Connect with us

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Παγκόσμιο πίστας: Τρίτο μετάλλιο για τη Φρίντριχ

Published

on

Η 4η μέρα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ποδηλασίας πίστας στο Ρουμπέ της Γαλλίας, ήταν και αυτή γεμάτη συναρπαστικούς τελικούς και το Λέα Φρίντριχ να συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο ποδηλατοδρόμιο του Ρουμπέ.

Μετά το χρυσό στο ομαδικό σπριντ και το χάλκινο στο ατομικό σπριντ, η 21χρονη Γερμανίδα κατέκτησε και τρίτο μετάλλιο, αφού πήρε την πρωτιά όπως και πέρσι, στα 500μ ατομικής χρονομέτρησης. Στην δεύτερη και τρίτη θέση κατετάγησαν η Αναστασία Βοϊνόβα και η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης Ντάρια Σμέλεβα από την Ρωσία αντίστοιχα.
Για τρίτη σερί φορά σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, οι Ολλανδέζες, Κίρστεν Βάιλντ και Άμι Πίετερς αναδείχθηκαν πρώτες στο γυναικείο μάντισον με 35 βαθμούς, ενώ η Γαλλία με 30 βαθμούς και η Βρετανία με 24 βαθμούς βρέθηκαν στην δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Στο γυναικείο ατομικό καταδίωξης, στην πρώτη θέση βρέθηκε η ασημένια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2020 και χρυσή στο ευρωπαϊκό του 2021, Λίζα Μπρενάουερ, η οποία με χρόνο 3:18.258  επικράτησε στον τελικό της συμπατριώτισσας της, Φραντζίσκα Μπράουσε (3:22.980). Γερμανική υπόθεση τα μετάλλια, αφού η Μίεκε Κρόινγκερ νίκησε με χρόνο 3:20.903 την Ιταλίδα Μαρτίνα Αλζίνι στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο. 
Με τρεις νίκες (σκρατς, τέμπο, αγώνα πόντων) και την τέταρτη θέση στον αποκλεισμό, ο Έθαν Χάιτερ μάζεψε 180 πόντους και πήρε την πρώτη θέση στο ανδρικό όμνιουμ, με τον Νέο Ζηλανδό Άαρον Γκέιτ με 124 πόντους και τον Ιταλό Ελία Βιβιάνι με 121 βαθμούς να τερματίζουν στην δεύτερη και στην τρίτη θέση αντίστοιχα. 

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/