Connect with us

ΣΤΙΒΟΣ

Φραντζεσκάκης: «Ήξερα ότι έχω τα μέτρα στην 7αρα, αλλά δεν περίμενα»

Published

on

Μετά από δύο πανελλήνια ρεκόρ μόνο χαρά θα μπορούσε να νιώθει ο Χρήστος Φραντζεσκάκης που κατάφερε να τραβήξει όλα τα βλέμματα στο φεστιβάλ ρίψεων της Τρίπολης.

τηςΠηνελόπης Γκιώνη
[email protected]

Ο αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκη έκανε σήμερα ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο μετά από περίοδο παύσης λόγω τραυματισμού. Η προπόνηση και η υπομονή απέδωσαν καρπούς και σήμερα στην Τρίπολη έδειξε τον καλύτερό του εαυτό πραγματοποιώντας δύο πανελλήνια ρεκόρ και ανεβαίνοντας απευθείας στην πρώτη θέση παγκοσμίως. Οι προσδοκίες ήταν μεγάλες για τον Κρητικό αθλητή αφού και πέρυσι βρισκόταν στο Νο.1 του κόσμου με 81.32μ. και φέτος αποφάσισε να μην χαλάσει την παράδοση κάνοντας μεγάλες βολές ενώ μια μέρα πριν τον αγώνα είχε δηλώσει στο Sportsfeed πως νιώθει καλά για τον αγώνα και πως η πόλη αυτή του πάει, χωρίς όμως να αγχώνεται για το αποτέλεσμα αφού ήταν μολις ο πρώτος αγώνας του. Ο ίδιος μετά το πρώτο πανελλήνιο ρεκόρ του και το όριο για το Μπόρας, το οποίο όπως φάνηκε είχε με ευκολία, δήλωσε: «Νιώθω πολύ καλά. Στη αρχή του αγώνα είχα στόχο μόνο το όριο αλλά μετά ανέβηκαν οι απαιτήσεις. Η αλήθεια είναι πως χθες ένιωσα την σφύρα ελαφριά και περίμενα κάτι ανάλογο του πανελληνίου ρεκόρ, μιας και έχω ξεπεράσει σχεδόν τελείως τον τραυματισμό μου». Έτσι, ο Φραντζεσκάκης πηγαίνει στο Μπόρας με την πρώτη επίδοση, για την ώρα, και σχεδόν έχει εξασφαλίσει το χρυσό μετάλλιο δεδομένης της πορείας του. Μόνος του αντίπαλος θα είναι ο Ουκρανός Μικχάιλο Κόκχαν που δεν έχει ρίξει φέτος ακόμη την 6αρα σφύρα αλλά στην ανδρική είναι ο πρώτος παγκοσμίως με 67.78μ. και αυτή την στιγμή είναι ο μόνος που βρίσκεται πάνω από τον Κρητικό σφυροβόλο στην παγκόσμια κατάταξη με την ανδρική σφύρα. «Τα μέτρα στην 7αρα τα είχα απλά δεν το περίμενα να βγει σήμερα. Με τον Μικχάιλο είμαστε καλοί φίλοι αλλά η αλήθεια είναι οτι για φέτος τα 76μ. είναι πολλά για εμένα!» δήλωσε μιλώντας στο Sportsfeed ο Φραντζεσκάκης.
Επόμενος αγώνας του 19χρονου αθλητή θα είναι πιθανότατα στα Βενιζέλια 2019 ενώ υπάρχει η πιθανότητα να αγωνιστεί και στο μίτινγκ του Χάλε στην Γερμανία, 1-2 Ιουνίου.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/