Connect with us

ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΑ

Ανοίγουν πανιά για το Ρίο

Published

on

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας του Σανταντέρ βρίσκεται προ των πυλών (8-21/9), και τα ελληνικά πληρώματα προετοιμάζονται ήδη στις ακτές της βόρειας Ισπανίας ενόψει της μεγάλης πρεμιέρας.

του Νίκου Κούδα
[email protected] follow me @nkoudas

Η ελληνική αποστολή απαρτίζεται από 17 αθλητές, που θα διαγωνιστούν στα εννιά από τα 10 διαθέσιμα αγωνίσματα της κορυφαίας ιστιοπλοϊκής διοργάνωσης παγκοσμίως, που θα αποτελέσει μάλιστα πρόκριμα (κατά το ήμισυ των θέσεων) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
Αυτοί είναι οι κορυφαίοι Έλληνες που απαρτίζουν την ελληνική αποστολή που ταξίδεψε στην Ιβηρική χερσόνησο, συγκρινόμενοι με την παγκόσμια κατάταξη στις επιμέρους κατηγορίες τους.

Παγκόσμια κατάταξη μέχρι τις 28 Ιουλίου 2014
470 άνδρες Παναγιώτης Μάντης-Παύλος Καγιαλής 2οι/Παναγιώτης Καμπουρίδης-Στάθης Παπαδόπουλος 41οι
470 γυναίκες Δήμητρα Παγίδα-Αλίνα Στρατηγίου 45ες/Κατερίνα και Σοφία Καϊτατζίδου 81ες
49er άνδρες Στέλιος Σωτηρίου-Αλφόνσο Παναγιωτίδης 105οι
49er γυναίκες Δεν υπάρχει
Λέιζερ άνδρες Αντώνης Μπουγιούρης 116ος
Λέιζερ ρέιντιαλ γυναίκες Βασιλεία Καραχάλιου 137η
Φιν άνδρες Γιάννης Μιτάκης 19ος
Νάκρα 17 μικτό Σοφία Μπεκατώρου-Κώστας Τριγκώνης 58οι
RS:X άνδρες Βύρωνας Κοκκαλάνης 14ος
RS:X γυναίκες Αγγελική Σκαρλάτου 67η

Παρά το χαμηλό -σε κάποιες περιπτώσεις- ranking των ιστιοπλόων μας, θα πρέπει να τονιστεί ότι η συγκεκριμένη κατάταξη είναι μεν ενδεικτική της ποιότητας των αθλητών, ωστόσο μπορεί να μην σημαίνει και πολλά στην πράξη. Έτσι, για παράδειγμα, ο Ολλανδός Ντόριαν φαν Ρίσελμπεργκε, χρυσός Ολυμπιονίκης του Λονδίνου και νικητής του επίσημου test event των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξήχθη πρόσφατα στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο, είναι μόλις 41ος στην κατηγορία του RS:X, εκεί όπου συμμετέχει και ο Έλληνας πρωταθλητής, Βύρων Κοκκαλάνης, που είχε τερματίσει λόγω… πυρετού 4ος στο test event.

Οι απόψεις - editorial που δημοσιεύονται στο Sportsfeed απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων και όχι του Sportsfeed το οποίο τηρεί πιστά τις αρχές της ελευθεροτυπίας: Η δημοσίευση είναι η ψυχή της δικαιοσύνης. Copyright © 2022 Sportsfeed.gr

*/