα κυριάρχησαν οι Ευρωπαίοι, αφού έλαβαν τις εφτά θέσεις από την πρώτη οκτάδα.
Μετά το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ, το ασημένιο στο κέιριν, αλλά και την κατάκτηση του τίτλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ο Ολλανδός Τζέφρι Χόγκλαντ πέτυχε ακόμη μια διάκριση. Αυτήν την φορά νίκησε στο 1χλμ ατομικής χρονομέτρησης με χρόνο 58.418. Αν και ο Νικόλας Πολ από το Τρίνινταντ Τομπάγκο ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σε όλη την διάρκεια του αγώνα, έμεινε στην δεύτερη θέση (+1.373), ενώ στην τρίτη θέση κατετάγη ο Γερμανός Χόακιμ Έιλερς (+1.590).
Μετά την δεύτερη θέση στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, ο Αμερικανός Άστον Λαμπιέ κατέκτησε την πρωτιά στο αγώνισμα της καταδίωξης, καθώς με χρόνο 4:05.060 επικράτησε του νυν πρωταθλητή Ευρώπης, Ιταλού Τζόνταν Μίλαν, ο οποίος κατετάγη στην δεύτερη θέση με χρόνο 4:06.149. Ο μέχρι πρότινος παγκόσμιος πρωταθλητής, Φίλιπο Γκάνα, ο οποίος ήταν και αμφίβολος λόγω τραυματισμού, επικράτησε του Ελβετού Ίμχοφ Κλαούντο στην μάχη του χάλκινου μεταλλίου και πήρε την τρίτη θέση. 
Η Γερμανίδα Έμα Χίντσε είναι για δεύτερη σερί φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια στο ατομικό σπριντ, αφού επικράτησε της συμπατριώτισσας της και ασημένιας στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Λέα Φρίντριχ με 2-0 (+0.117, + 0.129). Καναδική ήταν η υπόθεση για το χάλκινο μετάλλιο, με την Μίτσελ Κέλσι να νικάει της Λαουριάν Γκένεστ.
Με τρεις νίκες (σκρατς, τέμπο, αποκλεισμό) και την έβδομη θέση στον αγώνα πόντων η Βρετανίδα Κέιτι Άρτσιμπαλντ πήρε μετά το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο όμνιουμ με 137 βαθμούς. Στην δεύτερη και τρίτη θέση με βάση τους βαθμούς που μάζεψαν ήταν η Βελγίδα Λόττε Κοπέτσκι (119 βαθμούς) και η Ιταλίδας Ελίσα Μπάλσαμο (116 βαθμούς) αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι η Άρτσιμπαλντ έχει κατακτήσει και το χάλκινο μετάλλιο στην καταδίωξη σε αυτήν την διοργάνωση φέτος.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/